واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین رابطین سلامت نقش مهمی در کاهش خطرات جانی برعهده دارند قزوین- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، رابطین سلامت را به عنوان پلی بین مردم و نظام سلامت دانست، گفت: این افراد در کاهش خطرات جانی جامعه نقش مهمی دارند.
به گزارش ایرنا، دکتر ˈسعید اسکوییˈ روز چهارشنبه در همایش ˈمحله سالم با مشارکت داوطلبان سلامتˈ که در فرهنگسرای بانو برگزار شد، با اشاره به ارایه خدمات داوطلبانه در سطح دنیا افزود: میزان ارایه خدمات داوطلبانه، نشانگر قسمتی از سطح سلامت روان آن جامعه است.
وی افزود: رابطین سلامت با نیات انسان دوستانه و با هدف خدمت به همنوعان خود و بدون هیچگونه چشمداشتی فعالیت می کنند.
اسکویی با بیان اینکه این رابطین پیشروان سلامتی و بهداشت در محلات هستند افزود: جلب مشارکت مردم و بهره گیری از امکانات موجود در برنامه ریزی و تصمیم گیری و استفاده از همکاری آنان در ارایه مراقبت های اولیه بهداشتی، متناسب با نیازهای شهروندان در سطوح محلی، از اولویت های منطقه بوده و در این راستا اقدامات مناسبی صورت گرفته است.
وی با ارایه آماری از تلفات و حوادث در استان قزوین، خاطرنشان کرد: اولین علت مرگ و میر در استان قزوین روزانه با پنج نفر فوتی، عوارض قلبی و عروقی می باشد و سرطان نیز به عنوان دومین علت مرگ، روزانه بیش از یک نفر را به کام خود می کشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان اینکه امروزه شاخص های سلامت، شاخص های توسعه محسوب می شوند، افزود: کشورها و جوامعی که در ارتقای این شاخص ها موفق بوده اند از نظر توسعه در رتبه بالاتری قرار خواهند گرفت.
اسکویی، با اشاره به وضعیت و الگوی تغذیه ای مردم استان و سایر مؤلفه های مؤثر بر سلامت از جمله مصرف دخانیات، کم تحرکی و سوانح و حوادث گفت: بی توجهی به عوامل تعیین کننده سلامت می تواند سبب افزایش مرگ و میر و تبعات اجتماعی ناشی از آن شود.
وی اضافه کرد: رابطین سلامت، مردم و جامعه را یاری می دهند تا بتوانند مشکلات خود را به دست خودشان حل کنند.
عضو شورای اسلامی شهر قزوین در این مراسم گفت: پیشرف یک شهر باید در کنار توجه به مقوله بهداشت و سلامت افراد جامعه تحقق پیدا کند، چرا که تنها شهر زیبا با تمام تجهیزات شهری برای زندگی کافی نیست.
ˈفاطمه اشدریˈ افزود: افزایش امید به زندگی در بین افراد ارتباط تنگاتنگی با حوزه سلامت دارد و می توان در این بخش از توان رابطین سلامت بهره برد و اهداف پیش رو را محقق ساخت.
وی محلات شهر و به ویژه محلات 14 گانه ای که در قالب طرح محله ما در قزوین فعالیت می کنند را از مهمترین بازوان اجرایی مسوولان امر بهداشت جامعه توصیف کرد.
اشدری با بیان اینکه شهر قزوین در حال حاضر از وجود 70 دانشگاه و موسسه آموزش عالی و 140 هزار دانشجو بهره مند است، گفت: با برقراری ارتباط میان رابطان سلامت، حلقه مفقوده حوزه تخصصی دانشگاه و طرح پیوند دهنده داوطلبان، پیدا می شود.
این عضو شورای اسلامی شهر قزوین گفت: در قالب طرح محله ما تمام قسمتهای مختلف شهر را به محلات قانونمند و مشخص تقسیم کرده ایم تا در حوزه های مختلف خدماتی، فرهنگی، اجتماعی، آموزشی، علمی و ورزشی مشارکت ایجاد شود.
اشدری، رابطین را پیام آوران حوزه بهداشت و سلامت دانست و از آغاز کلاسهای آموزشی مربوطه، برای خانواده ها به ویژه مادران خبر داد.
این مسوول با بیان اینکه در حال حاضر 800 رابط در سطح شهرستان قزوین مشغول به فعالیت هستند، گفت: در بخش شهری بعد از ایجاد پایگاه سلامت آمار رابطین افزایش داشته است.
در این همایش که به همت سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین و دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد 180 نفر از رابطین سلامت محلات قزوین حضور داشتند در پایان با اهدا جوایزی از رابطین نمونه استان و برندگان مسابقه سلامت تقدیر به عمل آمد.
از دو هزار و 600 رابط سلامت استان قزوین ، 800 رابط در شهر قزوین فعالیت می کنند.
7389/ 614
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
04/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]