واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
شهرداریهای ساوه و نراق تفاهم نامه خواهر خواندگی امضا کردند خمین – ایرنا – شهردار نراق از امضای تفاهم نامه خواهر خواندگی و همکاری، بین شهردای این شهر و ساوه و رئیسان شوراهای اسلامی این دو شهر خبر داد.
ˈمحمود مرادی نراقی ˈ روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مشترکات فرهنگی ، تاریخی، معماری، شهرسازی، آداب و رسوم و نزدیکی دیدگاه های توسعه پایدار متوازن باعث شد تا مدیران شهری این دو شهر هفته گذشته؛ این تفاهم نامه را امضا کنند.
وی ادامه داد: اعضای شوراهای اسلامی این دو شهر هم به نمایندگی از طرف شهروندان ازاین تفاهمنامه استقبال کرده اند و این امر بزرگترین ضمانت اجرایی و رمز بقا و تداوم تفاهم نامه خواهد بود.
مرادی نراقی با بر شمردن مشترکات تاریخی فراون دو شهر، گفت: ساوه در شهرسازی فاصله بین سنت و مدرنیته را با شتاب بیشتری طی کرده و نراق در احیای بافت تاریخی موفق عمل کرده و تبادل این تجربیات می تواند چراغ راه شهرسازی و توسعه پایدار باشد.
وی بیان کرد: حفظ اصالت های تاریخی و فرهنگی در نراق هم می تواند الگوی خوبی برای شهر ساوه باشد که مسوولان آن در کنار توسعه فیزیکی و کالبدی توجه به فطرت انسان ها و آرامش بصری را مد نظر داشته باشند.
مرادی نراقی گفت: برخی شهرداریهای کشور به دنبال خواهر خواندگی شهر خود با شهر هایی در خارج از کشور هستند ولی هیچ تلاشی برای برقراری ارتباط و انتقال تجربیات بین شهرداریهای داخل کشور و حتی یک استان صورت نمی گیرد.
مرادی نراقی اظهارکرد: این حرکت نمادین که درآینده نزدیک منجر به تعریف پروژه های مشترک خواهد شد، با حمایت های معنوی اداره کل امور شهری و شوراهای استانداری صورت گرفته است .
وی ادامه داد: این تفاهم نامه باب جدیدی را بر روی دیگر شهرهای استان و کشور باز خواهد کرد که توسعه خود را به توسعه و پیشرف شهرهای دارای اشتراکات داخلی گره بزنند.
بافت تاریخی منحصر به فرد، ویژگی های خاص اقلیمی و اجتماعی، بهره گیری از آداب و رسوم خاص مردمان و کالبد بکر معماری سنتی از جمله شاخص های مهم نراق به عنوان تنها شهر ویژه کشور است.
موقعیت جغرافیایی نراق و استقرار آن در مجاورت جاذبه های گردشگری محلات و دلیجان ظرفیت مناسبی را برای توسعه و احیای صنعت گردشگری در استان مرکزی فراهم کرده است .
بازار شمس السلطنه، آب انبارها، غار نخجیر، مسجد جامع و آرامگاهها از مهمترین آثار تاریخی وفرهنگی نراق هستند .
ساوه نیز یکی از شهرها و مناطق باستانی بازمانده از دوران ساسانی است و تپه های باستانی نشانگر قدمت بالای این شهر است.
ساوه با نام شهرک اسلامی در قرون اولیه اسلامی به متون جغرافی نویسان اسلامی و ایرانی راه یافته است .
باغ های سرسبز و پررونق انار، قیزقلعه، مسجدانقلاب، مسجدجامع، کاروانسرای باغ شیخ و امام زاده سید اسحاق ساوه برخی از مهم ترین آثار تاریخی شهرستان ساوه را تشکیل می دهند.
شهرهای نراق و ساوه در استان مرکزی قرار دارند.ک/3
7276/559
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
31/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]