واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: «طرح شبکه ملی اطلاعات» در حالی وارد دهمین سال فعالیت خود می شود که وزارت ارتباطات هنوز طرح مفهومی خود را از این شبکه ارائه نداده است تا مشخص شود شبکه ملی اطلاعاتی که منظور این وزارت خانه است دقیقا چه چیزی است.
«طرح شبکه ملی اطلاعات» در حالی وارد دهمین سال فعالیت خود می شود که وزارت ارتباطات هنوز طرح مفهومی خود را از این شبکه ارائه نداده است تا مشخص شود شبکه ملی اطلاعاتی که منظور این وزارت خانه است دقیقا چه چیزی است.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، «شبکه ملی اطلاعات تا پایان امسال اجرایی می شود» این تیتری است که هر سال از زبان وزرای مختلف ارتباطات اعلام شده است و هنوز پس از نزدیک به یک دهه از ابداع این لغت هنوز این پروژه در کشور اجرا نشده است.
با اینکه اجرای این شبکه در قانون برنامه پنجم تاکید شده است اما وزارت ارتباطات هر سال بودجه های هنگفتی را دریافت می کند و پای این شبکه می ریزد و هیچ اطلاعاتی نیز از مراحل انجام آن منتشر نمی کند.
شبکه ملی اطلاعات
وجود شبکه ملی اطلاعات در کشورهای مختلف دنیا امر جدیدی نیست اما اکنون و پس از افشاگری های ادوارد اسنودن برخی از کشورهای دنیا به این نتیجه رسیده اند که مدیریت اینترنت جهانی نیز باید تغییر کند. اما در کشورمان برخی نه تنها به اینترنت جهانی اطمینان دارند بلکه علاقه ای به اجرای شبکه ملی اطلاعات نیز ندارند.
پس از وزرای دولت قبلی این بار نوبت به محمود واعظی رسید که دوباره خبر از اجرای شبکه ملی اطلاعات بدهد. واعظی ۲۴ اردیبهشت امسال گفت که تا پایان سال ۹۴ شبکه ملی اطلاعات اجرایی می شود. اما جالب اینجاست که معاون وزیر ارتباطات یعنی نصرالله جهانگرد سه روز قبل از آن یعنی ۲۱ اردیبهشت ماه امسال تاکید داشت که ثبت نام یارانهها مفهوم عینی شبکه ملی اطلاعات بود.
این سخنان متناقض نشان از آن دارد که هنوز برای مدیران کشور نیز مشخص نیست شبکه ملی اطلاعات دقیقا چه چیزی است ؟ آیا اجرایی شده یا قرار است در سالهای آینده اجرایی شود ؟ چه فازهایی دارد ؟ چه کسانی مسئول اجرا یا بهتر بگوییم مسئول تعویق اجرای این فاز ها هستند؟
پروژه شبکه ملی اطلاعات را شاید بتوان مهمترین پروژه کشور در حوزه فضای مجازی دانست. رسانه ها و شبکه های تلویزیونی ضد انقلاب و حتی اتاق های فکر و متفکران غربی بارها در گزارش های خود نسبت به اجرای شبکه ملی اطلاعات در ایران هشدار داده اند. پروژه ای که دشمنان برای اجرایی نشدن آن تلاش می کنند و برخی در داخل نیز با تلاش برای روشن نبودن ابعاد و مراحل آن، خواسته و ناخواسته به این هدف دشمن کمک می کنند.
هفته گذشته یکی از اعضای شورای عالی فضای مجازی در مصاحبه ای اعلام کرد که زیر ساخت های فنی کشور برای اجرای شبکه ملی اطلاعات کافی است و تنها باید درک درستی از این شبکه در میان مدیران کشور ایجاد شود . چیزی که وزارت ارتباطات از آن سرباز می زند، ارائه تعریف جامعی از نحوه اجرای این طرح است چنانچه مهدی فقیهی رئیس دفتر فناوری های نوین مرکز پژوهش های مجلس نیز بر آن تاکید کرده است. حجت الاسلام پژمانفر نماینده مردم مشهد در مجلس نیز هفته پیش گفته بود عزم و اراده ای برای اجرای این پروژه وجود ندارد.
در همین زمینه دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی که اواخر سال گذشته فرصت یکماه ای به وزارت ارتباطات داده بود تا برنامه زمانبندی شده خود را به شورا ارائه کند این هفته در مصاحبه ای اعلام کرد که وزارت ارتباطات هنوز هیچ برنامه ای ارائه نکرده و این مسئله باعث نگرانی اعضای شورای عالی شده است. اما وزیر ارتباطات در واکنش به این مصاحبه به جای آنکه پاسخی درباره این تاخیر ارائه کند ، دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور را شخصی بی اطلاع خواند که آشنایی با این زمینه ندارد!
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: افتانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]