واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس سازمان حفظ نباتات: بودجه سازمان حفظ نباتات پاسخگوی وظایف محوله اش نیست تهران - ایرنا - رییس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: با توجه به حاکمیتی بودن و عملکرد ضربتی این سازمان برای مقابله با آفات و بیماری ها در تمامی استان های کشور، متاسفانه اعتبارات این سازمان در مقایسه با وظایف محوله و قانونی آن ناچیز و کم است.
محمدعلی باغستانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درخصوص میزان اعتبارات این سازمان افزود: اعتبارات سازمان در بخش هزینه ای تا حدودی رشد داشته، اما در بخش تملک دارایی ها نسبت به سال 92 ثابت بوده است.
** تاثیر منفی عدم تخصیص یارانه به تولید در اجرای برنامه ها
وی درباره تاثیر اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها در عملکرد سازمان حفظ نباتات کشور نیز گفت: در اجرای فاز اول هدفمندی یارانه ها قرار بود برای حمایت از تولیدکنندگان و افزایش راندمان تولید محصول سالم یارانه ای به بخش کشاورزی تخصیص یابد که متاسفانه این امر تحقق نیافت.
باغستانی ادامه داد: با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها نیز انتظار می رود یارانه مناسبی به بخش تولیدات کشاورزی برای افزایش اشتغالزایی و تولید محصول سالم تخصیص یابد و تخصیص نیافتن این ردیف به بخش تولید می تواند تغییرات بسیار شدیدی را در اجرای برنامه های بخش کشاورزی از جمله برنامه های سازمان حفظ نباتات کشور ایجاد کند.
**کنترل آفات
وی درباره برنامه سال آتی این سازمان جهت کنترل آفت سن غلات اظهار داشت: پیش آگاهی از وضعیت جمعیت سن زمستانگذران و برآورد پتانسیل خسارت زایی آن با پایش اماکن در چهار مرحله (مرداد و شهریور - مهر و آبان - آذر و دی - دی و بهمن ماه ) تا قبل از ریزش نمونه برداری از پوشش گیاهی اماکن زمستانگذران صورت می گیرد.
وی نظارت بر نحوه مبارزه با سن مادر و پوره در طی دوره مبارزه ( از ابتدای اسفند تا نیمه تیرماه)، بازدید از مراکز خرید گندم در استان ها، آماربرداری از میزان خرید گندم و میزان محموله های سن زده و گزارش روزانه و هفتگی از شروع تا پایان عملیات را از جمله برنامه های سال آتی درخصوص کنترل آفات و بیماری های سن غلات در سازمان حفظ نباتات عنوان کرد.
وی با بیان این که مبارزه با سن غلات از سال 1378 از شکل عمومی به همگانی تغییر یافت ،گفت: به دلیل تغییر رفتار آفت در سالهای مختلف و تغییر زمان مبارزه در مرحله سن مادر و پوره که با وضعیت دما و فنولوژی گیاه میزبان ارتباط دارد، پیش آگاهی ، ردیابی، تراکم گیری و تعیین زمان مبارزه به صورت حاکمیتی و توسط شبکه های مراقبت دولت اجرایی می شود.
وی اضافه کرد: به دلیل اهمیت انجام به موقع امور مذکور، شبکه های مراقبت باید تمامی امکانات مورد نیاز را در زمان مناسب در اختیار داشته باشند، تا بتوان به نتایج دقیق دست پیدا کرد.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور تصریح کرد: در این راستا لازم است برای بهینه سازی عملیات پایش و نظارت ، خودرو مناسب به تعداد کافی، لوازم مورد نیاز و انجام به موقع ماموریت را کارسازی و در اختیار کارشناسان مربوطه قرار داد.
باغستانی تاکید کرد برای تکمیل عملیات مبارزه با سن برگشتی و سن های مزارع رها شده در کشور باید با توجه به نیاز استان ها قبل از شروع و پایان مبارزه نسبت به تامین اعتبار تخصیص یافته، اقدامات لازم صورت گیرد.
**سموم استاندارد
وی در خصوص سموم استاندارد نیز گفت: لازم به ذکر است تمام سموم (اعم از تکنیکال و سموم آماده مصرف) که با مجوزهای صادره از سوی این سازمان وارد و ترخیص می شود، ملزم به دارا بودن استانداردهای مربوطه براساس استانداردهای سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) است.
وی گفت: در صورت عدم وجود استاندارد در سازمان فائو، استاندارد برخی سموم براساس استاندارد ارایه شده از سوی کارخانه سازنده اولیه تعیین می شود و آمار مربوطه به صورت ماهانه در سایت اینترنتی سازمان حفظ نباتات بارگذاری و مورد استناد قرار می گیرد.
رییس سازمان حفظ نباتات کشور درباره سموم تقلبی نیز افزود: سازمان حفظ نباتات در راستای اعمال موارد نظارتی در مراحل مختلف تدارک اعم از (تولید، ورود، توزیع و عرضه) نسبت به انطباق سموم با ضوابط و دستورالعمل های مربوطه اقدام و در صورت مشاهده تقلب یا در موارد وصول گزارش ها از وجود سموم تقلبی نسبت به اطلاع رسانی همه جانبه به مراجع ذیربط اعم از سازمان های جهاد کشاورزی استان ها ، سازمان تعزیرات حکومتی ، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در جهت تنویر افکار عمومی و جلب همکاری و اقدام موثر توسط ارگان های مسوول مربوطه اقدام می کند که تمامی این موارد در سایت اینترنتی این سازمان بارگذاری و قابل مشاهده است.
اقتصام(4)9186 **1561
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]