واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
به مناسبت سالروز شهادت مصطفی چمران؛ معلمی متعهد و جنگجویی پرهیزگار تهران- ایرنا- سی و یکم خرداد سالروز شهادت مصطفی چمران سردار دلیر و با تدبیر ایران اسلامی است؛ او که با ایثار و از خودگذشتگی در برابر تجاوز دشمنان به خاک وطن ایستادگی کرد و در هنگامه ی مبارزه و جهاد در راه خدا با اصابت ترکش خمپاره ی حزب بعث به شهادت رسید و جنگجوی پرهیزگار جبهه های حق علیه باطل نام گرفت.
مصطفی چمران در 1311 هجری خورشیدی در تهران، خیابان 15 خرداد متولد شد و تحصیلات خود را در مدرسه ی انصاریه آغاز و در دارالفنون و البرز دوره ی متوسطه را سپری کرد؛ در دانشکده ی فنی دانشگاه تهران ادامه ی تحصیل داد و در 1336 خورشیدی در رشته ی الکترومکانیک فارغ التحصیل شد و یکسال به تدریس در دانشکده ی فنی پرداخت و با استفاده از بورس تحصیلی شاگردان ممتاز به آمریکا رفت و پس از تحقیقاتعلمی در جمع مشهورترین دانشمندان جهان در دانشگاه کالیفرنیا و معتبرترین دانشگاه آمریکا برکلی با رتبه ی علمی ممتاز، موفق به گرفتن دکترای الکترونیک و فیزیک پلاسما شد.
چمران در 15سالگی در درس تفسیر قرآن آیتالله طالقانی در مسجد هدایت و درس فلسفه و منطق استاد مرتضی مطهری شرکت میکرد و از نخستین اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران بود.
او در مبارزه ی سیاسی مصدق از مجلس چهاردهم تا ملی شدن صنعتنفت شرکت داشت و از افراد پرتلاش در پاسداری از نهضتملی ایران در کشمکشهای این دوره بود.
پس از کودتای ننگین 28 مرداد و سقوط دولت مصدق به نهضت مقاومت ملی ایران پیوست و سختترین مبارزهها و مسوولیتهای او علیه استبداد و استعمار آغاز شد و تا زمان رفتن از ایران، بدون خستگی و با همه ی توان، علیه نظام طاغوت مبارزه کرد.
برای نخستینبار در آمریکا با همکاری بعضی از دوستانش، انجمن اسلامی دانشجویان آمریکا را پایهریزی کرد که به دلیل این فعالیتها، بورس تحصیلی شاگرد ممتازی وی به وسیله ی رژیم پهلوی قطع شد.
پس از قیام خونین 15 خرداد 1342 خورشیدی و سرکوب مبارزه های مردم مسلمان به رهبری امامخمینی، مصطفی چمران در یک تصمیم سرنوشت ساز به همراه بعضی از دوستانش به مصر رفت و مدت 2 سال در زمان عبدالناصر، سختترین دورههای چریکی و جنگهای پارتیزانی را آموخت و به عنوان بهترین شاگرد این دوره شناخته شد و مسوولیت آموزش مبارزه های چریکی به ایرانی ها را برعهده گرفت.
مصطفی چمران برای ادامه ی این دوره ها و ایجاد پایگاه چریکی به لبنان رفت تا چنین پایگاهی را تشکیل دهد. وی با کمک امام موسیصدر رهبر شیعیان لبنان، توانست سازمان «امل» را برپایه ی اصول و مبانی اسلامی پی ریزیکند.
چمران با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران به وطن بازگشت و همه ی تجربه های انقلابی و علمی خود را در خدمت انقلاب گذاشت.
هنگامی که شهر پاوه به وسیله ی کشورهای خارجی و نیروهای جدایی طلب به آشوب کشیده و رنج فراوانی به مردم آن دیار تحمیل شد و نیروهای خودی در محاصره ی دشمن قرار داشتند، چمران در چنین شرایطی به آنجا رفت تا آشوب و هرج و مرج را مدیریت کند.
با قدرت رهبری و برنامهریزی چمران تنها در 15 روز، شهرها و راهها و مواضع راهبردی کردستان به تصرف نیروهای انقلاب اسلامی درآمد و کردستان از خطر حتمی نجات یافت و مردم مسلمان کُرد با شادی و خوشحالی به استقبال این پیروزی رفتند.
چمران بعد از این پیروزی بزرگ به تهران بازگشت و از طرف امامخمینی بزرگ معمار انقلاب به وزارت دفاع منصوب شد.
مصطفی چمران در نخستین دوره ی انتخابات مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده ی مردم تهران برگزیده شد، وی مصمم بود تا با تدوین قانون های جدید به ویژه در ارتش، ساختار گذشته ی ارتش را متحول و آن را به نهادی انقلابی و شایسته تبدیل کند.
وی با آغازجنگ تحمیلی «ستاد جنگ های نامنظم» را در اهواز تشکیل داد و خود فرماندهی آن را به عهده گرفت و طرح تسخیر منطقه ی « دهلاویه» عملی ساخت.
سرانجام این سردار دلیر اسلام در بازدید از منطقه ی سوسنگرد هدف ترکش خمپاره دشمن قرار گرفت و در 31 خرداد 1360 خورشیدی به فیض شهادت نایل آمد.
امام خمینی پس از شهادت مصطفی چمران در پیام تسلیتی فرمود:«... تسلیت از آن رو که ملت شهید پرور ما سربازی را از دست داد که در جبهه های نبرد با باطل، چه در لبنان و چه در ایران حماسه می آفرید و سرلوحه ی مردم و اسلام عزیز و پیروزی حق بر باطل بود. او جنگجویی پرهیزگار و معلمی متعهد بود که کشور اسلامی ما به او و امثال او احتیاج مبرم داشت. تبریک از آن رو که اسلام بزرگ چنین فرزندانی تقدیم ملت ها و توده های مستضعف می کند و سردارانی همچون او در دامن تربیت خود پرورش می دهد...»
الهام گرفته از: کتاب پاوه سرخ
گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**م.ش**9131
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
31/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]