واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: نویسنده و کارگردان نمایش «خنک مثل صبح»: جشنواره تئاتر مقاومت – فتح خرمشهر از بهترین جشنواره های کشور است خبرگزاری پانا: نویسنده و کارگردان نمایش «خنک مثل صبح» ، محمد قاسمی که در هفدهمین جشنواره ملی تئاتر مقاومت-فتح خرمشهر شرکت کرده، گفت: من در 90 درصد جشنواره های کشور شرکت کرده ام و به جرأت می گویم این جشنواره یکی از بهترین جشنواره های کشور است.
۱۳۹۳ يکشنبه ۱ تير ساعت 10:47
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان، وی یادآور شد: از سویی نام خرمشهر همواره برایم قابل ستایش بوده و از سوی دیگر این جشنواره دارای یک موضوع تروتمیز است که مرا به شرکت در جشنواره ترغیب می کند؛ به علاوه شرکت در جشنواره باعث شده بازخورد خوبی از هنرمندان تئاتر کشور بگیرم؛ شرکت در جشنواره خرمشهر در میان اهالی هنر یک رزومه خوب محسوب می شود.
قاسمی عنوان کرد: جشنواره ملی تئاتر مقاومت-فتح خرمشهر تنها متعلق به یک شهر نیست، به تمام کشور و به همه ی کسانی که آزادسازی خرمشهر را به یاد می آورند می باشد؛ اما مشکلی که وجود دارد این است که خود تئاتر به ما دیالوگ را می آموزد اما چرا متولیان تئاتر شهر نمی توانند از بیان نمایشی و دیالوگ برای دعوت کردن مسئولین رده بالا به مشاهده ی کارهای باکیفیتی که در جشنواره ارائه می شود استفاده کنند؟ چرا نمی توانند رابطه ی خوبی با نهادها و ارگان های دیگر برقرار کنند؟
وی یادآور شد: مقاومت که نماد اصلی خرمشهر است همیشه به معنای جنگ نیست؛ در این شرایط و با وجود بحران اقتصادی نیز می توان ز یک سری هزینه ها صرف نظر کرد تا جشنواره برگزار شود و نگذاریم چراغ نیمسوز آن خدای نکرده خاموش شود.
نویسنده و کارگردان نمایش «خنک مثل صبح» درباره نمایش خود گفت: این نمایش راجع به اتفاقاتی است که موجب کشته شدن یک فرد می شود؛ جدایی آدم ها مهم ترین فاکتور جنگ است.
قاسمی افزود: چه موقع دو نفر با یکدیگر دعوا می کنند؟ زمانی که نسبت به یکدیگر ذهنیت خوبی ندارند و باهم دیالوگ برقرار نمی کنند؛ اتفاقی که در چهار اپیزود این نمایش می افتد این است که افراد به دلیل جنگ ذهنیت خوبی نسبت به یکدیگر ندارند و باعث مردن یکدیگر می شوند.
او ادامه داد: در اپیزود چهارم خورده شدن اجساد توسط سگ ها نماد درنده خویی جنگ طلبان و همچنین چرخه ی بازگشت همه چیز به طبیعت محسوب می شود.
نویسنده و کارگردان نمایش «خنک مثل صبح» در اشاره به دلیل بکارگیری موسیقی زنده و حرکات موزون گفت: همه چیز بر اساس اصلی به نام ضرورت های نمایشی اتفاق می افتد، یعنی هنگام نوشتن نمایشنامه به شدت به فرم دقت میکنم و از ابتدا می دانستم نوع موسیقی پلی بک نمی تواند باشد؛ همه در زندگی خواسته هایی داریم که همیشه شبیه داشته هایمان نیستند و این در بخشی تجلی می یابد که زن و مرد به حرکات موزون می پردازند و ناگهان با افتادن پوکه ی خالی از هم جدا می شوند؛ اگر موسیقی و حرکات موزون را از نمایش حذف کنیم 50 درصد فرم از بین می رود.
نمایش «خنک مثل صبح» شامل چهار اپیزود است درباره چهار اتفاق که بعد از جنگ بر سر چهار زندگی می آید و همگی منجر به کشته شدن افراد می شود؛ یعنی به دلیل کشتار، که همان عدم ارتباط کلامی و پدیده ی جنگ است اشاره می شود. این نمایش موضوع اصلی خود را به معضلات جنگ معطوف می کند. این نمایش در این جشنواره موفق به کسب جایزه اول طراحی صحنه، جایزه سوم بازیگری مرد، جایزه اول بازیگری زن و تقدیر از دیگر بازیگر زن و هم چنین جایزه دوم کارگردانی شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]