واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
امکان صادرات دریایی کالا از خراسان رضوی به کشورهای آسیای میانه فراهم شد مشهد - ایرنا - رئیس اداره بازاریابی و توسعه صادرات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: بندر آکتائو واقع در استان مانگستائو کشور قزاقستان امکان صادرات دریایی کالا از خراسان رضوی به کشورهای آسیای میانه را فراهم می کند.
ˈناصر بهزادˈ روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از مهمترین مشکلات بخش صادرات خراسان رضوی به کشورهای آسیای میانه، کمبود واگن است که تاکنون به طور کامل رفع نشده و در این میان بندر آکتائو با موقعیت ویژه ژئوپلتیکی و استراتژیکی برای این استان یک منطقه ممتاز جهت ایجاد ارتباطات اقتصادی به شمار می رود.
وی گفت: آکتائو بهترین گزینه برای برون رفت از مشکلات حمل و نقل ریلی از خراسان رضوی به مقصد کشورهای آسیای میانه است و ایجاد ارتباطات اقتصادی بین خراسان رضوی و بندر آکتائو، امکان جابجایی کالا از این استان از طریق بندر امیرآباد استان گلستان به بندر آکتائو و سپس کشورهای آسیای میانه را فراهم می سازد.
وی اظهار کرد: موقعیت استراتژیک بندر آکتائو که با بنادر آستاراخان و ماهاچ قلعه در روسیه، بندر باکو در آذربایجان، بندر ترکمن باشی در ترکمنستان و بنادر شمالی ایران ارتباط دارد، امکان تردد کشتی را از کانال ولگا به دریای سیاه و دریای مدیترانه فراهم می کند و از این نظر برای خراسان رضوی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
رییس اداره بازاریابی و توسعه صادرات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: قزاقستان جزو 10 کشور اصلی مقصد صادراتی خراسان رضوی است و در سال گذشته 20 درصد از میزان صادرات کشور به قزاقستان از طریق این استان انجام شد.
بهزاد افزود: طی سال گذشته 27 هزار و 735 تن کالا به ارزش 37 هزار و 386 دلار از استان خراسان رضوی به قزاقستان صادر شد که شش درصد سهم وزنی و 18 درصد سهم ارزشی از صادرات کل کشور به قزاقستان را شامل می شود.
وی بیان کرد: اقلام عمده وارداتی قزاقستان به کشور شامل ماشین آلات صنعتی و تجهیزات مربوطه، تولیدات فلزی، پوشاک، انواع مواد غذایی و لبنی، دارو و تجهیزات پزشکی ، میوه و تره بار، انواع شکلات، انواع ماشین آلات راهسازی، انواع ماشین آلات کشاورزی، انواع اتومبیل، تجهیزات برقی، مصالح ساختمانی، تنباکو و غلات می باشد.
وی گفت: در مقابل صنایع غذایی و مصالح ساختمانی عمده صادرات کشور بویژه خراسان رضوی به کشور قزاقستان است که اغلب از طریق خطوط ریلی انجام می گیرد.
رییس اداره بازاریابی و توسعه صادرات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اظهار کرد: هفته گذشته هیاتی از این استان به آکتائو سفر کرد و مذاکراتی بین دو طرف برای توسعه روابط اقتصادی، سرمایه گذاری خراسان رضوی در این بندر، صادرات کالا از طریق این بندر به کشورهای آسیای میانه و تامین دیگر نیازهای اقتصادی بندر آکتائو توسط این استان انجام گرفت که نتایج موفقیت آمیزی در پی داشت.
وی بیان کرد: استان مانگستائو بویژه بندر آکتائو از نظر امنیت، ثبات سیاسی و منابع مالی در وضعیت مطلوبی بسر می برد و همه شرایط ایده آل برای سرمایه گذاری مطئمن و سودآور در آن فراهم است.
وی گفت: این بندر ظرفیت های اقتصادی بسیار برای سرمایه گذاری فعالان اقتصادی خراسان رضوی دارد.
بهزاد افزود: صنایع شیمیایی، تولیدات پتروشیمی، صنایع متالوژی، تولید انواع فلزات، لاستیک و پلاستیک، ماشین آلات و تجهیزات، مواد معدنی، تولید کالاهای چرمی و ساخت لوازم الکتریکی به عنوان فعالیت های اولویت دار بندر آکتائو هستند که امکان سرمایه گذاری فعالان اقتصادی خراسان رضوی در آن مهیاست.
وی اظهار کرد: استان خراسان رضوی دارای ظرفیت های ویژه در تولید و دانش فنی در صنایع بسته بندی، تولیدات رنگ ساختمانی، صنایع تبدیلی، خدمات کشاورزی و دامداری، محصولات چوبی و نانو صنعتی و مصالح ساختمانی است که بندر آکتائو به این فعالیت های اقتصادی نیاز دارد و از اولویت های سرمایه گذاری در این بندر به شمار می رود.
وی گفت: صنعت چرم یکی از چهار اولویت اول سرمایه گذاری در بندر آکتائو است که باتوجه به تجربه صنعتگران استان خراسان رضوی یکی از زمینه های مناسب و سود آور قابل اجرا توسط سرمایه گذاران ایرانی می باشد.
وی صادرات خدمات فنی و مهندسی را از دیگر مزیت های ویژه خراسان رضوی دانست و افزود: مهندسین این استان می توانند حضور فعال در ساخت شهرک های مسکونی در حال توسعه بندر آکتائو و مناطق پیرامون آن داشته باشند.
وی ادامه داد: مسوولان مانگستائو برای توسعه مناسبات و روابط با خراسان رضوی بر محور های احداث گلخانه و انتقال تکنولوژی و تجهیزات برای تولید سبزیجات، میوه و گل در مانگستائو، تامین مواد غذایی و محصولات کشاورزی و همکاری برای تولید و پرورش ماهی و مرغ و گسترش همکاریهای بندری و افزایش مبادلات تاکید دارند./3
7489 /664
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
02/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]