واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
لو پوئن: چرا فرانسه باید با ایران گفتگو کند؟ تهران- ایرنا- هفته نامه فرانسوی ˈلو پوئنˈ نوشت: علاقه فرانسه به روابط با عربستان سعودی، خطر از دست رفتن فرصت عادی سازی روابط با ایران را به عنوان فعال مهم منطقه ای به دنبال دارد.
ˈپیر بیلوˈ روزنامه نگار کهنه کار فرانسوی در مقاله ای برای هفته نامه لوپوئن، با نقل قولی از ژنرال ˈدو گلˈ مبنی بر این که ˈبا افکاری ساده به سوی شرق پیچیده پرواز می کنمˈ، نوشت: این سخنان امروز به کار نمی آید و می تواند با شعار امروز پاریس ˈشناور می شود اما جاری نمی شودˈ، جایگزین شود.
دیپلماسی فرانسه نیز درمورد شرق با تردید و نوسان عقاید مواجه است و جهت گیری روشنی را اتخاذ نمی کند. این مسئله نه خطای مسئولان امور خارجه است و نه حتی شخص ˈلوران فابیوسˈ وزیر خارجه ای که هر چه در توان دارد انجام می دهد.
وی افزود : در جمهوری پنجم، سیاست خارجی درˈالیزهˈ (کاخ ریاست جمهوری) تعیین می شود و دستکم می توان گفت که نبض این سیاست جز در مورد آفریقا ضعیف و نگاهش مردد شده است.
در این گزارش آمده است: فرانسه در مورد سوریه هدف دست بالایی را چون کناره گیری ˈ بشار اسدˈ تعیین کرد. این هدف که برای روسیه غیر قابل قبول بود، بهترین شیوه بستن راه هرگونه مذاکره بود. پس از آن پاریس در مورد مسئله سلاح شیمیایی سوریه، حمله نظامی را به این کشور طراحی کرد اما مشکل اینجا بود که این عملیات بدون حمایت آمریکا ممکن نبود. ˈباراک اوباماˈ رییس جمهوری آمریکا نیز محتاطانه ورود به این ماجراجویی را رد و فرانسه را در این میدان رها کرد.
بیلو نوشت: فرانسه کمک های ایران و ˈحزب اللهˈ لبنان را به بشار اسد محکوم کرد و از سوی دیگر به داشتن روابط دوستانه اش با قطر و عربستان سعودی به خود بالید. این در حالی است که این دو کشور به راحتی و بدون کنترل درآمدهای نفتی خود را خرج گروه های جهادی می کنند. آشکار است که خطر این گروه ها برای ما (فرانسه) بیش از خطر آن برای بشار اسد است.
در بخش دیگری از این مقاله آمده است: در مسئله عراق نیز پاریس از اعتراف به این امر که ایران فعال غیر قابل انکار منطقه است، طفره می رود. ˈجرج بوشˈ رییس جمهوری آمریکا با نابود کردن دولت عراق، مرز چند قرنی میان دنیای پارس ها و اعراب را پاک کرد. ˈنوری المالکیˈ نخست وزیر کنونی عراق تحت حمایت ایران است. آیت الله ˈعلی سیستانی ˈ عالی ترین مقام مذهبی شیعه عراق نیز فردی ایرانی و متولد ˈمشهدˈ است. اماکن مذهبی بسیار مهم برای شیعیان دو کشور(نجف و کربلا) نیز در عراق واقع شده است. بدیهی است که شیعیان ایران به زبان فارسی و شیعیان عراق به زبان عربی صحبت می کنند اما یک باور مذهبی و یک بیم مشترک در مورد جهادی های سنی دارند.
این خبرنگار فرانسوی معتقد است: فرا تر از لفاظی های معمول، واشنگتن و تهران نظر مشترکی در مورد عراق دارند و آن لزوم حفظ تمامیت ارضی عراق و تقسیم عادلانه قدرت در میان گروه های قومی و مذهبی این کشور است. تماس میان ˈشیطان بزرگˈ و تهران در مورد عراق آغاز شده و این امر به مذاق عربستان سعودی رقیب سیاسی و مذهبی ایران، خوش نمی آید. فرانسه نیز در خواهد یافت که نباید خیلی از جریان توزیع کارت های جغرافیای سیاسی منطقه عقب بماند.
در این مقاله آمده است: فرانسه در سال های اخیر در مسئله برنامه هسته ای ایران، بسیار سازش ناپذیرتر از سایر متحدان خود ظاهر شده است. حتی اگر مذاکرات وین پیچیده باشد، مسائل با گام های حساب شده به پیش خواهد رفت. مسئله حساس مجوز غنی سازی اورانیوم برای ایران هنوزحل نشده و مذاکرات می تواند ادامه داشته باشد. این در حالی است که توافق موقت، قید وبندهای تحریم های اقتصادی علیه ایران را اندکی سست کرده است. دنیای اقتصاد با نگاهی نگران در انتظار لغو تحریمهاست تا خود را با شتاب به تهران برساند. شرکت های آمریکایی نیز به رغم خشم مقامات آمریکا از سفر هیات شرکت های فرانسوی (مدف) به ایران، در پشت خط مسابقه رقابت برای رسیدن به بازار ایران قرار گرفته اند.
اروپام ** 9053 ** 1064
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
01/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]