تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):رستگـار نمی شوند مـردمـى که خشنـودى مخلـوق را در مقـابل غضب ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830408872




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لمپی اسکین بلای جان دامها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

لمپی اسکین بلای جان دامها ارومیه - ایرنا - بیماری لمپی اسکین که در خردادماه، خبر انتشار آن در دامداری های برخی استانهای کشور و آذربایجان غربی پیچید، همچنان سلامتی دامهای سنگین این استان را تهدید می کند.


بیماری وارداتی ˈلمپی اسکینˈ یا ˈپوست قلمبهˈ و یا ˈگره های پوستیˈ که بیماری آفریقایی نیز به آن گفته می شود در ماه اخیر موجب ابتلای تعدادی از دامهای سنگین آذربایجان غربی به این بیماری که یک ویروس خارجی و از جنس آبله گاوی است، شده است.
به گفته دامپزشکان آذربایجان غربی این بیماری دارای یک ویژگی خاص است و آن اینکه از طریق گزش مگس و پشه قابل انتقال بوده و به همین علت نیز دارای سرعت خاصی در انتشار است.
کارشناسان اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی بر این عقیده اند که نمی توان نقش ریزگردها و گرد و غبار حاصل از جابه جایی هوا و باد را در این شیوع این بیماری نادیده گرفت.
این بیماری ویروسی از این لحاظ دارای اهمیت خاص است که پوستی و ویژه گاو و گوساله و به ویژه گاوهای شیرده و گوساله های جوان بوده و اهمیت آن در ایجاد خسارتهای هنگفت در نزد دامهای مبتلاست.
به گفته مسوولان دامپزشکی آذربایجان غربی، ایجاد لاغری در گوساله های جوان و نیز کاهش قابل توجه شیر در گاوهای شیری از مهمترین شاخصه های این بیماری است.
این بیماری در گاوهای باردار موجب سقط جنین شده و حتی منجر به ناباروری در گاوهای جوان نیز می شود.
گاومیش ها که تعداد آنها در آذربایجان غربی نیز کم نیست تا حدی از تهدیدات ابتلا به این بیماری مصون هستند زیرا این گاوها دارای پوستی کلفت و تا حدی خشک هستند.
این بیماری قبلا در کشور ما دیده نشده و به همین خاطر نیز اسم خاصی برای این بیماری در نظر گرفته نشده است و برای معرفی آن از اصطلاح وارداتی آن یعنی لمپی به معنای گره و اسکین به معنای پوست استفاده می شود.
در ابتدای ابتلا به بیماری، دام ها دچار تب می شوند که منجر به کاهش اشتهای آنان شده و دو روز پس از ابتلا به تب، در نواحی مختلف پوست بدن حیوان از جمله نواحی از پوست که دارای ضخامت بسیار نازک و رنگ روشن هستند از جمله ˈبافت سینه، پوست نواحی شکم، سطوح داخلی ران و گردن و پاهاˈ علائم و برجستگی هایی مشاهده می شود.
این برجستگی ها ناشی از گزش حشرات بوده و شامل گره هایی در زیر پوست است که به شکل مخروط وارونه از بیرون به درون پوست و عضلات نفوذ می کند.
این بیماری ایجاد زخم در مبتلایان را به همراه دارد که در صورت باز شدن زخم ها ترشحات خون آلود را به همراه دارد که از عوامل مهم دیگر در سرایت بیماری است.
از دیگر عوامل ابتلا در دامها می توان به ترشحات چرکی خارج شده از طریق دهان و بینی و نیز فضولات دامهای مبتلا اشاره کرد.
استفاده از علوفه و نیز آب مشترک توسط دامها نیز در دامداریها از عوامل مهم دیگر در ابتلای دامهای سالم به این بیماریهاست.
دامپزشکان آذربایجان غربی معتقدند میزان تلفات در دامها در این نوع از بیماری پایین و در حد دو الی پنج درصد می باشد، آنچه در این میان دارای اهمیت خاصی است میزان خسارتهای وارده به بخش دامداری در اثر ضایعات وارد شده در اثر این بیماری می باشد.
دبیر ستاد پیشگیری از بیماری لمپی اسکین در آذربایجان غربی و معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این باره گفت: ضریب ابتلا به این بیماری نیز بسته به شرایط محیطی و حساسیت میزبان متفاوت بوده و این ضریب بین سه تا 85 درصد متغیر است که سیستم ایمنی، آب و هوا و درجه حرارت، جوان بودن گوساله، شیرده بودن و غیره در آن تاثیر مستقیمی دارد.
حسین دهقان افزود: کنترل این بیماری شامل پاره ای از اقدامات است از جمله جداسازی دامهای سالم از بیمار، عدم انتقال دامهای بیمار به سایر دامداریها، ضد عفونی و سمپاشی جایگاه نگهداری دام و محوطه های دامداریها، واکسیناسیون دامهای سالم، اقدامات درمانی حمایتی تحت نظارت دامپزشکی شامل استفاده از تب برها و آنتی بیوتیکها برای کنترل عفونتهای ثانویه در نزد دامهای مبتلا می باشد.
وی ادامه داد: عدم انتقال دام از میادین عرضه دام سنتی به دامداری، ممانعت از ورود افراد متفرقه به محوطه دامداریها، مبارزه با حشرات با اولویت مگس و پشه توسط حشره کشهای موثر نیز از جمله اقداماتی است که باید در پیشگیری از بیماری یاد شده در نظر گرفت.
وی اظهار کرد: این بیماری در آذربایجان غربی از 14 خرداد مشاهده شد و پس از نمونه برداری و اقدامات قرنطینه ای بهداشتی توسط اداره کل دامپزشکی استان برای عملیاتی سازی نحوه مقابله با بیماری ستاد استانی کنترل بیماری لمپی اسکین تشکیل شد.
وی اضافه کرد: در این راستا اقدام به تدوین برنامه مقابله و عملیاتی سازی آن شد که تاکنون واکسیناسیون بیش از 98 هزار راس دام در شعاع های کنترلی واقع شده در اطراف کانون های رخداد بیماری انجام شده است.
وی گفت: سمپاشی و ضد عفونی بیش از 400 هزار مترمربع از جایگاه های پرورش دام و میادین عرضه و فروش دام در استان و محوطه های 17 کشتارگاه در استان نیز انجام گرفته است.
معاون فنی اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی افزود: از تاریخ 15 تا 25 خرداد نیز بر اساس دستور العمل ستاد ملی کنترل بیماری لمپی اسکین مستقر در سازمان دامپزشکی کشور اقدام به معدم سازی تعدادی از دامهای مبتلا در استان در راستای ریشه کنی اولیه این بیماری شده است.
دبیر ستاد پیشگیری از بیماری لمپی اسکین در آذربایجان غربی گفت: به منظور اطلاع رسانی به دامداران و دامپزشکان شاغل در بخش خصوصی استان و مراکز مایه کوبی بخش خصوصی استان اقدام به چاپ و انتشار 10 هزار نسخه اطلاعیه بهداشتی و نیز تشکیل جلساتی با دامپزشکان بخش خصوصی و در کلیه شهرستانهای 17 گانه در استان و در محل شبکه های دامپزشکی شهرستانها شده است.
وی اظهار کرد: همچنین از طریق سامانه پیام کوتاه نیز به تشکلهای صنفی و دامداران استان در باره وقوع بیماری و ضرورت رعایت برخی موارد بهداشتی مربوط به بیماری هشدارها و توصیه های لازم ارائه شده است.
دهقان گفت: در این زمینه تعطیلی میادین دام صنعتی و سنتی به مدت سه هفته نیز در استان ادامه دارد تا از نظر تبادل و عرضه دامهای حساس به بیماری شامل گاو و گوساله و گاو میش کنترلهای لازم اعمال شود.
وی ادامه داد: برقراری پست قرنطینه بین استانی در شهرستان میاندوآب و سردشت، عدم پذیرش هرگونه دام زنده و محموله های وارده از سایر استانها، عدم صدور مجوز حمل و نقل قرنطینه ای بهداشتی به مقصد سایر استانهای کشور از آذربایجان غربی، طرح موضوع در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان مبنی بر اطلاع رسانی و ضرورتهای مربوط به همکاریهای فرا بخشی از طریق استانداری از سایر اقداماتی است که در استان در حال اجرا و پی گیری است.
وی افزود:در حال حاضر روند بیماری در استان به شکل عادی طی می شود و بر اساس آخرین گزارشها و آمار موجود محورهای اصلی کنترل بیماری شامل پیشگیری از طریق واکسیناسیون، سم پاشی جایگاه دام و ضد عفونی اماکن دامی و مبارزه با حشرات ناقل و نیز اعمال مقررات مربوط به محدود سازی تردد و جابه جایی دام زنده و ممانعت از جابه جایی دامهای آلوده نیز همچنان در سطح استان ادامه دارد.
دهقان گفت: 73 اکیپ مایه کوبی و سم پاشی بخش دولتی و خصوصی در این زمینه فعالیت می کنند که از این تعداد 59 اکیپ از بخش خصوصی و بقیه از بخش دولتی هستند.
وی اظهار کرد: هم اکنون تعدادی از کانونهای این بیماری در شهرهای جنوبی آذربایجان غربی از جمله مهاباد، بوکان و میاندوآب شناسایی شده است که کلیه اقدامات لازم در راستای جلوگیری از انتشار و گسترش کانونها در حال اجراست.
آذربایجان غربی دارای 9 میلیون واحد دامی اعم از سبک و سنگین است که در دامداری های صنعتی و سنتی استان نگهداری می شوند.
بیماری لمپی اسکین برای نخستین بار از مرزهای باختری ایران و از سمت عراق و ترکیه با انتقال دام از سرحدهای این کشورها به ایران وارد شده است.
سازمان دامپزشکی کشور نیز پیش از این در قالب اطلاعیه هایی نسبت به ورود این بیماری به کشور هشدار داده است.
گزارش از: طاهره نویدآرین
7125/581

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




31/03/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن