واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
روانشناسان: ابراز هیجانات ورزشی باید کنترل شده باشد تهران-ایرنا-روانشناسان می گویند: برای پیشگیری از آسیب های احتمالی ناشی از هیجانات مانند خوشی ها و ناخوشی های ورزشی باید این هیجانات کنترل شده و دارای حد و مرز مشخص باشد.
هیجان مانند یک بیماری مسری از فردی به فرد دیگر سرایت می کند؛ اگر فردی غمگین باشد با بروز ناراحتی خود آن را به دیگران سرایت می دهد و اگر فردی خوشحال باشد با قرار گرفتن در بین افراد این حس را به دیگران نیز منتقل می کند.
شادی یکی از هیجانات مثبت و پایه بشر است که همواره در طول قرون همراه بشر و بروز آن به عنوان عامل حفظ سلامتی مورد تایید پژوهشگران و پزشکان بوده است.
اکنون که بازی های جام جهانی در حال برگزاری است و تیم های ورزشی ایران به ویژه تیم پرطرفدار فوتبال در آن شرکت دارد، برد یا باخت این تیم ها می تواند عاملی برای بروز هیجانات در بین مردم باشد.
ایجاد شادی ملی و دسته جمعی برای کشورها بسیار هزینه بر است ولی اگر این شادی در پس پیروزی یک تیم ورزشی در جام جهانی باشد، بدون هزینه و بسیار مثمرثمر خواهد بود.
اما این ابراز شادی ناشی از برد و یا ناراحتی ناشی از باخت، باید چارچوب منطقی داشته باشد تا به دیگران آسیبی نزند.
روانشناسان معتقدند که شیوه بروز هیجانات باید کنترل شده باشد تا ضرر جسمی، روحی، مالی برای فرد و اطرافیان او نداشته باشد.
دکتر غلامرضا حاجتی روانپزشک و عضو انجمن روانپزشکان ایران روز چهارشنبه در آستانه سومین بازی ایران در جام جهانی 2014 با تیم ملی بوسنی در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار کرد: در نتیجه بازی های جام جهانی تخلیه هیجانات با رفتارهای متفاوتی بروز می کند که این رفتارها نتایج مثبت و منفی به همراه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه تخلیه هیجانات امری سالم و مفید است، افزود: بروز احساسات باید حد و مرزی داشته باشد.
حاجتی گفت: حدود 20 درصد جوامع دنیا به طور متوسط دچار اختلالات روحی و روانی هستند و ممکن است در خانواده و یا همسایگی ما نیز افرادی باشند که به این مشکلات دچار باشند و از صداهای ناهنجار که در اثر شادی یا ناراحتی شنیده می شود، دچار عود بیماری و نشان دادن رفتارهای ناهنجار شوند.
وی با بیان اینکه همچنین شماری از افراد جامعه در دوره میانسالی به سر می برند که اغلب از صداهای ناهنجار دچار ناراحتی می شوند، افزود: بنابراین برای جلوگیری از تبدیل شدن هیجانات به هیجانات منفی، باید آن را کنترل کرد.
حاجتی تاکید کرد: پیش از تماشای هر مسابقه ای افراد باید خود را برای به دست آوردن هر نوع نتیجه ای آماده کنند چراکه هر مسابقه ای یک بازنده و یک برنده دارد.
وی افزود: اگر افراد کنترلی بر روی هیجانات خود نداشته باشند به ویژه روی افرادی که دچار اختلالات کنترل خشم هستند، ممکن است خشم خود را روی دیگران تخلیه کنند و این مساله آسیب زا خواهد بود.
حاجتی گفت: همچنین افرادی که دچار بیمارهایی مانند فشار خون بالا هستند و یا دچار سکته قلبی شده اند، باید بیشتر از سایرین مراقب سلامت خود باشند و هیجانات و احساسات خود را کنترل کنند. به طور کلی باید گفت ابراز هیجانات ناشی از تماشای مسابقات ورزشی، درحدی که غرور ملی ، احساس توانایی و اعتماد به نفس را به ویژه در بین قشر جوان ما تقویت کند، بسیار مفید است اما مشروط بر اینکه کنترل شده باشد تا هیچ آسیبی به اطرافیان و محیط وارد نکند.
علمی(4)1834**1599
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
04/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]