واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بازگشایی سفارت انگلیس در ایران/شرایط مناسب با "سختگیری"
آقای هیگ با تاکید بر مساعد بودن شرایط برای باز شدن سفارت بریتانیا در ایران گفت که روند این بازگشایی "تدریجی و گامبهگام" خواهد بود.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، وزیر امور خارجه انگلیس از بازگشایی سفارت این کشور در تهران در هفته های آینده خبر داده است. رابطه ایران و انگلستان در طول تاریخ با توجه به سیاست های استعماری این کشور همواره با چالش همراه بوده است. به طوری که نام انگلستان مردم ایران را به یاد حوادثی همچون قرادادهای استعماری، جدایی بخش هایی از ایران، کودتای 28 مرداد، سر کار آوردن رضا شاه و محمد رضا، حمایت از صدام در جنگ تحمیلی، فتنه 88، تحریم و ... می اندازد. حال بار دیگر قرار است سفارت انگلستان در ایران شروع به کار کند.
ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا، در گفتوگو با بیبیسی فارسی (BBCpersian) ابراز امیدواری کرد که سفارت بریتانیا در تهران طی چند هفته آینده بازگشایی شود.
آقای هیگ با تاکید بر مساعد بودن شرایط برای باز شدن سفارت بریتانیا در ایران گفت که روند این بازگشایی "تدریجی و گامبهگام" خواهد بود.
او گفت در ابتدا گروهی کوچک در سفارت بریتانیا در تهران مستقر و خدمات محدودی ارائه خواهد شد، اما این خدمات در مراحل اولیه شامل صدور روادید نخواهد بود.
وزیر امور خارجه بریتانیا گفت تمام تلاشها برای ارائه خدمات مربوط به ویزا در داخل ایران انجام خواهد شد، اما تا آن زمان متقاضیان باید همچنان به استانبول و ابوظبی سفر کنند.
آجی شارما، کاردار غیرمقیم بریتانیا در تهران در توییتر خود ابراز امیدواری کرده که خدمات ارائه ویزا "طی چند ماه آینده" در سفارت بریتانیا در تهران راهاندازی شود.
تصمیم بریتانیا برای بازگشایی سفارت این کشور در تهران روز سهشنبه (۲۷ خرداد) توسط آقای هیگ در مجلس عوام بریتانیا اعلام شد.
او گفت که طی چهار ماه گذشته، ارتباط بین دو دولت گسترش یافته و تعدادی از مقامهای بریتانیایی و ایرانی به پایتختهای یکدیگر سفر کردهاند.
به گفته آقای هیگ این سفرها امکان آن را فراهم کرده تا یک رشته اقدامات جهت بهبود عملکرد سفارتخانهها به اجرا دربیاید.
بعد از انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری در ایران و تغییراتی که در سیاست خارجی جمهوری اسلامی روی داد، در مهرماه سال ۱۳۹۲، سخنگوی وزارت خارجه ایران از تصمیم دو کشور به تعیین "کاردارهای غیرمقیم" خبر داد و این تصمیم بعد از مدتی به اجرا در آمد.
دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا در واکنش به اعلام خبر بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران این اقدام را گامی مهم در بازسازی روابط با ایران خوانده است.
با وجود این آقای کامرون تاکید کرده که بریتانیا این روند را با "چشمان باز و با سختگیری" دنبال میکند.
در نخستین واکنشها از سوی مقامهای ایرانی، خبرگزاری تسنیم از مجید تخت روانچی، معاون وزیر امور خارجه ایران نقل کرده است که گفته "فعلا بحث معرفی سفیر در انگلیس مطرح نیست".
تضمین امنیتی
در پائیز ۱۳۹۰ (۲۰۱۱ میلادی) تظاهراتی در اعتراض به سیاست بریتانیا در قبال جمهوری اسلامی ایران در برابر ساختمانهای سفارت بریتانیا در تهران برگزار شد و گروهی از معترضان، با عبور از صف ماموران نیروی انتظامی، وارد این ساختمانها شدند.
مقامات بریتانیایی این افراد را به تخریب و غارت اموال سفارتخانه متهم کردند.
در پی این وضعیت، وزیر خارجه بریتانیا اعلام کرد که تمام کارکنان سفارت این کشور را از ایران خارج کرده و به کارکنان سفارت جمهوری اسلامی در لندن نیز دستور داد فورا خاک این کشور را ترک کنند.
اکنون بعد از گذشت حدود دو سال و نیم از آن وقایع، آقای هیگ به بیبیسی فارسی گفت که بریتانیا مذاکرات زیادی را با مقامهای ایرانی درباره تضمین امنیت کارکنان سفارت بریتانیا داشته و افزود: "واضح است که آنها علاقهمند به داشتن سفارت بریتانیا در تهران هستند ... و ما به خیلی از چیزهایی که آنها (درباره تامین امنیت) به ما گفتهاند، اعتماد کردهایم. اگر مشکلی پیش بیاید، به اطمینانبخشی بیشتری هم نیاز خواهیم داشت."
وزیر امور خارجه بریتانیا گفت برای بازگشایی سفارت نیاز به اقدامات عملی و گفتوگوهای بیشتر وجود دارد و ابراز امیدواری کرد که "در عرض چند هفته و نه چند ماه" مقدمات این بازگشایی فراهم شود. رد همکاری نظامی در عراق
ویلیام هیگ آغاز به کار دوباره سفارتها را "گامی مهم" و نشاندهنده اهمیتی دانست که بریتانیا برای روابط دوجانبه با ایران قائل است.
او ایران را "کشوری مهم در دنیا و منطقه" خواند و گفت ما با ایران "منافع مشترک زیادی از جمله در زمینه برقراری ثبات در منطقه داریم."
با وجود این آقای هیگ گفت همچنان "اختلافات مهمی" میان دو کشور وجود دارد و به عنوان نمونه به لزوم حل اختلافها بر سر برنامه هستهای ایران اشاره کرد.
او همچنین با اشاره به تماس تلفنی خود با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، درباره بحران عراق گفت درباره "مقابله با تروریسم و کمکهای بشردوستانه با ایران صحبت میکنیم."
اما آقای هیگ امکان همکاری نظامی با ایران برای مقابله با داعش در عراق را رد کرد و گفت: "در حال حاضر صحبت درباره اقدام مشترک بسیار بلندپروازانه و دور از واقع خواهد بود."
رادیو فردا (radiofarda) هم نوشته است: "ویلیام هیگ" وزیر خارجه بریتانیا، روز سه شنبه ۲۷ خرداد گفت «هماینک شرایط برای بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران مناسب است» و افزود که بریتانیا برنامهای برای حضور دیپلماتیک اولیه و کوچکی در ایران دارد.
وی همچنین گفته است قرار است «به زودی» جزئیات بیشتری را در مورد بهبود روابط کشورش با ایران اعلام کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای هیگ این مطلب را در واکنش به پرسشی در پارلمان بریتانیا که از سوی حزب کارگر مطرح شد عنوان کرد.
«داگلاس الکساندر»، سخنگوی امور خارجه حزب کارگر بریتانیا روز دوشنبه در پارلمان در قالب پرسش خود گفت که بحران پیشآمده در عراق نیاز به «حضور مؤثر دیپلماتیک بریتانیا در تهران» را پررنگتر میکند.
به نوشته رویترز ویلیام هیگ در پاسخ به وی گفت که روز شنبه با وزیر خارجه ایران «درباره تعدادی از موضوعات» گفتوگو داشتهاست.
آقای هیگ در ادامه گفت که در این گفتوگو بر سر مسئله بهبود روابط انگلیس و ایران صحبت شده و افزود که «هماینک تصمیم گرفتهام که شرایط برای بازگشایی سفارت در تهران مناسب است.»
او اضافه کرد که «در این مورد مطالب بیشتری هست که باید اعلام کنم و این مطالب را عنقریب و به زودی اعلام خواهم کرد.»
مجید تخت روانچی، معاون وزیر خارجه ایران، به تازگی در روز ۲۸ اردیبهشت از امکان پرداخت غرامت توسط ایران به بریتانیا بابت حمله سال ۹۰ به سفارت بریتانیا در تهران سخن گفت اما افزود که در مورد حمله یادشده «عذرخواهی در برنامه ما نیست.»
444
۲۸/۰۳/۱۳۹۳ - ۰۹:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]