واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
وضعیت سفره آب زیرزمینی بدتر از دریاچه ارومیه بحران کم آبی اوایل دهه 80 در بیخ گوش تهران 93 تهران -ایرنا - تهران، زنجان، اصفهان، کرمان، سیستان وبلوچستان، سمنان و خراسان. حتی می توان به راحتی گفت، شرق و غرب، جنوب و مرکز ایران. از میان 31 استان کشور، تنها سه استان شمالی از بحران آب درامانند و سایه قطعی آب، جیره بندی و کم آبی از سرشان دور مانده.
در ادامه مطلبی که در سایت الف منتشر شد آمده است : بقیه استان ها دست در یقه کم آبی انداخته اند و با بحرانی دست و پنجه نرم می کنند که سال به سال، سایه اش پهن تر می شود و نگرانی ها را جدی تر می کند.
میزان برداشت از سفره های آب زیرزمینی که ذخایر استراتژیک محسوب می شوند، قد بحران را بلندتر کرده و از جدی بودن خطری می گوید که مدت هاست مسئولان از آن با عنوان کم آبی یاد می کنند.
به گفته معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست «بیش از 85 درصد ذخایر سفره های آب زیرزمینی کشور برای تامین آب مورد نیاز شهرها و روستاها مورد بهره برداری قرار گرفته و در برخی نواحی همچون استان فارس،برای رسیدن به آب باید 300 متر زمین حفر شود.»
این بحران را احمدعلی کیخا، معاون سازمان حفاظت محیط زیست به صورت دیگری معنا می کند و می گوید: «150 میلیارد مترمکعب آب معادل 5برابر آب دریاچه ارومیه از آبهای زیرزمینی کشور برداشت شده است. این برداشت های زیرزمینی عامل اصلی بروز مشکل و بحران کم آبی در سطح کشور است.
بر همین اساس، در حال حاضر 290 سفره آب زیرزمینی کشور در شرایطی نامناسب و به مراتب بدتر از دریاچه ارومیه قرار دارند.» وضع سفره های آب زیرزمینی کشور بدتر از دریاچه ای است که خشکی آن به نگرانی عمومی تبدیل شده و می گویند مرگش نزدیک است.
این کاهش، وقتی در کنار حجم آب سدهای کشور قرار می گیرد، نقش بحران را بسیار نزدیک تر از آنچه گفته می شود، ترسیم می کند.
حجم آب موجود در مخازن سدهای تامین کننده آب تهران با کاهش 188 میلیون مترمکعبی در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته به حدود 601 میلیون مترمکعب رسیده است و این به معنای کاهش 24 درصد حجم آب ذخیره شده پشت سدهای پایتخت است. حجم آب موجود در مخزن سدهای لار، طالقان، کرج، ماملو و لتیان به ترتیب 84، 202، 138، 108 و 69 میلیون مترمکعب گزارش شده است.
جیره بندی در راه تهران
تابستان و فصل گرما فرا رسیده است، ذخایر آب سدها به پایین ترین سطح خود رسیده و بحران کم آبی همچون سال های نخستین دهه 80 پشت درهای پایتخت ایستاده، همچون روزهایی که آب در مناطق مختلف پایتخت برای ساعاتی قطع می شد و طرح جیره بندی آب به اجرا درمی آمد.
هشدار است یا واقعیت، اما چند وقتی است، استاندار تهران به صورت پیاپی از جیره بندی آب در تهران می گوید. حسین هاشمی صراحتا اعلام کرده در صورتی که مصرف کاهش پیدا نکند، جیره بندی پاییز به تهران می آید.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]