واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > اردبیل مهر بررسی می کند/
ضرورت پلاک گذاری بر مبنای کد پستی در اردبیل/ تفاهم نامه ای که متولی ندارد
اردبیل – خبرگزاری مهر: طرح پلاک گذاری بر مبنای کد پستی در شهر اردبیل که مدتی است توسط پست استان تاکید می شود، هنوز متولی اجرا نداشته و به بن بست نظرات ضد و نقیض دستگاه ها و ناهماهنگی در اجرا رسیده است.
به گزارش خبرنگار مهر، پلاک گذاری بر مبنای کد پستی از جمله ایده های جدیدی است که با وجود اجرا در شهرهای مشگین شهر، خلخال و نمین راه خود را به اردبیل باز نیافته است.تا جایی که دو متولی اصلی این طرح شهرداری و پست اردبیل نظرات متفاوتی در نحوه اجرا دارند و به نظر می رسد در صورتی که به توافق نهایی نرسند این طرح همچنان پا درهوا باقی بماند. کدپستی ده رقمی براساس قانون الزام اختصاص شماره ملی و کدپستی برای تمامی اتباع ایرانی پیش بینی شده و اجرای صحیح قانون مذکور می تواند جهش قابل توجهی در مراودات پستی یک شهر ایجاد کند. کدپستی در ایران با استفاده از اعداد 9،1،3،4،5،6،7،8، تشکیل شده است. در این سیستم از عدد صفر به علت تشابه با 5 و عدد 2 به دلیل تشابه با 3 استفاده نمی شود و با این وجود به گفته مدیر کل پست استان اردبیل اخیرا بدلیل تراکم تعداد واحدهای مسکونی و تجاری و اتمام کدهای ذخیره، مجوز استفاده از اعداد 0و2 نیز ابلاغ شده است. کد پستی یک عدد 10 رقمی است که از سمت چپ به راست مشخصات جغرافیایی یک مکان را شناسایی می کند. رقم اول منطقه کشوری به عنوان مثال شمال غرب کشور، رقم دوم استان، رقم سوم شهر، سه رقم بعد منطقه گشت پستی و در نهایت چهار رقم آخر مکان مورد نظر را بیان می کند. یگانه شدن کد شناسی اماکن در قبوض ادارات به گفته احمد عبداللهی در این طرح یگانه شدن کدهای شناسایی اماکن نظیر کدهای شناسایی آب، برق، گاز، تلفن، عوارض ونوسازی شهرداری، ابلاغیه های بانکی وبرگه های مالیاتی تجربه می شود.
پیامد این اتفاق موجب خواهد شد ساکنان یک مکان بتوانند برای تماس با هرسازمان وبرای انجام امور روزمره و مراجعه به بایگانیها به جای استفاده از کدهای متعدد سازمانها که دشواری های فراوانی را به دنبال دارد تنها از کدپستی ده رقمی یگانه استفاده کنند. عبداللهی تاکید دارد که این سیستم زیربنای استفاده از امکانات مکانیزاسیون پستی ویا به عبارتی جایگزینی تجزیه ماشینی به جای تجزیه دستی شده و با ایجاد سرعت و بالابردن سطح کیفیت در هریک از مراحل عملیات پستی که موجب کوتاه شدن زمان ارسال تا توزیع مرسولات می گردد. به گفته مدیر کل پست استان علاوه بر این حذف کامل دوباره کاریها که مستلزم صرف وقت و هزینه درمراجعات افرادبه سازمانها است و تبدیل انواع روشهای نشانی نویسی روی مرسولات پستی به شماره کدپستی ده رقمی که موجب هماهنگی در درج نشانی روی مرسولات و قبوض خدمات شهری می گردد از دیگر قابلیت های این طرح است. شهرداری پایبند به تفاهم نامه نیست ضرورت اجرای این طرح با توجه به توسعه جغرافیایی و جمعیتی شهرها به ویژه مرکز استان اداره پست رابر آن داشت تا سامانه اطلاعاتی ارقام پستی را تکمیل و در نهایت شهرداری را برای اجرا دعوت کند. عبداللهی در این خصوص گفت: با وجود اجرای طرح در چند شهر استان اجرا در مرکز استان مدت ها است که صورت نمی گیرد. وی اضافه کرد: با شهرداری تفاهم نامه امضا شده و شهرداری قبول کرده است اجرای طرح را به عهده بگیرد. مدیر کل پست استان مزیت این طرح را پلاک با دو شماره پلاک قبلی هر مکان و کد پستی می داند و تاکید دارد که پلاک گذاری بر اساس کد پستی مبادلات قبلی و اطلاعات پلاک قبلی را از بین نمی برد. شهرداری: پست همکاری کند در عین حال شهردار اردبیل با بیان اینکه برای جمع آوری اطلاعات کد پستی، پست استان هزینه طلب کرد، افزود: در اجرای تفاهم نامه همکاری لازم را از سوی پست ندیدیم. صدیف بدری تاکید کرد: با وجود توافق اولیه طبق آخرین صحبت های صورت گرفته قرار بر این شده است که پست خود متولی اجرای طرح باشد. وی افزود: برای هر کد پستی مبلغ 40 هزار ریال پیش بینی شده است و بعد از عقد قرارداد اجرای طرح آغاز می شود.
رئیس شورای شهر اردبیل نیز در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان این مطلب که در خصوص شیوه کاری این طرح توافق نهایی صورت گرفته است، ادامه داد: اما پیمانکاران مشخص شده برای این طرح هزینه هایی را طلب می کنند که با آن مخالف هستیم. حجت الاسلام محمدرضا سرداری با بیان اینکه مخالف اخذ هزینه اجرایی طرح نیستیم اما باید شیوه کار به نوعی تنظیم شود که به مردم فشار وارد نشود، متذکر شد: شهرداری در اجرای این طرح یک طرف قضیه بوده و اداراتی نظیر آب و برق و گاز و... طرف دیگر آن هستند. وی افزود: اجرای این طرح به صورت کامل نیازمند هماهنگی با ادارات مرتبط بوده تا تمام مشخصات آنها در پلاک آورده شود که بی شک تحقق این مهم زمانبر خواهد بود. در نمین حال پست استان تاکید دارد که هم نامی بسیاری از نقاط شهری و تشابه نوشتاری شهرها وروستاها و از همه مهمتر توجه به سه عامل دقت، سرعت وصحت موجب شده که ضرورت استفاده از کدپستی ده رقمی مانند بسیاری از کشورهای دیگر بیش از پیش مدنظر شبکه پستی کشور باشد. تا جایی که به عقیده مسئولان پستی استان نقل و انتقال 9 میلیون مرسوله پستی در سال گذشته که بیش از 70 درصد آن در مرکز استان انجام شده است ضرورت تسریع اجرای این طرح را دو چندان کرده است. ................................ گزارش: ونوس بهنود
۱۳۹۳/۴/۱ - ۱۱:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]