واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
همدان مستعدترین منطقه برای گردشگری است
در 2 سال گذشته بسترهای مناسب برای رونق گردشگری استان همدان فراهم شده است چراکه این منطقه به حق، مستعدترین منطقه برای رونق گردشگری است.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، از زمانی که گردشگری به عنوان یک صنعت در جهان مطرح و بسیاری از کشورها قسمت اعظم درآمد خود را از این راه به دست میآوردند، برخی مسئولان، همدان را به عنوان یکی از مستعدترین مناطق کشور برای رونق گردشگری معرفی کردند. اتفاقی در این زمینه در همدان هنوز به طور کامل محقق نشده اما در سالهای گذشته گامهای مطلوبی در این حوزه برداشته و زمینههای لازم فراهم شده است. هرچند همدان به عنوان منطقه مستعد گردشگری از نظر طبیعی و میراث تاریخی و فرهنگی معرفی شده اما در سالهای گذشته فرهنگ پذیرش توریست فراگیر نشده بود و همین نکته باعث شد تاکنون این قافله به سرمنزل مقصود نرسد. شبهای بیدار همدان در گذشتههای دور شبهای همدان سرشار از سکوت محض بود و جذابیتی برای گردشگران نداشت تا اینکه جشنوارههای تابستانی راهاندازی شد و شبهای سکوت در میان صدای خوشحالی مردم و جشنهای برگزار شده گم شد و خاطرات بسیار خوبی برای مردم و گردشگران شکل گرفت تا دست پر همدان را ترک کنند.
جشنوارههای زمستانی نیز با تمام کمبودهای اعتباری با یک برنامهریزی دقیق و با توجه به شرایط موجود به بهترین شکل ممکن برگزار شد تا حداقل دستگاه متولی گردشگری سربلند از آزمون بیرون آید. در سالهای دور حتی منابع درآمدی که مسئولان کشوری از محل میراث فرهنگی در نظر گرفته بودند در همدان به طور کامل تامین نمیشد اما در 2 تا سه سال گذشته نه تنها این پیشبینیها محقق شد بلکه بسیار بیشتر نیز پیش رفت. هفتههای میراث فرهنگی به خوبی در همدان برگزار شد مناسبتهای مختلف تاریخی، گردشگری و صنایعدستی در همدان به طور مطلوب به ویژه با توجه به منابع اعتباری کشور برگزار شد و به طور میانگین در 2 سال گذشته هر 11 روز یکبار همدان شاهد یک اتفاق و رویداد بزرگ بود که شاید بتوان گردهمایی مدیران تورهای گردشگری ایران در همدان را نقطه عطفی برای صنعت گردشگری در استان دانست.
بارها بزرگان باستانشناسی در همدان حضور یافتند و به بررسی میراث ماندگار پایتخت تاریخ و تمدن ایرانزمین پرداختند. نام همدان در مجامع آکادمیک و علمی بر سر زبانها افتاد و نسبت به همدان در کشور حساسیت ایجاد شد که این امر میتواند در زمان تصمیمگیریهای کلان به سود همدان باشد. با توجه به اقدامات انجام شده در حوزه صنعت توریسم و ایجاد این باور در مردم که باید از اتکا به صنعت نفت کاست و به دنبال کسب منابع جدید رفت به نظر میرسد در صورت ادامه روند موجود، آینده خوبی برای استان رقم خواهد خورد. میراث فرهنگی جای بازیهای سیاسی نیست حوزه میراث فرهنگی نباید ابزاری برای بازیهای سیاسی و محفلی برای انتقامگیریهای شخصی شود و همگان به آن باید به عنوان یک فرصت بینظیر برای توسعه استان نگاه کنند، اتفاقی که به نظر میرسد از دید مسئولان استان پنهان مانده است. تجمیع شاخصهای مورد نیاز رونق گردشگری در همدان استان همدان تمام شاخصهای یک منطقه گردشگری را دارد که از جمله آن میتوان به یک طبیعت بکر مستعد رونق طبیعتگردی و یا همان اکوتوریسم، صنایعدستی متنوع، آثار تاریخی آن و بازارهای سنتی و جدید متنوع نام برد. البته برای استفاده از این منابع یک مدیریت منسجم و علمی نیاز است که باید با انسجامبخشی به این حوزهها و استفاده بهینه از آنان، رونق صنعت توریسم را برای همدان به ارمغان آورد. اتفاقی که در سالهای اخیر روی داد و امید است همچنان ادامه یابد.
بدون تردید گردشگری ظرفیتی است که معضل نبود درآمد در همدان را که همواره گریبان این کهناستان را گرفته، بهبود میبخشد و معضل کمبود آب را که در بخش کشاورزی به شدت احساس میشود را با قطع وابستگی به این حوزه حل میکند. رونق گردشگری در استان همدان بدون واقعنگری و نگاه کارشناسی رفع نخواهد شد و تغییر دیدگاهها مستلزم توسعه این صنعت در پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین است. جاذبههای تاریخی برای جذب گردشگران به تنهایی کافی نیست مسئولان استان و نمایندگان مردم در مجلس همواره از وجود هزاران جاذبههای تاریخی و ثبت شده در استان خبر میدهند مسئلهای که از منظر آماری ممکن است درست باشد اما برای رونق صنعت گردشگری کافی نیست. بسیاری از مناطق واجد ارزش در همدان تپههای بیآب و علفی هستند که برای انجام کاوشهای باستانی، شناسایی شده و نیاز به تخصیص اعتبارات کلان دارند. از سوی دیگر امروز مردم به دنبال گذراندن اوقات فراغت خود به بهترین شیوه هستند تا اینکه تنها مناطق تاریخی را بازدید کنند از همین رو میبینیم اماکن تفریحی در مناطقی که گردشگرپذیر هستند نقش بیشتری در جذب مردم دارند. به همین دلیل نباید تنها به داشتههای تاریخی بسنده کرد و از ایجاد مراکز تفریحی غافل شد چذاکه مردم برای سفر، مناطقی را انتخاب خواهند کرد که ساعاتی را نیز دور از دغدغهها به خویش بپردازند. به عبارت بهتر، میراث تاریخی باید بهانهای باشد که مسافران را به منطقهای جذب و با در نظر گرفتن اماکن تفریحی متعدد میزان ماندگاری آنان را افزایش داد و از منافع اقتصادی آنها بهرهمند شد. این اتفاق، نیازمند یک مدیریت تخصصی و جهادی است که با تمام وجود کشورش را دوست بدارد. انتهای پیام/89033/م30
93/03/31 - 10:44
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]