واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاندار سیستان و بلوچستان: فراهم شدن زیرساختهابه فعال شدن صنعت گردشگری تفتان کمک می کند خاش، زاهدان- ایرنا- استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با فراهم شدن زیرساختهای لازم در منطقه گردشگری تفتان بویژه دشت دقال که محل مناسبی برای سرمایه گذاری در بخش گردشگری و تفریحی است، گام موثری در زمینه فعال شدن این صنعت برداشته می شود.
به گزارش ایرنا، علی اوسط هاشمی روز سه شنبه درجریان بازدید از جاذبه های تفتان افزود: بسیاری از زیرساخت های صنعت گردشگری برای بهره برداری از جاذبه ها و چشم اندازهای طبیعی دیدنی و زیبای حاشیه کوه آتشفشان نیمه فعال تفتان ایجاد شده است.
وی بیان کرد: دره زیبای ˈجم چینˈ، ˈدشت دقالˈ و روستای ˈتمندانˈ به عنوان عالی ترین مناطق گردشگری تفتان تلقی می شوند که بستر مناسبی را برای سرمایه گذاری و توسعه گردشگری استان فراهم می کند.
استاندار اظهار داشت: ˈسنگان، کوشه، تمندان، کوته، ولان، تمین و دشت دقالˈ از جمله روستاها و مناطق کوهپایه ای و ییلاقی و سرسبز رشته کوه تفتان است که با باغ ها و مزارع و دیگر جاذبه های دیدنی و تاریخی فراوانشان، توجه هر گردشگری را به خود جلب می کند.
وی اضافه کرد: اطلاع رسانی ناکافی و کمبود امکانات رفاهی و همچنین بعد مسافت باعث شده هموطنان سایر نقاط کشور از این نعمت بزرگ و جذابیت های ویژه آن بی اطلاع باشند.
وی یادآورشد: ارتفاعات تفتان مملو از پوشش گیاهان دارویی از جمله بادام تلخ، پونه، درمنه، آویشن خار گلک و گرمونه است و گهگاه حیواناتی چون روباه، شغال، گرگ و کبک در این ناحیه دیده می شوندکه درهمین راستا حفاظت از عرصه های طبیعی و گونه های منحصر بفرد گیاهی و جانوری ضروری است.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ساکنان این منطقه زندگی عشایری توام با روستایی دارند و معمولا برای چرای دامهایشان تابستان به دامنه های تفتان کوچ کرده و در چادرهایی به نام پلاس که جنسشان از موی بز و کرک بوده، زندگی می کنند که این موضوع نیز بسیار با ارزش و جذاب است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان نیز گفت: وسعت حوزه آبریز اطراف تفتان متجاوز از هشت هزار کیلومتر مربع است که در حدود سه هزار و 600 کیلومتر آن را دشتهای هموار و اراضی زراعتی تشکیل می دهند و چهار هزار و 4000 کیلومتر دیگر جنبه کوهستانی داشته و یا از تپه ماهور تشکیل شده اند.
باقر کرد افزود: در این حوزه هیچ رودخانه دایمی و قابل ذکری وجود ندارد و فقط در قسمتهای مرتفع آبریز تفتان مانند کوشه، تمین و سیاه جنگل تعدادی چشمه سار دائمی دیده می شوند.
وی افزود: رودخانه های سیلابی این حوزه شامل لادیز و انده در میرجاوه تنها در مواقع بارندگیهای شدید برای مدت کوتاهی آب دارند که همین آبها منشاء اصلی تغذیه آبهای زیرزمینی دشتها محسوب می شوند و صرف نظر از رودخانه ترش آب، سیلاب بقیه رودخانه های یادشده جمعا در حدود 50 میلیون متر مکعب مذکور به دشت تهلاب می ریزد که در تغذیه آب زیرزمینی این دشت نقش مهمی را دارد.
وی بیان کرد: براساس گزارش سازمان آبیاری در منطقه پشتکوه خاش امکان احداث یک سد مخزنی بر روی رودخانه گزو وجود دارد که از این طریق سالیانه ذخیره حدود 100 میلیون مترمکعب آب محتمل است و می توان در دست تهلاب مورد استفاده قرار داد.
معاون استاندار گفت: این موضوعات در خور بررسی جدی است و جا دارد که به عنوان نخستین اقدام نسبت به نصب یک ایستگاه اندازه گیری آب برروی این رودخانه اقدام و آمار لازم را جمع آوری کرد.
وی گفت: در این حوزه بیش از 90 درصد آب مشروب و زراعی از منابع زیرزمینی به وسیله 220 رشته قنات، 15 حلقه چاه عمیق و معدودی چاه موتوری کم عمق تامین می شود، میزان آب مورد بهره برداری به وسیله قنوات در حدود 59 میلیون متر مکعب و آب بهره برداری از چاهها حدود 12 میلیون مترمکعب در سال است.
کرد افزود: از مجموع آبهای استحصالی حدود 24 میلیون مترمکعب در خاش، 16 میلیون متر مکعب در پشتکوه و سنگان، 16 میلیون در آبریز گوهرکوه، 11 میلیون در لادیز و حدود چهار تا پنج میلیون متر مکعب در تهلاب مورد استفاده قرار می گیرد.
کوهستان و قله آتشفشانی نیمه فعال 4050 متری تفتان در جنوب شرقی ایران در 50 کیلومتری شمال شرقی شهر خاش واقع شده است.
خاش در 185 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان قرار دارد. ک/2
7312 / 653
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]