واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
جام جهانی 2014 برزیل و رونق گردشگری آن از مسابقات فوتبال شهرکرد -ایرنا-مسابقات جام جهانی فوتبال 2014 از 12 ژوئن در برزیل آغاز شده و تا 13 جولای ادامه دارد.
به گزارش ایرنا، صنعت گردشگری به عنوان یکی از راههای جدید و موثر تولید ثروت در اکثر کشورهای رو به توسعه و پیشرفته به شمار می آید و از این طریق درآمدهای هنگفتی را کسب می کنند.
صنعت گردشگری به عنوان یکی از راههای جدید و موثر تولید ثروت در اکثر کشورهای رو به توسعه و پیشرفته به شمار می آید و از این طریق درآمدهای هنگفتی را کسب می کنند.
صنعت گردشگری آنطور که کارشناسان مطرح کرده اند پس از صنایع نفت و خودرو درآمدزا ترین صنعت در حال حاضر می باشد که در آینده نیز می تواند از جایگاه بهتری برخوردار شود و این صنعت در زمینه اشتغالزایی نیز موثر واقع شده است.
بر اساس نظر کارشناسان، ورود گردشگر به کشور چندین شغل جدید ایجاد می کند.
توسعه گردشگری در تمامی عرصه ها، چه در سطح ملی و منطقه ای و چه در سطح بین المللی مورد توجه برنامه ریزان دولتی و شرکت های خصوصی قرار گرفته است در 60 سال اخیر، گردشگری از رشد پیوسته ای برخوردار بوده، به طوری که به یکی از بخش های اقتصادی با رشد بالا در جهان تبدیل شده است.
***توریسم ورزشی و افزایش درآمدهای ناشی از رونق آن
توریسم ورزشی در برخی برهه های زمانی رونق بیشتری به خود می گیرد ولی در زمان های دیگر نیز روال عادی خود را طی می کند.
به عنوان مثال مسابقات جهانی المپیک و جام جهانی فوتبال که از مهم ترین رویدادهای ورزشی به شمار می آید و به صورت زمانبندی مشخص رخ می دهد، سیل عظیمی از طرفداران تیم های مختلف را به شهر یا کشور محل برگزاری مسابقات سرازیر می کند.
حضور این تعداد توریسم ورزشی در شهر یا کشور میزبان مسابقات منابع عظیم مالی را عاید آنها می کند که مصداق این موارد را می توان به برگزاری مسابقات جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه و ۲۰۰۶ آلمان و مسابقات المپیک ۲۰۰۸ چین یا موارد دیگر یاد کرد.
در این مسابقات گروه های زیادی از هموطنان بری حمایت از تیم های ورزشی ایرانی به آن کشورها در قالب تورهای ورزشی سفر کردند.
همچنین در این مسابقات فردی که برای دیدن مسابقات ورزشی مورد علاقه خود سفر می کند هزینه هایی را باید متقبل شود که از جمله می توان به تهیه بلیت رفت و برگشت، رزرو محل اسکان در هتل یا اماکن اقامتی دیگر هزینه های ترانسفر در مقصد ، هزینه تهیه غذا و بلیط مسابقات ورزشی و سایر موار دیگر اشاره کرد.
این عناصر، گردش مالی فراوانی برای کشور مقصد به همراه دارد و کشورهای مختلف جهان برای برگزاری مسابقات بین المللی و مهم ورزشی با یکدیگر به رقابت کرده و همه توان خود را در این راه حتی چندین سال قبل از برگزاری مسابقات به کار می بندند.
اگرچه برگزاری و آماده سازی اینگونه مسابقات برای آنها هزینه های زیادی را در بر داشته باشد اما برگشت درآمدی آن نیز قابل توجه خواهد بود.
یکی دیگر از فواید توریسم ورزشی را می توان به عنوان معرفی فرهنگ کشور میزبان برشمرد به این صورت که با حضور گردشگران در آن کشور علاوه بر دیدن مسابقات ورزشی، با فرهنگ ، آداب و سنن و رسوم ، جاذبه های تاریخی و طبیعی و امکانات آن کشور آشنا می شوند.
این مهم وقتی اتفاق خواهد افتاد که مسئولان و دست اندرکاران برگزاری مسابقات برای گردشگران برنامه ریزی مدون و دقیقی راتنظیم کرده و در صورت خوشایند بودن سفر برای آنها سفیران خوبی برای تبلیغ آن کشور برای هم میهنان خود خواهند بود و این باعث خواهد شد که سایر افراد آن منطقه نیز به کشور میزبان در مدت زمان دیگر سفر کنند.
**نگاهی به درآمدهای مسابقات پیشین
رسانه های معتبر در گزارش هایی به تحلیل عواید اقتصادی جام جهانی 2010 برای آفریقای جنوبی پرداخته و اینگونه نتیجه گیری کرده اند که برگزاری مسابقات جام جهانی در این کشور تاثیرات فراوانی نیز در دراز مدت بر اقتصاد و گردشگری این کشور داشته است.
نتایج یک بررسی منتشر شده در مقاله ای در مجله اقتصادهای آفریقایی نشان داد که آفریقای جنوبی چیزی بیش از 220هزار گردشگر را از کشورهای خارجی در زمان برگزاری مسابقات جام 2010 و در کل سال 300 هزار نفر را جذب کرد.
براساس این مقاله، این کشور برای هر گردشگر حدود 13هزار دلار خرج کرده است.
بر اساس نتایج بررسی های محققان، میزبانی رخدادهای ورزشی بزرگ به صورت بالقوه می تواند استراتژی گران قیمتی برای توسعه گردشگری در کشورهای درحال توسعه باشد.
شاید به همین دلیل است که رویدادی مثل المپیک 2000سیدنی به توسعه گردشگری و اقتصاد گردشگری استرالیا کمک کرد.
میزبانی رویدادهای عمده ورزشی چیزی بیش از محرکی برای گردشگری است.
بسیاری از هزینه های صرف شده در جام جهانی 2010 به پروژه های زیربنایی معطوف به تأمین تقاضا برای بازی ها، افزایش سرمایه گذاری خارجی و بهبود زندگی مردم در آفریقای جنوبی بازمی گشت این موضوع شامل سیستم راه آهن، بازسازی عمده فرودگاه ها و بهبود بزرگراه ها می شود.
در جام جهانی آفریقای جنوبی نیم میلیون گردشگر از این کشور دیدن کردند و 160 هزار فرصت شغلی نیمه وقت و پاره وقت در این کشور ایجاد شد.
این کشور همچنین توانست امکانات فوتبال خود را ارتقا بخشد و سه میلیارد و 500 میلیون دلار سود کسب کرد.
جام جهانی 2014 تاثیر غیر قابل انکاری بر اقتصاد کشور میزبان و حتی سایر کشورهای جهان دارد، چرا که این رویداد یک کارزار تبلیغاتی برای برندهای مشهور کشورهای توسعه یافته و البته منبع درآمدی برای فدراسیون های کشورهای در حال توسعه است.
جام جهانی معمولا مکانی برای معرفی صنایع و حتی جاذبه های گردشگری کشور میزبان است.
به عنوان مثال، اسپانسرهای جام جهانی 1994 آمریکا شرکت های فورد، مک دونالد، کوکا کولا بودند و در جام جهانی 2002 کره جنوبی و ژاپن علاوه بر مارک های تجاری سایر کشورهای جهان شرکت های سونی و هیتاچی، سامسونگ تبلیغات وسیعی انجام دادند.
همین موضوع در جام های جهانی 2006 و 2010 آلمان و آفریقای جنوبی تکرار شد
جام جهانی 1994 در آمریکا در 9 شهر ایالات متحده برگزار شد.
در کشوری که مردم آن چیزی از فوتبال نمی دانستند و ورزش های مورد علاقه آن ها بیسبال، هاکی روی یخ و راگبی بود، برگزاری جام جهانی سبب شد که مردم این کشور به فوتبال نیز علاقه مند شوند.
زیر ساخت های فوتبال این کشور نیز تقویت شد و لیگ حرفه ای فوتبال آمریکا فعالیت خود را آغاز کرد.
این جام جهانی تاثیرات مثبتی نیز بر روی شهرهای میزبان این بازی ها داشت مثلا شهرداری لوس آنجلس اعلام کرد، در طی مدت کوتاه 20 روزه حدود دو هزار و 100 شغل پاره وقت تنها از طریق شهرداری ایجاد شد و درآمد هتل ها ورستوران های زنجیره ای نسبت به سال قبل 17 درصد افزایش یافت.
ویژگی های اقتصادی جام جهانی 2002 کره و ژاپن نیز به همین صورت است.
در جام جهانی 2002 کره و ژاپن 32 تیم حضور داشتند که این 32 کشور مجموعا 84 درصد اقتصاد جهان را تشکیل می دادند.
این رقابت ها را دو میلیون و 705 هزار تماشاگر از نزدیک تماشا کردند و این دو کشور توانستند هریک 10 استادیوم مجهز را برای این مسابقات آماده کنند.
***جام های جهانی آلمان و آفریقای جنوبی و پیامدهای اقتصادی فراتر از انتظار
جام جهانی 2006 آلمان از نظر اقتصادی با جام جهانی آمریکا مقایسه می شود.
این کشور ظرف مدت یکماه برگزاری این مسابقات 400 میلیون دلار در آمد از صنعت گردشگری و 3 میلیارد دلار نیز از طریق خرده فروشی کسب کرد.
15 شرکت معتبر رسمی از سراسر آلمان و جهان حامیان مالی این جام جهانی بودند، همچنین در این جام جهانی سه میلیون و یکصد هزار بلیت فروخته شد و شش میلیارد و 100میلیون دلار سود خالص نصیب کشور آلمان کرد که برابر با شش ماه صادرات غیر نفتی ایران در همین سال بود.
در جام جهانی آفریقای جنوبی نیم میلیون گردشگر از این کشور بازدید کردند و 160 هزار فرصت شغلی نیمه وقت و پاره وقت در این کشور ایجاد شد.
این کشور همچنین توانست امکانات فوتبال خود را ارتقاء داده و سه میلیارد و 500 میلیون دلار سود کسب کرد.
بر اساس برآورد تحلیلگران اقتصادی برگزاری رقابت های جام جهانی در آفریقای جنوبی باعث تزریق 1.7 میلیارد دلار دارایی های خارجی به اقتصاد این کشور شده است.
*** جام جهانی 2014 برزیل
وزیر گردشگری برزیل پیش بینی کرد که در مسابقات جام جهانی نزدیک به سه میلیارد دلار برای این بخش ارزآوری داشته باشد.
«وینیسیوس لاگس »هفته جاری در گفت و گو با رسانه ها گفت:گردشگران داخلی و خارجی برزیل در مسابقات شهرهای میزبان جام جهانی به طور مجموع نزدیک به 6.7 میلیارد ریال برزیل برابر با 2.97 میلیارد دلار درآمدزایی داشته باشند.
لاگس در کنفرانس خبری خود اعلام کرد:این رقم شامل مجموع مبالغی است که گردشگران برای اقامت سفرهای بین شهری، رستوران ها و فروشگاه ها هزینه می کنند.
از آنجاییکه شهر ریودوژانیرو میزبان تعداد بیشتری از بازی های مهم است، پیش بینی می شود میزان کل درآمدها در این شهر به یک میلیارد ریال برزیل برسد.
مسابقات جام جهانی فوتبال که در سراسر جهان بیشترین تماشاچی را دارد، 3.7 میلیون گردشگر داخلی و خارجی را به 12 شهر میزبان مسابقات جذب کرده است که 600 هزار نفر از این تعداد را گردشگران خارجی تشکیل می دهند.
وزیر گردشگری برزیل در ادامه با اشاره به پتانسیل های توریستی برزیل و ورود شش میلیون گردشگر خارجی در سال گفت: هدف ما معرفی برزیل به عنوان یکی از مقاصد توریستی مهم جهان است.
گردشگران خارجی تنها در تعطیلات پایان هفته گذشته در شهر ریودوژانیرو و در جریان مسابقه دو تیم آرژانتین و بوسنی، حدود 50 میلیون دلار برای گردشگری برزیل درآمدزایی خالص داشته اند.
ورزشی**547
از:سیدبهادر حسینی تشنیزی
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]