واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کودکان خانواده های سهل انگار بیشتر در معرض خطر اعتیاد هستند تهران - ایرنا - کودکانی که در خانواده های از هم گسیخته، لاابالی و سهل انگار پرورش می یابند، بیشتر در معرض خطر اعتیاد به مواد مخدر هستند، گرچه احتمال معتاد شدن فرزندان با والدین بسیار سخت گیر یا پر مشغله نیز وجود دارد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، در مقاله ای که با عنوان «بررسی مسایل گرایش نوجوانان و جوانان به مواد مخدر» در نشریه «پاک» متعلق به ستاد مبارزه با مواد انتشار یافته، آمده است: مخدر، اضطراب های زیاد، نداشتن توانایی در ابراز عقاید و نظرات منطقی، ریشه در کودکی و تاثیرات منفی ناشی از رفتارهای غلط در خانواده، مدرسه و جامعه دارد.
در حالیکه افسردگی که یکی دیگر از مهمترین دلایل گرایش به اعتیاد در جوانان است می تواند ریشه در شکست ها و ناکامی های آنان داشته باشد.
انتظارات بیش از حدی که نسبت به توانایی های نوجوانان وجوانان در والدین یا معاشران خانواده به وجود می آید، می تواند زمینه اضطراب و در صورت برآورده نشدن توقعات ایجاد شده، موجب افسردگی در نوجوانان شود.
کنجکاوی جوانان، باورهای غلط، برخورد نامناسب با معتاد، دوستان ناباب در محیط، رسیدن به ثروت، ضعف ایمان و اخلاق از دلایل مهم گرایش به اعتیاد است.
** ضعف ایمان و اخلاق
هسته اولیه زندگی انسان محیطی است که در آن رشد می کند، طبیعی است نقش خانواده از نظر تربیتی، نقش اصلی و فعال است.
کودک یا نوجوانی که در خانواده مذهبی و سالمی قرار دارد و تحت مراقبت و کنترل است، چنانچه در خارج از خانواده و در محیط های دیگر با زمینه های انحرافی روبرو شود، امکان سقوط و انحرافش اندک خواهد بود.
تحقیقات نشان می دهد، 44 درصد بزهکاران جامعه در خانواده های بی بند و بار زندگی می کرده اند.
** باورهای غلط
یکی از دلایل اجتماعی اعتیاد، باورهای غلطی است که در برخی فرهنگ ها به چشم می خورد، متاسفانه پدیده اعتیاد در لابلای فرهنگ رسوخ کرده و تا زمانیکه با این باورها و نقطه نظرهای اشتباه برخورد نکنیم، مساله اعتیاد و قاچاق مواد مخدر همچنان وجود خواهد داشت.
برخی از افراد ناآگاه، کشیدن تریاک را برای سنین بالا توصیه می کنند در حالیکه تحقیقات نشان می دهد، کسانی که مصرف مواد را در میانسالی شروع کرده اند، در خطر بیشتری از لحاظ سکته، بیماریهای قلبی و عروقی قرار گرفته اند.
** اعتیاد والدین و سایر اعضای خانواده
بچه های اعتیاد، کودکان ونوجوانانی هستند که در محیط پرورش خود با پدر و مادر معتاد زندگی می کنند و اغلب در موقعیت های مالی بسیار سختی بسر می برند و به دام شبکه های قاچاق مواد مخدر گرفتار می شوند.
هسته خانواده معتادان، کسانی هستند که پایه های آینده پخش مواد مخدر در آن شکل می گیرد و خود کانون آماده ای برای رشد زمینه جرایم اجتماعی دیگر است و تا زمانیکه کودکان این خانواده ها مورد محبت و حمایت مادی قرار نگیرند، کار مبارزه با تهیه، توزیع و مصرف مواد مخدر به سرانجام مطلوب نخواهد رسید.
اجتمام(5) ** 9022 ** 1071
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]