تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):با علما معاشرت كن تا علمت زياد، ادبت نيكو و جانت پاك شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819776957




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روند جهاني در سنجش سرمايه اجتماعي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۳۱ خرداد ۱۳۹۳ (۲۳:۲۴ب.ظ)
روند جهاني در سنجش سرمايه اجتماعي تبيين تفاوت‌هاي مشاهده شده بين کشورهاي مختلف از نظر توسعه اقتصادي، مسئله اقتصاددانان و ساير عالمان اجتماعي در طول قرن بيستم بود که البته اين مهم با وجود ابزارهاي تحليل بهتر، تحقق نيافت و علاوه بر اين، کارگزاران توسعه که در ميدان عمل درگير مشاهده و بررسي پروژه‌هاي توسعه بودند، متوجه شدند که پروژه‌هاي توسعه داراي سرنوشت بسيار متفاوتي است.
به گزارش خبرگزاري موج، از همه مهمتر اين که چرا جوامع به ظاهر مشابه، از لحاظ مديريت منابع عمومي و سازماندهي فعاليت‌هاي جمعي، تفاوت زيادي با هم دارد. در دهه 1960 پژوهشگران و کارگزاران توسعه به تأثير کيفيت نيروي کار پي بردند و از آن زمان به بعد مفهوم سرمايه‌انساني مورد توجه قرار گرفت. استفاده از مفهوم سرمايه‌انساني تا حدودي توانست خلاء علمي در فهم علل رشد اقتصادي و تفاوت در ميزان موفقيت‌هاي پروژه‌هاي توسعه را پر نمايد. ولي در دهه 1980، ابزار مفهومي جديدي که تأکيد اصلي آن بر ويژگي‌هاي موجود در روابط اجتماعي بين انسان‌هاست مطرح شد. پذيرش و محبوبيت اين ابزار جديد تحت عنوان: سرمايه اجتماعي، به لحاظ کاربرد آن در سطوح مختلف (خرد، ميانه و کلان) در حوزه‌هاي مختلف زندگي اجتماعي- اقتصادي است. در دهه اخير با شناسايي هر چه بيشتر حوزه‌هاي تحت تأثير سرمايه اجتماعي، تقاضاي زيادي براي بررسي تجربي آن پديد آمده است.
به عبارت ديگر، به نظر مي‌رسد که تقاضا براي سنجش تجربي سرمايه اجتماعي به مراتب بيشتر از عرضه آن است. پيچيدگي و چند بعدي بودن مفهوم سرمايه اجتماعي، باعث شده است که مفهوم سازي سرمايه اجتماعي بيشتر از سنجش آن مورد توجه باشد. اين مقاله ابتدا برخي از مدل‌هاي سنجش سرمايه اجتماعي که تاکنون بيشتر مورد استناد بوده معرفي مي‌کند و سپس مدل جديدي که با هدف بهره‌گيري از سرمايه اجتماعي براي سياست اجتماعي طراحي گرديده را مورد بحث قرار مي‌دهد. همچنين ابزارهاي جديدي که با سنجش شبکه‌هاي اجتماعي امکان بررسي تجربي سرمايه اجتماعي را فراهم مي‌سازد، معرفي شده است.
نويسندگان: محمود شارع‌پور













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن