تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):مومن برای مومن برکت و برای کافر، اتمام حجت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844448417




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دست‌گيري به جاي مچ گيري


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دست‌گيري به جاي مچ گيري
با بالا گرفتن مناظره‌هاي «از راه دور» و «رسانه‌اي» در صنعت نفت، مديران اسبق، سابق و فعلي وزارت نفت و شركت‌هاي زير‌مجموعه، شمشير از رو مي‌بندند و هر يك به نوعي عملكرد ديگري را زير سؤال مي‌برند. با بررسي حواشي سه ماه اخير صنعت نفت مي‌توان به اين نتيجه رسيد كه هر يك از طرفين تا مرزي مشخص، حق را بيان مي‌كنند اما چه مي‌توان كرد كه بيشتر انتقادات بيش از آنكه جنبه دلسوزانه و هم‌افزايي داشته باشند، «زير‌نويسي» سياسي دارند و منازعات حزبي و گروهي، محل مناسبي براي به چالش كشيدن دوره‌هاي مختلف شده است.
ماجراي نسل جديد قراردادهاي نفتي، واردات بنزين، توسعه پايين دست صنعت پتروشيمي، كرسنت و استات‌اويل، شكايت گازي تركيه از ايران و دست آخر محكوميت ايران در دادگاه لاهه فضاي مشمئز‌كننده‌اي را در نفت به وجود آورده است؛ طرفين اين بلواها، با چشم‌پوشي كردن از واقعيات و دور شدن از دايره انصاف، چنان به يكديگر مي‌تازند كه گويي ديگري خارج از محدوده نظام است و آن يكي از خائنان به منافع جمهوري اسلامي ايران!
آنطور كه حافظه تاريخي نگارنده ياري مي‌كند، در صنعت پر‌طمطراق نفت تا بوده حواشي بر متن غلبه داشته است و هر دولت و حتي وزيري با خط‌مشي يكسان، به عملكرد «قبلي» انتقاد داشته و به جاي مطرح كردن آن در جلساتي كارشناسانه و خصوصي، بوق و كرنايي به نام رسانه مي‌يابند و از هر طريقي، مي‌خواهند علاوه بر «سفيد‌خواني» خود، طرف مقابل را به جهل و حتي خيانت متهم كنند.
اين اپيدمي كه سال‌هاست در صنعت نفت شايع شده است، طي يك سال اخير، پيشرفت قابل‌ملاحظه‌اي داشته است و گذشتگان، امروزي‌ها را به رانت‌خواري و خودماني كردن فعاليت‌هاي نفتي متهم مي‌كنند و امروزي‌ها، گذشتگان را افرادي اطلاق مي‌كنند كه جز ويراني و پسرفت، تحفه‌اي براي نفت باقي نگذاشته‌اند، در حالي كه هيچ يك از دولت‌ها و وزيران نفت، بي‌نقص نبوده و در كنار عملكرد قابل تحسين خود، اشتباهاتي را مرتكب شده‌اند كه بررسي آنها نه از طريق سخنان پوپوليستي بلكه از جلسات كارشناسي و منظم امكان‌پذير است.
صنعت نفت و مقولات مربوط به آن تفاوت‌هاي چشمگيري با ساير حوزه‌هاي اقتصادي دارد و وزيري كه سال‌ها در اين صنعت مشغول به كار بوده است، نمي‌تواند مدعي «اعلميت» باشد چه رسد به وزرايي كه در كمال غريبگي با نفت، در رأس آن قرار گرفتند.
صنعت نفت بر‌خلاف ساير حوزه‌هاي اقتصادي، صنعتي تك بعدي نبوده و شامل ابعاد مهمي مانند حقوق بين‌الملل، تجارت و صادرات، واردات تكنولوژي‌هاي روز، بازارهاي نفتي، حضور مؤثر در جلسات بين‌المللي به ويژه اوپك، ديپلماسي انرژي و روابط بين‌المللي، توسعه سياست‌هاي اقتصادي و. . . است كه اندكي كوتاهي در يكي از اين بخش‌ها خسارات سنگيني را به كشور وارد مي‌كند.
با توجه به اين ويژگي‌ها، نمي‌توان وزيري را «بهترين» و وزيري ديگر را «بدترين» وزير نفت معرفي كرد چراكه تجربه و بررسي عملكرد هر يك از وزرا، به خوبي نشان مي‌دهد با وجود توانايي برخي وزرا، نقاط تيره قابل‌تأملي در پرونده آنها ديده مي‌شود و به جاي بهترين و بدترين، بايد از ميان «بد» و «بدتر» يكي را برگزيد هرچند كه اين ديدگاه شايد سياه‌نمايي بيش نباشد اما حقيقت وجود، خروجي جز اين ندارد.
با اين وجود امروز، يكي از طرف‌ها به شكايت رسمي از طرف ديگر مي‌پردازد و طرف ديگر خواستار تحقيق و تفحص از زيرمجموعه‌هاي وزارت نفت است؛ رسانه‌هاي وابسته به هر يك از اين جريانات نيز چنان با آب و تابي شگرف، به پوشش اخبار طرف خود مي‌پردازند كه اينگونه تلقي مي‌شود كه جنگ امروز، «جنگ حيثيت» است و جريان پيروز، خداوندگار صلاحيت، شايستگي و اثرگذاري بر نفت !
نه برادران؛ اين قبيل منازعات نه دردي از صنعت نفت دوا مي‌كند و نه مورد تأييد هر عقل سليمي است كه توسعه ايران اسلامي را مي‌طلبد؛ چه شده است كه اين فضا در نفت حاكم شده است؟ حمامي به حمامي مي‌رسد صندوق مي‌بوسد اما وزراي سابق و فعلي چنان يكديگر را به مسلخ تخريب مي‌برند كه به نظر مي‌رسد فراموش كرده‌اند همه براي آباداني كشور تلاش مي‌كنند و بر حسب اقتضاي زمان چه كرده‌اند. چه خوب بود اگر منتقدان كمي از الگوي رستم قاسمي بهره مي‌بردند كه در روزهاي پاياني خود در وزارت نفت نه تنها انتقاد رسانه‌اي را رايج كرد بلكه از همه توان خود براي همراه كردن نيروهاي مؤثر نفت با وزير پيشنهادي استفاده كرد.
علي ايحال، در وهله نخست از وزير نفت اين انتظار مي‌رود كه به توپخانه تحت نظارت خود دستور دهد خاموش باشند و به جاي تحريك طرف مقابل و پوشش اخبار شكايت سه وكيل از وزير اسبق نفت، در حوزه تخصصي خود فعاليت كنند؛ اين انتظار از وزير نفت خواسته بزرگي نيست زيرا زنگنه، كمتر علاقه خود را به دعواهاي رسانه‌اي نشان داده اما صد تاسف به برخي زيرمجموعه‌هاي ايشان كه پيشه و وظيفه اصلي خود را فراموش كرده‌اند و تنها به فكر رويارويي با گذشته هستند.
به عنوان نمونه يكي از زير‌مجموعه‌هاي وزارت نفت علاقه خاصي به نقد و تخريب دولت گذشته در برخي شئون دارد و عملكرد فعلي وزارت نفت را با خط‌كش گذشته مقايسه كرده و وزارت نفت دولت يازدهم را اصلح‌ترين وزارت نفت سال‌هاي اخير مي‌داند كه قطعاً اين قبيل اقدامات خواسته وزير نفت نيست.
از طرف ديگر هم اين انتظار بجاست كه در ازاي انتقاداتي كه از دولت فعلي دارند كمي به گذشته بنگرند و سخني به زبان بياورند كه موجب بازخواني عملكرد خود شوند كه اگر.‌.‌.‌!
به هر شكل، بايد پذيرفت كه فضاي حاكم بر صنعت نفت و حواشي بسياري كه «سرعت‌گير» شده‌اند بزرگ‌ترين مانع برنامه‌هاي دولت در حوزه توسعه اقتصادي است و چنانچه انتقادي در اين زمينه وارد است بايد در جلسات تخصصي به صورت كارشناسي و دلسوزانه مورد بررسي قرار گيرد و نه به جاي «دست‌گيري»، «مچ گيري» كرد.



نویسنده : وحيد حاجي‌پور 
منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: 30 خرداد 1393 - 22:24





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن