واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ازدواج های فامیلی و بی توجهی به آزمایشات عامل گسترش تالاسمی در خاش است خاش، زاهدان-ایرنا- کارشناس مسوول بیماریهای غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان خاش گفت: ازدواج های فامیلی و کم توجهی به آزمایشات قبل از ازدواج و بارداری این شهرستان را در زمره مناطق با بیشترین درصد مبتلایان به بیماری تالاسمی قرار داده است.
نبی بخش هاشم زهی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا افزود: هم اینک 137 بیمار ماژور از خدمات و نیازهای خونی بخش تالاسمی بیمارستان امام خمینی (ره) این شهرستان استفاده می کنند.
وی شمار زوجین ناقل تالاسمی در خاش را 156 زوج عنوان کرد و افزود: 110 زوج برای آزمایش پی ان دی به آزمایشگاه ارجاع شدند که 75 مورد آن انجام شده است.
کارشناس مسوول بیماریهای غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان خاش گفت: تشکیل کمیته تالاسمی، تکثیر و چاپ پمفلت، پوستر و بنر و توزیع در سطح شهرستان، هماهنگی و مکاتبه با مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی و پایگاهها، مکاتبه و اطلاع رسانی از طریق ائمه جمعه برای بیان اهمیت این بیماری و پیشگیری از آن و پخش کلیپ تالاسمی در مراکز مشاوره از جمله اقدامات انجام شده در زمینه پیشگیری از این بیماری است.
وی افزود: تقدیر از فعالان برنامه تالاسمی، بازدید از بخش تالاسمی بیمارستان امام خمینی ( ره) و اردوی تفریحی بیماران تالاسمی به دامنه قله تفتان از دیگر برنامه های کاهش و جلوگیری از این بیماری در منطقه محسوب می شود.
مترون بیمارستان امام خمینی(ره) خاش نیز به خبرنگار ایرنا گفت: شماری از بیماران مبتلا به تالاسمی شهرستان خاش به همراه پزشک متخصص اطفال میهمان همایش دو روزه علمی تخصصی پیشگیری و درمان بیماری تالاسمی شهرستان زابل هستند.
ˈنیاز کیخاˈ بیان کرد: جمعی از نوجوانان مبتلا به تالاسمی شهرستان خاش به همراه پزشک متخصص اطفال بیمارستان دکتر عطایی برای شرکت در همایش علمی دو روزه تالاسمی در زابل عازم این شهرستان شدند.
وی هدف از برگزاری این همایش را ارتقا سطح دانش پزشکان، پرستاران و بیماران عنوان کرد.
به گزارش ایرنا هم اکنون در کشورهای پیشرفته مشکلات خاصی در این زمینه وجود ندارد و متوسط جهانی ابتلا به تالاسمی از نوع خونی بسیار خطرناک تنها 6/2 مورد در هر 100 هزار نفر است.
تالاسمی بیماری ارثی است، بدن این بیماران نمی تواند به اندازه کافی هموگلوبین (رنگدانه موجود در سلول های قرمز خون) تولید کند بنابراین آنان همواره نیازمند خون هستند.
تالاسمی بیماری ارثی ژنتیکی است که از والدین ناقل بیماری به کودکان منتقل می شود و ناتوانی بدن در خون سازی از عوارض این بیماری است که با تزریق خون حداقل ماهی یک بار مشکل خون سازی را جبران می کنند و برای تنظیم آهن خون اضافه موجود در بدنشان هر شب مجبور به تزریق دسفرال هستند که هشت ساعت به طول می انجامد و با درد همراه است.
درمان قطعی این بیماری تنها از طریق پیوند مغز استخوان امکان پذیر است که در تمامی موارد این پیوند عملی نبوده و در صورت امکان نیز هزینه های هنگفت دارد.
گفته می شود در سطح کشور 20 هزار بیمار تالاسمی شناسایی شده اند.
این بیماری بدلیل نقص در ساخت زنجیره هموگلوبین حادث می شود و هموگلوبین معیوب قادر به اکسیژن رسانی مطلوب به اعضای بدن نیست.
این بیماری به صورت شدید (ماژور) و خفیف (مینور) ظاهر می شود.
اگر والدین هر دو دارای ژن معیوب باشند بیماری به صورت شدید یعنی ماژور (Major) و اگر یکی از والدین فقط ژن معیوب داشته باشد به صورت خفیف یعنی مینور (Minor) ظاهر می شود.
تالاسمی برای کسانی که نوع (مینور) را داشته باشند، مشکل ایجاد نمی کند و آنها هم مثل افراد سالم می توانند زندگی کنند و فقط در موقع ازدواج باید خیلی مراقب باشند و نبایدبا یک فرد تالاسمی مینور ازدواج کنند .
افراد مبتلا به تالاسمی ریسک بالایی برای ابتلا به عفونت دارند. این مشکل در صورتی که طحال برداشته شده باشد، بیشتر مشاهده می شود.
تالاسمی می تواند با گسترده کردن مغز استخوان منجر به پهن تر شدن استخوان ها گردد. این امر ممکن است منجر به غیر طبیعی شدن شکل استخوان بویژه در ناحیه صورت و جمجمه شود.
همچنین گسترده شدن مغز استخوان باعث می شود استخوان ها باریک و شکننده شوند و بنابراین ریسک شکستگی در استخوان ها افزایش یابد.
تالاسمی خفیف: افراد دارای بیماری تالاسمی، بعد از تشخیص اولیه نیاز به مراقبت های پزشکی و پیگیری درمانی ندارند. البته باید به افرادی که بتا تالاسمی دارند هشدار داد که ممکن است شرایط آنان به عنوان آنمی و فقر آهن اشتباه تشخیص داده شود و لازم است که از مصرف مکمل های آهن اجتناب کنند. همچنین برای تمام افرادی که علل اختلالات ژنتیکی دارند انجام مشاوره توصیه می شود.
تالاسمی ماژور یا شدید: افراد مبتلا به تالاسمی شدید نیازمند درمان پزشکی هستند. دریافت خون از اقدامات اولیه ای است که در افزایش طول عمر افراد مبتلا مؤثر خواهد بود. ک/3
7312 / 653
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
01/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]