واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سلطانی فر: 3100 میلیارد ریال برای بازسازی بناهای تاریخی کشور نیاز است کاشان- ایرنا- معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی کشور گفت: مرمت و بازسازی بناهای تاریخی کشور به سه هزار و 100 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
به گزارش ایرنا، ˈمسعود سلطانی فرˈ شامگاه سه شنبه در آیین افتتاح هتل سرای عامری ها در کاشان با بیان اینکه خانه های تاریخی عظمت تاریخ و هویت فرهنگی مردم ایران را به رخ جهانیان می کشد، افزود: رویکرد دولت یازدهم و سازمان میراث فرهنگی، مرمت و بازسازی این اماکن از طریق مشارکت بخش خصوصی به دلیل محدودیت منابع دولتی است.
وی با یادآوری وجود 16 بنای نفیس و کلاسیک ثبت شده ایران در مجموعه یونسکو و برخی دیگر از اماکن تاریخی خاص کشور، گفت: اعتبارات دولتی تنها برای حفظ و حراست از این مجموعه ها کفایت می کند.
سلطانی فر افزود: از حدود یک میلیون بنای تاریخی کشور، حدود سه درصد یعنی بیش از 31 هزار بنا شناسایی و ثبت شده است ضمن آنکه آزادسازی حریم و مرمت همین تعداد به اعتباری افزون بر 3100 میلیارد ریال نیاز دارد.
وی، بودجه سالانه سازمان میراث فرهنگی کشور را یک هزار میلیارد تومان بیان کرد و گفت: رویکرد این سازمان به دلیل محدودیت اعتبارات و منابع مالی، توسعه بناهای واگذار شده به بخش خصوصی برای بهره وری با نظارت و دخالت سازمان و رعایت استانداردهاست.
وی همچنین از هدف گذاری کمی برای صندوق احیا به منظور ادامه سیاست های این سازمان خبر داد.
** سه درصد از آثار تاریخی ثبت ملی است
معاون رییس جمهوری همچنین در حاشیه این آیین در جمع خبرنگاران یادآورشد که سه درصد از مجموع یک میلیون بنا تاریخی شناسایی شده در ایران، ثبت ملی است.
سلطانی فر گفت: از این تعداد آثار شناسایی شده تنها یک درصد یعنی 10 هزار اثر تاریخی را بازسازی و احیا کرده ایم؛ ضمن آنکه از زمان آغاز ثبت ملی آثار تاریخی از 84 سال قبل تاکنون، تنها 31 هزار و 90 اثر ثبت ملی شده است.
معاون رییس جمهوری افزود: با مشارکت مردم در بازسازی بناهای تاریخی، علاوه بر حفط و احیا، به رونق گردشگری و اشتغازایی در این صنعت نیز کمک کرده ایم.
سلطانی فر ادامه داد: ظرفیت بالای آثار تاریخی ایران سبب شده که بودجه های دولتی نتواند در بخش مرمت و احیا جوابگو باشد.
وی با اشاره به تحول چشمگیر در افزایش گردشگران خارجی و داخلی در دولت یازدهم افزود: با وجود رونق این صنعت، هنوز نسبت به ظرفیت های کشور نتوانسته ایم آمار خوبی از خود برجا بگذاریم.
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری یادآورشد: براساس سند چشم انداز 1404 ، باید 20 میلیون گردشگر خارجی را با درآمد 25 میلیارد دلار جذب کنیم.
در این آیین همچنین پروفسور ˈمجید سمیعیˈ جراح برجسته مغز و اعصاب جهان در سخنانی به قدمت خانه سرای تاریخی عامری ها اشاره کرد و گفت: اماکن گردشگری و تاریخی که نشان از فرهنگ بزرگ ملت ایران دارد، گویای عظمت و هنر این سرزمین است.
وی افزود: گذشته ای که طی شده و با آن بزرگ شده ایم، میراثی برای آیندگان است؛ به همین علت نگاه و توجه ویژه به هنرهای بی نظیر ایران اسلامی ضروری است.
وی گفت: سرای عامری ها را باید ساختمان عشق و هنر نامید زیرا در گذشته با عشق ساخته شده و امروز نیز با عشق برای مردم مرمت شده است؛ این اقدام باید الگو شده و گسترش یابد، زیرا بناهای تاریخی و میراث فرهنگی کشور افتخاری برای ایرانیان در جهان است.
خانه عامری ها که در خیابان علوی کاشان قرار دارد، در دوره زندیه احداث و در دوره قاجار به وسیله سهام السلطنه عامری فرد توسعه یافت. سرای عامری ها با سرمایه گذاری بخش خصوصی به هتل پنج ستاره تبدیل شده است.
7565/7429/545 ** 2023
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]