واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مقام کشوری: رویکرد مقابله بابحرانها باید تغییرکند یاسوج - ایرنا - معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور گفت: شیوه و رویکرد مقابله با انواع بحران ها و سوانح پیش بینی نشده به ویزه آتش سوزی جنگل ها، مراتغ و عرصه های منابع طبیعی باید تغییر اساسی کند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مرتضی اکبرپور روز سه شنبه در نشست مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد افزود: استفاده بهینه از تمام امکانات بخش دولتی و خصوصی استانها یکی از راهکارهای مناسب برای مهار هر چه مطلوبتر و سریعتر آتش سوزی جنگل ها و مراتع است.
وی با اشاره به اینکه در استان های زاگرس نشین کشور از جمله کهگیلویه و بویراحمد آتش سوزی جنگل ها و مراتع در فصول گرم سال امری رایج و متداول است، بیان کرد: برای کاهش خسارت های ناشی از اینگونه سوانح باید علاوه بر هماهنگی های لازم برنامه خاصی نیز از سوی دستگاه های مختلف اجرایی استان تدوین و اجرا شود.
اکبرپور جنگل ها و مراتع را از سرمایه های ارزشمند ملی دانست و اظهار کرد: مردم همواره بهترین یار و یاور برای مهار آتش سوزی جنگل ها و مراتع هستند.
وی عنوان کرد: هنگام بروز آتش سوزی جنگل ها و مراتع در کهگیلویه و بویراحمد امکانات و تجهیزات لازم برای مهار آن در اختیار مردم این استان گذاشته شود.
اکبرپور ابراز داشت: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد برای حفاظت از جنگل ها و مراتع این استان در برابر آتش سوزی اقدام به تشکیل و راه اندازی اتاق فکر و ارایه مستمر گزارش عملکرد آن به سازمان مدیریت بحران کشور کند.
وی خواستار آطلاع رسانی، آگاهی بخشی و ارایه آموزش های تخصصی در زمینه مهار آتش سوزی جنگل ها و مراتع در کهگیلویه و بویراحمد از سوی دستگاه های متولی شامل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، جمعیت هلال احمر و ستاد مدیریت بحران استان شد.
اکبرپور افزود: سازمان مدیریت بحران کشور آماده هرگونه همکاری در این زمینه با مسوولان اجرایی و نهادهای دولتی کهگیلویه و بویراحمد است.
وی گفت: مدیریت استفاده از چتربال جمعیت هلال احمر کشور هنگام بروز انواع بحران ها و سوانح پیش بینی شده در کهگیلویه و بویراحمد از جمله آتش سوزی جنگل ها و مراتع در قالب یک دستورالعمل به استاندار و ستاد مدیریت بحران استان اعلام شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست، گفت: این استان به دلیل کوهستانی، زلزله خیزی و برفگیر بودن از نظر بروز انواع بحران ها و سوانح دارای شرایط ویژه ای در کشور است.
سید موسی خادمی افزود: بر این اساس باید مسوولان سازمان مدیریت بحران کشور توجه خاصی به مساله توزیع مناسب امکانات برای مقابله با سوانح و بحران ها به ویژه آتش سوزی جنگل ها و مراتع در کهگیلویه و بویراحمد داشته باشند.
وی بیان کرد: انتظار می رود ابزار و اعتبارات لازم هر چه سریعتر از سوی سازمان مدیریت بحران کشور در اختیار ستاد مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد قرار گیرد.
خادمی اظهار کرد: از آنجا که جنگل ها و مراتع بزرگترین سرمایه کهگیلویه و بویراحمد هستند باید به طور جدی از آنان حفاظت شود.
وی عنوان کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، ستاد مدیریت بحران و جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد از امکانات چندانی برای مقابله با انواع بحران ها و سوانح از جمله مهار آتش سوزی جنگل ها و مراتع برخوردار نیستند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست، گفت: هر چند که این استان یک درصد مساحت ایران است ولی هشت درصد جنگل های کشور و 20 درصد جنگل های حوزه زاگرس در آن قرار دارد.
محمدرضا جهان آرا با اشاره به اینکه یک میلیون هکتار جنگل در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد، افزود: حفاظت از عرصه های منابع طبیعی و تلاش برای مهار آتش سوزی جنگل ها و مراتع در این استان وظیفه ای همگانی بوده و تنها بر عهده اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیست.
وی بیان کرد: برای حفاظت هر چه مطلوبتر از جنگل ها، مراتع و عرصه های منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد تاکنون سه هزار همیار طبیعت در استان شناسایی شده که از این تعداد 400 نفر دارای کارت شناسایی هستند.
جهان آرا کمبود امکانات و سخت گذر بودن بخش عمده ای از مناطق کوهستانی کهگیلویه و بویراحمد را مهمترین مشکلات مهار آتش سوزی جنگل ها و مراتع در این استان اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه باید نگاه ویژه ای به کهگیلویه و بویراحمد شود، اظهار کرد: هیچگونه ردیف اعتباری برای اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری و هشت فرمانداری این استان به منظور مهار آتش سوزی جنگل ها و مراتع در نظر گرفته نشده است.
7535/671
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]