واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ خرداد ۱۳۹۳ (۱۰:۴۰ق.ظ)
با نگاهي به بودجه هنرهاي تجسمي؛ بي رنگ شدن تابلوهاي نقاشي براي نبود بودجه کافي هنرهاي تجسمي از هنرهايي است که از ديرباز در ايران مورد متوجه بوده است و هنرمندان آن آثاري خلق کرده اند که حرف هاي بسياري داشته اما اين روزها بودجه اين حوزه سبب شده تا تابلوهاي خانه هايمان کم شود.
به گزارش خبرگزاري موج؛ «هنر نزد ايرانيان است و بس»ضرب المثلي است که از گذشته هاي دور تا کنون هميشه شنيده ايم و با سر زدن به موزه هاي تهران مي توانيم به ذات اين ضرب المثل پي ببريم.
ايرانيان از گذشته روحي لطيف و هنرمند داشته اند، که آن را مي توان در خلق آثارشان ديد. سفال ها، نقاشي ها، خطاطي ها و هنرهايي از اين دست، هنرهايي هستند که در گذشته مورد توجه بودند و به آنها اهميت داده مي شد و علاوه بر اينکه افراد بسياري سعي بر اين داشتند تا اين هنرها را فراگيرند، بسياري از افراد هم با صرف زمان به تماشاي اين هنرهاي انفرادي مي رفتند و اگر در اين ميان آثار خلق شده توجه شان را جلب مي کرد آن را براي زينت دادن به منزلشان خريداري مي کردند.
اما اين روزها هنرهاي تجسمي که شامل نقاشي، خوشنويسي، مجسمه سازي، طراحي، عکاسي، گرافيک، معماري و هنرهايي از اين قبيل هنرها است کمتر مورد توجه قرار مي گيرند و گالري هايي که اين هنر را به مخاطب عرضه مي دارند تنها مخاطبان خاص خود را دارند و البته با وجود اينکه تعداد اين گالري ها کم نيست، اما تعداد کمي از آنها فعال هستند.
اين عدم توجه به هنرهاي تجسمي که هنري ماندگار براي نسل هاي آينده است ، از کجا نشات مي گيرد، چرا مديران هنري ما قصد دارند تا ذات و زيبايي هنر را به فراموشي بسپارند؟ هنرهاي تجسمي هم مانند ديگر هنرها اين روزها در کشور مورد بي مهري قرار گرفته است و بودجه آن جوابگوي اين حوزه نيست، اتفاقي که در هنر بسيار شاهد آن هستيم و بي توجهي به فرهنگ و اقتصاد فرهنگ است، هنري که اگر کمي بدان توجه شود مي تواند اقتصادي نو را راه اندازي کند، آن هم با داشتن هنرمنداني که با اطمينان مي توان از هنر آنها با جهان حرف زد، اين در حالي است که هنرمند هنرهاي تجسمي براي کارش ابزاري دارد که براي تهيه اين ابزار هم بايد قيمت هاي گزافي پرداخت کنند و در اين راه گذران زندگي هم داشته باشند آن هم با وضعيت اقتصادي کشور .
کامبيز درم بخش کاريکاتوريست در خصوص توجه به هنرهاي تجسمي و حمايت از هنرمندان اين حوزه مي گويد: همهي هنرمندان در همهي بخشهاي متعدد هنرهاي تجسمي نيازمند حمايت هستند، متاسفانه خريد آثار هنري از هنرمندان با تبعيض همراه بوده و تنها از اشخاص خاصي کار خريده شده است.
درم بخش ضمن اشاره به اينکه بايد مراکزي به وجود آيد تا ابزار کارهنرمندان را با قيمت مناسبتري در به آنها عرضه کند، اعلام کرد: به اعتقاد من اختصاص بودجه به رشتههاي متعدد حوزهي هنرهاي تجسمي بايد يکسان باشد،هر هنري در جايگاه خود ارزش و اعتباري دارد. شايد اگر اختصاص اعتبارات به همهي هنرها يکسان باشد، هنرهاي مهجور مانده هم مانند بقيهي هنرها رشد و گسترش پيدا کنند.
احمد نادعيان مجسمه ساز نيز در اين زمينه خاطرنشان کرد: بايد براي افزايش بودجه هنرهاي تجسمي تلاش کرد، لازمه حمايت از هنر، آگاهي متوليان اين بخش و عملکرد و تعامل هدفمندانه آنها با کساني است که بودجه را تعيين ميکنند. در واقع هدف بايد ترتيب نمايشگاههاي خلاقه به مفهوم عام باشد.
احمد آريامنش خطاط نيز در با اشاره به اينکه بسياري از هنرمندان هنرهاي تجسمي براي گذران زندگي خود به دنبال کارهاي ديگر هستند افزود: بسياري از هنرمندان تجسمي به خاطر نبود حمايتهاي مالي درست و به اندازه، مجبورند براي امرار معاش به دنبال کار ديگري بروند و تمرکز خود را در کار هنر از دست ميدهند، اين در حالي است که هنرمندان تجسمي يک چيزي هم بايد از جيب خودشان خرج کنند تا بتوانند کارشان را ادامه بدهند.
آنچه که گفته شد، تنها بخش هايي از حرف هاي هنرمندان هنرهاي تجسمي بود که عنوان شده است و در اين ميان بايد صحبت هاي دولتمردان را هم در اين زمينه شنيد، اما آنچه که در اين سال ها ديده و شنيده ايم نشان از کم بودن بودجه فرهنگ و هنر در اين مملکت است که بارها بارها از افزايش آن شنيده ايم اما چيزي نديده ايم، فرهنگ و هنري که در آن سوي مرزها گاهي هزينه هاي گزافي براي آن مي پردازند و ما ارزش آنها را ناديده گرفته و نمي دانيم...
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]