واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
العربیه: پوست اندازی «جنبش سبز» در «دولت بنفش»
جنبشی به نام جنبش سبز دیگر وجود خارجی ندارد. حضور عینی با نمادهای خاص خود در مراکز عمومی ندارند. آخرین حضور آنان مربوط به شادی پس از انتخابات سال 92 است که همراه با "نیروهای بنفش" وارد عرصه ی خیابان شدند
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، شبکه العربیه (Alarabiya) وابسته به خاندان سلطنتی آل سعود به مناسبت پنجمین سالگرد اغتشاشات پس از انتخابات سال 88 در ایران، گزارشی را به همراه دو مصاحبه با فعالان فتنه منتشر کرده است.
در این گزارش آمده است: «بعد از گذشت پنج سال از جنبش سبز و یکسال از انتخاب حسن روحانی به رياست جمهورى ايران، بسيارى از شواهد و دلايل نشان مى دهد كه اغلب جريانات جنبش سبز با آمدن دولت روحانى در جريان اعتدال ذوب شده و رنگ بنفش به خود گرفته اند. از سوى دیگر نه تنها بخش وسیعی از مطالبات سبزها تحقق نیافته، بلکه گسستگی ميان نيروهاى اين جنبش در نحوه تعامل با دولت روحانی نیز به وضوح قابل ملاحظه است.»
وب سایت العربیه با اشاره به حصر خانگی سران فتنه، مدعی شد: «گفته می شود که موسوی و کروبی به عنوان رهبران جنبش سبز، به دستور آیت الله خامنه ای رهبر ایران از 8 اسفند 1389 در منازلشان زندانی شده اند که تا به امروز در حصر خانگى به سر مى برند.»
خاطر نشان می سازیم محورهای اصلی گفتگوی شبکه وابسته به حکومت پادشاهی عربستان را با دو نفر از فعالان فتنه در داخل و در خارج از کشور موضوعاتی چون: وضعیت کنونى جنبش سبز و رابطه آن با دولت روحانی، و نحوه تعامل با ديگر نيروهاى اپوزسيون ايرانى از جمله جنبش قوميت ها، می باشد.
فردی با نام مستعار "رضا جهان وطن" که خود را يكى از فعالان داخل ايران معرفی و خواسته كه به دلايل امنيتى نامش فاش نشود، درباره ارزيابى حضور جنبش سبز به عنوان يک نيروى تحول خواه در ايران به العربیه می گوید: «دست کم امروز می توان گفت که جنبشی به نام جنبش سبز دیگر وجود خارجی ندارد. طرفداران آن هستند ولی امروز حضور عینی با نمادهای خاص خود در مراکز عمومی ندارند. آخرین حضور آنان مربوط به شادی پس از انتخابات سال 92 است که همراه با "نیروهای بنفش" وارد عرصه ی خیابان شدند. آن هم به شکل کاملا محدود.»
جهان وطن در ادامه سخنان خود می گوید: «اکنون به نظر می رسد آنچه به شکل عملیاتی و پراتیک از آن جنبش مانده است، تنها یک کارزار مجازی-نیمه مجازی برای رفع حصر آقایان موسوی و کروبی است.» وی بدون هیچ اشاره ای به درخواست عمومی جامعه مبنی بر محاکمه سران فتنه که بیشترین نمود آن در 9 دی ماه 88 رقم خورد، مدعی می شود: «رفع حصر، مطالبه ی بخش عمده ای از طبقه متوسط ایران است.» این فعال ناشناس فتنه 88 ضمن اعتراف به گسست عمیق در جبهه معترضین، می گوید: «شاید بتوان گفت که در سطح عملی و نظری، انشقاقات مختلفی در بدنه ی این جنبش پیش آمده است که از اول نیز استعداد ایجاد آن وجود داشت و همین استعداد برای انشقاق آن را در ماه های اول اعتراضات دچار مشکل نمود.»
وی با تاکید بر نبود گفتمان بر فضای مرده های سیاسی ایران (سبزها) می گوید: «سبزهای برانداز خواهان از بین بردن نظام هستند. ولی چالش بر سر بدیل است. برخی از این براندازان "جمهوری خواه" اند و برخی حامی "نظام سلطنت مشروطه" و برخی حتی "مریم رجوی" را بدیل سیاسی می دانند. در این شرایط و با این اوصاف صحبت کردن از "گفتمان جنبش سبز" کمی دشوار است.» جهان وطن در ادامه می افزاید: « فردی که تا حدی می شد آن را با کمی مسامحه از لیدرهای تاثیر گذار آن نامید با وجود حصر یک سوژه ی ناکارآمد سیاسی است.»
وی درباره مواضع جنبش سبز نسبت به مسأله سوريه و بحران داخلى عراق می گوید: " واضح و صریح می گویم که بخشی از جنبش سبز در راستای ضدیت ساختاری خود با نظام حاکم بر ایران، به دلیل پیوندهای سیاسی و ارگانیک بین ایران و حکومت بشار الاسد، شدیدا از تحرکات آن بخش از اهل سنت که معارض حکومت های عراق و سوریه هستند حمایت می کند.»
فعال فتنه 88 در پاسخ به العربیه درباره ديدگاه جنبش سبز در رابطه با جنبشهاى اقوام ايرانى مى گويد: «حامیان جنبش سبز البته مشکلی با توجه به حقوق اقوام نداشتند. ولی بنده با توجه به شناخت میدانی از جریانات داخل جنبش با اطمینان می گویم که حقوقی که بخش عمده ی جنبش سبز برای قومیت ها قائل بود، از سطح یک شبه فدرالیسم و استقلال صوری فراتر نمی رفت.»
العربیه در ادامه این گزارش با فردی به نام "حميد مافى" روزنامه نگار محلی از فعالان جنبش در آلمان که در یک سال پیش از فتنه 88 در قزوین به جرم نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی بازداشت گردید، به گفتگو می پردازد. وی مى گويد : «جنبش سبز به مرحله بن بست عملیاتی و انشقاق رسیده است. بخشی از نیروهای سیاسی که در این حرکت مشارکت داشتند، امروز به این باور رسیدهاند که "اشتباه تاکتیکی" مرتکب شدهاند و به دنبال اعتمادسازی در سطوح بالای حاکمیت هستند و دیگران را به گذر و فراموشی مطالبات مطرح شده در خرداد 88 دعوت میکنند.»
به گفته مافی:«تغییر رفتار سیاسی و استراتژی بخشی از اصلاحطلبان که امروز دولت روحانی را ادامه جنبش سبز میدانند از انتخابات مجلس و "رای محمد خاتمی" در دماوند آغاز شده است. این گروه به این نتیجه رسیده اند که پیشبرد برنامههایشان تنها با حضور در ارکان قدرت امکان پذیر است و برای حضور در قدرت باید از خواستههای خود در سال 88 عدول کنند.»
وی درباره رابطه جنبش سبز با ديگر نيروهاى اپوزوسيون به رسانه وابسته به آل سعود مى گويد : " در خصوص همکاری با طیف های گوناگون به گمان من باید یک تفکیک قائل شویم. ما با یک اپوزیسیون چپ واحد روبرو نیستیم. یک طیف گسترده ای داریم که بخشی از آن پیش و پس از انتخابات از حامیان و همراهان جنبش بوده و هست.» حميد مافى در این باره افزود: «جنبش در آغاز با حمایت برخی از احزاب کُرد همراه شد. همچنین جنبش با اقلیت اهل سنت ایران رابطه خوبی داشت. اهل سنت همواره از حامیان نامزدهای دموکراسی خواهی در ایران بوده اند. منتها از هنگامی که جنبش تنها در کانال شورای هماهنگی هدایت شد، هویت دیگری که بیشتر به قرائت اصلاح طلبان نزدیک است، به جنبش تحمیل شد و همکاری آن با گروه هایی که پیش از انتخابات در ستادهای این دو نامزد حضور داشتند هم محدودتر شد".
خاطر نشان می سازیم که اینگونه مطالب در سالگرد فتنه 88 در حالی در رسانه های بیگانه منتشر می شود که بعد از گذشت 5 سال از آن، هنوز ابعاد داخلی و خارجی از فتنه ناگفته مانده است.
۰۴/۰۴/۱۳۹۳ - ۱۸:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]