واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی سمنان ایجاد عدالت مهمترین هدف برنامه تحول نظام سلامت است سمنان - ایرنا - معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی سمنان گفت: ایجاد عدالت در نظام سلامت در بین اقشار مختلف مردم مهمترین هدف از اجرای برنامه تحول نظام سلامت در دولت تدبیر و امید است.
ˈابوالفضل عبدالله پورˈ روز چهارشنبه در نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان سمنان افزود: جایگاه نظام سلامت در قانون اساسی و برنامه پنجم توسعه مشخص بود ولی در چند سال گذشته به علت بی توجهی، بخش سلامت جامعه به اولویتهای هفتم و هشتم کشور نزول کرد.
وی اجرای برنامه تحول نظام جامع سلامت را گامی برای بازگرداندن نظام سلامت به جایگاه واقعی اش عنوان و تصریح کرد: سلامت در دولت تدبیر و امید به اولویت اول بازگشت تا مشکلات مردم در این بخش به کمترین حد برسد.
وی با اشاره به درنظر گرفتن هفت برنامه در بخش درمان در برنامه تحول نظام سلامت کشور، کاهش پرداخت از سوی مردم برای درمان را اولین بخش این برنامه دانست و اظهار داشت: پیش از این تا 40 درصد از هزینه های درمان از جیب مردم پرداخت می شد که بر اساس این برنامه تحولی، پرداخت مردم در شهرها باید به 10 درصد و در روستاها و در نظام ارجاع باید به پنج درصد کاهش یابد.
وی وضعیت خوب دانشگاه سمنان در اجرای برنامه تحول نظام سلامت را مورد اشاره قرار داد و گفت: در گذشته بسیاری از خدمات مانند تصویربرداری، آزمایشها، دارو و ... را بیماران باید از بخش خصوصی دریافت می کردند که با هزینه های بالایی همراه بود.
وی ادامه داد: اکنون در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان، اگر بیمار این خدمات را از بخش خصوصی دریافت کند، دانشگاه آن را پرداخت می کند.
عبدالله پور رسیدگی به وضعیت بستری (هتلینگ) بیماران را از دیگر بخشهای برنامه تحول نظام سلامت دانست و گفت: وزارت علوم برای تجهیز و رفع مشکلات بیمارستانهای فرسوده اعتبارات و برنامه های ویژه در نظر گرفته تا در این بخش نیز شرایط مطلوب حاصل شود.
وی توسعه و ترویج زایمان طبیعی را از دیگر بخشهای برنامه تحول نظام سلامت دانست و تصریح کرد: از آغاز اجرای این برنامه تاکنون در دانشگاه های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان، شش تا 12 درصد از زایمانها به صورت سزارین کاسته شده است.
وی با بیان اینکه پیش از اجرای این برنامه 70 درصد زایمان ها به صورت سزارین بود، افزود: طبق برنامه تحول نظام سلامت، هر سه ماه باید 3.5 درصد از زایمانهای سزارین کاسته و به زایمانهای طبیعی افزوده شود.
وی با اشاره به ارجاع زایمانهای سزارین به بیمارستانهای خصوصی و یا بیمارستانهای بیمه تامین اجتماعی، خاطرنشان کرد: میزان زایمانهای طبیعی این دانشگاه ها در زمان اعتباربخشی و ارزشیابی آنها لحاظ می شود تا این بیمارستانها نیز به انجام زایمانهای طبیعی تمایل یابند.
وی رسیدگی به مساله حق ویزیت پزشکان را بخش دیگری از برنامه تحول نظام سلامت دانست و افزود: دعوت و ایجاد شرایط برای پزشکان برای حضور در بیمارستان یا کلینیکهای دانشگاه های علوم پزشکی در این برنامه پیش بینی شده است.
عبدالله پور از اجباری شدن ارایه خدمت پزشکان تازه ورود در کلینیکها دولتی و ندادن مجوز برای داشتن مطب به آنها در برنامه تحول نظام سلامت به منظور ارایه خدمت بهتر و تخصصی به مردم خبر داد.
وی به ایجاد شرایطی برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم و شهرهای با رتبه بندی (الف، ب، ج، د) در برنامه تحول نظام سلامت اشاره و خاطرنشان کرد: در این تقسیم بندی مهدیشهر و آرادان در گروه (ب) قرار می گیرند که پزشکان در آن حمایت مالی بیشتری برای حضور دارند که اعمال این قانون اکنون برای آن دو شهر آغاز شده و دامغان و گرمسار در گروه (د) قرار دارند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی ایجاد شرایط برای مقیم شدن پزشکان در رشته های مختلف در شیفت عصر و شب بر اساس تقسیم بندی تختهای بیمارستانی را بند دیگر برنامه تحول نظام سلامت تشریح و اضافه کرد: در چهار بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان، از 13 رشته در حال حاضر 10 رشته پزشک مقیم وجود دارد.
وی رسیدگی به امور بیماران خاص را دیگر بخش برنامه تحول نظام سلامت دانست که اجرای آن هنوز در کشور آغاز نشده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی سمنان با اشاره به تلاش مجموعه کارکنان این دانشگاه در شهرستانهای مختلف برای هر چه بهتر اجرایی شدن برنامه تحول نظام سلامت، این دانشگاه را از دانشگاه های خوب کشور در اجرای این برنامه دانست.ک/2
611/599
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
04/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]