واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قزوین پورفتح الله خبرداد:
سالانه 600 هزار لیتر پلاسما در کشور نیاز داریم
قزوین- خبرگزاری مهر: مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور گفت: در حال حاضر سالانه به 600 هزار لیتر پلاسما نیاز داریم ضمن اینکه ظرفیت تولید داخل 200 هزار لیتر است که با حمایت از بخش خصوصی می توانیم در چهارسال آینده تمامی نیاز خود به داروهای مشتق از پلاسما را در داخل تامین کنیم.
علیاکبر پورفتحالله روز پنجشنبه در سفر به استان قزوین در جمع خبرنگاران استان در محل استانداری قزوین اظهارداشت: همه ساله با فرارسیدن ماه رمضان به دلیل روزه داری و طولانی شدن روزها و نیز آغاز مسابقات جام جهانی فوتبال شاهد کاهش اهداء کنندگان خون هستیم که از رسانهها انتظار داریم با همکاری بیشتر و اطلاع رسانی کمک کنند تا کمبودهای این فصل جبران شود.
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور تصریح کرد: برای تداوم داشتن ذخیره خونی نیازمند حمایت رسانهها هستیم تا در فصول مختلف بیماران نیازمند با مشکل کمبود خون مواجه نشوند.
صدور 100 هزار لیتر پلاسمای ایرانی به خارج پورفتح الله بیان کرد: ایران سالامی در صنعت پلاسما و دارویهای مشتق از آن در ردیف کشورهای پیشرفته قرار دارد و خوشبختانه در سال گذشته موفق شدیم حدود 100 هزار لیتر پلاسمای مازاد به خارج از کشور صادر شد.
این مسئول بیان کرد: یکی از سیاست های سازمان در سال جاری افزایش 100 درصدی پلاسمای خون است تا به خودکفایی کامل برسیم زیرا در شرایط کنونی تجربه ارزشمندی در ارسال پلاسما به شرکتهای معتبر خارجی و دریافت دارو از آنها داریم و خوشبختانه ورود در صنعت پلاسما موجب شده تا فرآیندهای دیگر نیز از نظر کیفیت ارقاء پیدا کرده و استاندارد شود به طوری که امروزه بسیاری از داروخانههای معتبر دنیا که در تولید داروهای مشتق از پلاسمای خون فعالیت میکنند متقاضی دریافت پلاسمای ایرانی هستند و هم اکنون نیز بخشی از داروهای مشتق از پلاسما از پلاسمای ایرانی تهیه میشود.
ایران ظرفیت تولید 200 هزار لیتر پلاسما دارد/ نیازمند 600 هزار لیتر پلاسما مدیرعامل سازمان انتقال خون در ادامه گفت: حدود 150 هزار لیترپلاسما از مراکز اهدای پلاسما با نظارت سازمان غذا و دارو تهیه شده که پیش بینی می کنیم این ظرفیت امسال به بیش از 150 هزار لیتر افزایش یابد.
پورفتحالله افزود: ظرفیت تولید پلاسما در بخش خصوصی نیز تا200 هزار لیتر در سال جاری پیش بینی می شودکه آمادگی کامل داریم در صورت تمایل بخش خصوصی مجوزهای لازم را برای بخش خصوصی صادر کنیم که امیدواریم در مدت چهار سال آینده نیاز خود به داروهای مشتق از پلاسما را بتوانیم به طور کامل در داخل کشور تأمین کنیم. مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور تصریح کرد: در کشور سالانه به 600 هزار لیتر پلاسما نیاز داریم تال بتوانیم داروهای مشتق از پلاسما را تامین کنیم که در حال حاضر حداقل دو مرکز در جمعآوری پلاسما فعالیت می کنند که مشارکت بیشتر بخش خصوصی ضروری است تا در این عرصه حضور یابند.
پورفتح الله یادآورشد: تلاش خواهیم کرد با رسیدن به مرز خودکفایی بتوانیم در تولید داروهای مشتق از پلاسما وابستگی خودرا قطع کنیم زیرا از نظر علمی و پزشکی هم جابهجایی این داروها از یک کشور به کشور دیگر ریسک پذیری دارد و احتمال بروز بیماریهای نوظهور دارد لذا تامین آن در داخل منطقی و بهداشتی تر است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: در میان کشورهای در حال توسعه تنها کشوری هستیم که برنامه عملیاتی برای تهیه داروهای مشتق از پلاسمای خون دارد که تامین عمده داروهای مورد نیاز کشور از پلاسمای خون ایرانی موجب تقویت این صنعت و اقتصادی شدن کار خواهد داشت.
10 مرکز توزیع پلاسما در کشور پور فنح الله از فعالیت 10 مرکز اهداء پلاسما در کشور خبرداد و تصریح کرد: پنج مرکز به صورت ویژه فعال است که بیشتر آنها در تهران متمرکز شده لذا باید ضمن توزیع آن در استانها بتوانیم عدالت را در کشور برقرار کنیم تا همه مناطق شرایط دسترسی به پلاسما را داشته باشند که امسال حمایت از استانها با جدیت بیشتری دنبال خواهد شد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون استان قزوین بیان کرد: شاخصهای سازمان بهداشت جهانی در زمینه اهداء 39 واحد به ازای هر یک هزار نفر جمعیت است که این وضعیت در ایران 27 واحد خون در هر هزار نفر است که در میان کشورهای در حال توسعه جایگاه خوبی داریم و پیشرو هستیم و شاخص اهداء کنندگان مستمر هم در ایران برای کسانی که حداقل دو بار خون اهداء کرده اند 51 درصد است.
وی افزود: همچنین اهداء کنندگان باسابقه 25 درصد و بار اولیها 21 درصد هستند و با افزایش سن اهداء کنندگان در جهان خوشبختانه در این زمینه ایران با داشتن رده سنی 25 تا 30 سال از جمله کشورهای جوان محسوب میشود.
پورفتحالله یادآور شد: مشارکت بانوان در اهدای خون در جهان حدود 50 درصد است و در ایران 4.5 درصد که بسیار جایگاه پائینی محسوب می شود که نیازمند فرهنگ سازی است.
وی سهم انتقال خون خودی در کشور را بسیار ناچیز دانست و گفت: در کشورهای توسعه یافته 10 درصد نیاز از طریق خون خودی دریافت می شود که در ایران این رقم صفر است و در جراحی انتخابی که قابل برنامه ریزی است و در جراحی بدون انتقال خون هم سهم کشورمان بسیار کم است و در جراحی بدون انتقال خون باید سهم خود را افزایش دهیم.
این مسئول کشوری یادآورشد: باید سرمایه گذاری به سمت طب انتقال خون ارتقاء یابد و در زمینه جمع آوری فرآیند بیمارستانی، سرویس انتقال خون در بیمارستانها و امکان جمع آوری خون بیمار در هنگام عمل مورد توجه جدی قرار گیرد.
توجه به اقتصاد خون جدی گرفته شود پورفتح الله همچنین توجه به اقتصاد خون را مهم دانست و تصریح کرد: متاسفانه در کشور امگیزه سرمایه گذاری در انتقال خون و مدیریت خون نداریم در حالی که در جهان خون دادن رایگان است اما یک واحد گلبول قرمز در جهان 160 دلار ارزش دارد که می توانیم به خون به عنوان یک کالای اقتصادی نگاه کنیم و با سرمایه گذاری بخش خصوصی ضمن تامین نیاز خود به سود اقتصادی هم کمک کنیم.
وی افزود: در حال حاضر واردات خون نداریم اما فاکتور هشت و آلبومین وارد می شود که با برنامه ریزی باید این نیاز را نیز در داخل تولید کنیم. مدیرعامل سازمان انتقال خون از قزوین به عنوان استانی شاخص و با استعداد برای کمک به کشور نام برد و اظهارامیدواری کرد با اقدامات حمایتی بتوان از ظرفیت های این استان به عنوان معین سایر استانها و پایتخت در مواقع لزوم استفاده کرد.
۱۳۹۳/۳/۲۹ - ۱۷:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]