واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ تير ۱۳۹۳ (۱۱:۱۷ق.ظ)
معاون پرستاري وزير بهداشت خبر داد؛ برگزاري آزمون بکارگيري نيروهاي قراردادي گروه پرستاري معاون پرستاري وزير بهداشت از برگزاري فراگيرترين آزمون به کارگيري نيروهاي قراردادي گروه پرستاري به منظور رفع کمبود نيرو در طرح تحول نظام سلامت در روز جمعه 6 تير ماه به صورت هم زمان در سراسر کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج؛ محمد ميرزابيگي فارغ التحصيلان رشته هاي پرستاري، اتاق عمل، هوشبري و بهياري را از جمله مشمولان شرکت در اين آزمون برشمرد و گفت: اين آزمون تقريباً بزرگ ترين و بي سابقه ترين آزموني است که تاکنون براي جذب نيروهاي گروه پرستاري برگزار شده است.
وي در رابطه با ظرفيت پذيرش اين آزمون بر اساس نياز اعلام شده از سوي دانشگاه هاي علوم پزشکي گفت: قرار است بر اين اساس ميانگين 0.7 نيرو به ازاي هر تخت به 1.25 نيرو تا پايان امسال برسد.
رئيس کل سازمان نظام پرستاري افزود: اين آزمون يکي از اقدامات بزرگ و گسترده وزارت بهداشت است که با همکاري معاونت پرستاري و سازمان نظام پرستاري محقق شد و انتظار است که در سال هاي آينده نيز دولت در تأمين اعتبار مورد نياز وزارت بهداشت و دانشگاه هاي علوم پزشکي مساعدت لازم را انجام دهد که از ميانگين 1.25 به سطوح بالاتري دست پيدا کنيم.
وي جايگزيني نيروهاي مشمول مرخصي زايمان را از ديگر تدابير لحاظ شده براي جبران کمبود نيروي پرستاري عنوان کرد و گفت: با توجه به اينکه اکثر نيروها در حوزه پرستاري خانم هاي در سنين باروري هستند، مرخصي زايمان بحثي گريز ناپذير است، به عنوان مثال در حال حاضر حدود 334 نفر از نيروهاي پرستاري دانشگاه علوم پزشکي شيراز در مرخصي زايمان به سر مي برند و تعداد زيادي نيز در نوبت اند و اين رقم در مناطق مختلف با کمي اختلاف با همين اندازه ها وجود دارد.
ميرزابيگي ادامه داد: متأسفانه تا پيش از اين گاهي به جاي اين نيروها جايگزيني لحاظ نمي شد و همين امر بخشي از کمبود نيرو را دامن مي زد. اما از اين پس با مجوزي که براي جايگزيني مرخصي زايمان هم به دانشگاه ها داده شده است، اين نيروها جايگزين مي شوند و اين روش يکي از سه روش اعلام شده به دانشگاه ها براي تامين نيروي پرستاري است.
*هيچ بهانه اي مبني بر کمبود نيروي پرستاري باقي نمانده است
وي، طرح استفاده از دانشجويان در بالين را ديگر اقدام صورت گرفته براي جبران کمبود نيروي پرستاري خواند و گفت: به اين ترتيب با توجه به مجوزهاي اخذ شده براي جبران کمبود نيرو در سيستم ديگر در آينده هيچ بهانه اي از ناحيه نداشتن مجوز براي دانشگاه هاي علوم پزشکي مبني بر کمبود نيرو نداريم لذا دانشگاه هاي علوم پزشکي بايد از اين سه فرصت پيش آمده يعني استفاده از «مجوزهاي قراردادي» «دانشجويي» «جايگزيني مرخصي زايمان» استفاده نمايند.
معاون پرستاري وزير بهداشت، افزود: از پرستاران جوياي کار که تمايل به اشتغال به صورت قراردادي در بيمارستانهاي دولتي تحت پوشش وزارت بهداشت دارند نيز مي خواهيم که از اين فرصت استفاده کرده و در آزمون بزرگ روز جمعه 6 تيرماه شرکت کنند.
وي افزود: تا پايان هفته گذشته که کمتر از يک هفته از اعلام فراخوان مي گذشت، تقريباً حدود 16 هزار درخواست شرکت در آزمون داشته ايم و به نظر مي رسد استقبال خوب بوده و پيش بيني مي شود با توجه اينکه ثبت نام همچنان ادامه دارد، به تناسب نياز نيرو وجود داشته باشد.
ميرزابيگي ادامه داد: اتفاق خوبي که در پي اين آزمون داريم اين است که به محض اعلام نتايج آزمون، بلافاصله از پذيرفته شدگان دعوت به کار شده و با آنها قراردادي 89 روزه موقت امضاء مي شود تا همزمان مراحل گزينش و تحقيقات طي شده و نتيجه گزينش که فرايندي چند ماهه است، سپري شود.
وي با اشاره به اينکه اين دستورالعمل به تمام دانشگاه هاي علوم پزشکي سراسر کشور ابلاغ شده است، تصريح کرد: حال اگر در گزينش نيز داوطلب پذيرفته شود، تبديل به نيروي قراردادي مي شود و کار تداوم مي يابد و در غير اين صورت بر اساس نتيجه گزينش با وي رفتار مي شود.
معاون پرستاري وزارت بهداشت افزود: البته نياز جدي سيستم به نيروهاي گروه پرستاري دليل بر اين نخواهد بود که هر نيرويي با هر کيفيتي جذب سيستم شود و قطعاً متقاضيان شرکت در آزمون روز جمعه بايد بتوانند حد نصابي از نمره علمي، مهارتي و گزينشي را کسب کنند. هر چند پيش بيني ما اين است که غالب داوطلبان مشکل خاصي نخواهند داشت.
ميرزابيگي ادامه داد: از دانشجويان رشته هاي پرستاري نيز دعوت مي کنيم از فرصت شکل گرفته استفاده کنند با توجه به تأمين اعتبار صورت گرفته، به طرح بکارگيري دانشجويان پرستاري در بالين بپيوندند زيرا اين طرح در وهله اول به نفع بيماران و در نوبت بعدي به نفع خود دانشجويان خواهد بود.
وي دستمزد هر ساعت کار براي دانشجويان کارشناسي را 5 هزار تومان و دانشجويان دکترا را 7 هزار تومان عنوان کرد و گفت: به اين ترتيب دانشجويان سال سوم پرستاري به بعد با توجه به توانمندي هايي که دارند مي توانند به راحتي در سيستم مشغول به کار شده و درآمد ماهانه داشته باشند.
معاون پرستاري وزارت بهداشت، جبران کمبود نيروي پرستاري و ارتقاي جايگاه پرستاري در وزارت بهداشت و دانشگاه هاي علوم پزشکي را دو اولويت مهم حوزه پرستاري خواند که هم اکنون تحقق يافته است و گفت: در حال حاضر تنها بحث باقيمانده از سه اولويت مهم حوزه پرستاري، بحث نظام پرداخت است که در دستور کار معاونت پرستاري قرار دارد.
*ساماندهي نظام پرداخت؛ تا کمتر از يک ماه ديگر
وي ادامه داد: در اين راستا به دنبال تأکيد شخص وزير بهداشت و روساي دانشگاه ها و رايزني هايي صورت گرفته با ساير معاونت ها از جمله معاونت درمان و معاونت توسعه به زودي بحث نظام پرداخت نيز ساماندهي مي شود و به اين ترتيب عملاً 3 مسئله بسيار عمده پرستاري به نتيجه مي نشيند.
رئيس کل سازمان نظام پرستاري افزود: به دنبال تحقق اين سه مهم، از اين پس ديگر نوبت به پاسخ گويي جامعه پرستاري به مردم و سيستم بهداشت و درمان کشور مي رسد.
وي ادامه داد: با توجه به رفع موانع خدمتي و تحقق بخش مهمي از خواسته هاي جامعه پرستاري، انتظار است که انعکاس آن در عمل و رفتار پرستاران با مردم، به روز رساني علم و مهارت هاي خدمات مراقبتي و پرستاري و پاسخ به نيازهاي بيماران ديده شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]