واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
شوق کودکانه و هرکول هایی که اضطراب می آفرینند شهرکرد- ایرنا- استانداردسازی وسایل بازی پارک ها و مراکز تفریحی، ضرورتی اجتناب ناپذیر است تا شاهد قربانی شدن شور و شوق کودکانه در میان چرخ دنده وسایل غیراستاندارد بازی که مانند هرکول هایی اضطراب آور، کودکان را در آغوش می گیرند، نباشیم.
با فرا رسیدن فصل بهار و تابستان بخصوص آغاز تعطیلات مدارس، بخش قابل توجهی از وقت کودکان و نوجوانان صرف تفریح، ورزش و سرگرمی می شود و بوستانها و شهربازیها از مکانهایی است که در این ایام، کودکان را برای بازی و شادی به خود جذب می کند.
در این فرصت ها برخی افراد فراغ بال بسوی شهر بازیها سوق پیدا می کنند اما استاندارد بودن وسایل بازی دغدغه ای است که معمولا شهروندان در شهر بازیها با آن مواجهند به گونه ای که برخی والدین اجازه بازی با بعضی از وسایل را به فرزندان خود نمی دهند.
یک شهروند شهرکردی می گوید: مسوولان باید در ابتدای ساخت و راه اندازی شهربازی به رعایت موازین و نکات فنی و استانداردهای وسایل بازی دقت داشته باشند.
ˈفتانه سقاییˈ در گفت وگو با ایرنا افزود: اگر تجهیزات شهربازی مطابق استانداردهای لازم ساخته شود و پس از آزمایش و تایید استاندارد مورد بهره برداری قرار گیرد، خانواده ها نگران بروز حادثه جبران ناپذیر نخواهند بود.
وی گفت: مسوولان بخش های مختلف بازرسی و نظارت باید بصورت منظم از پارک ها و شهر بازیها بازدید کنند، زیرا بعضا مشاهده می شود برخی وسایل بازی، قدیمی و مستهلک شده و کارایی اولیه را ندارد اما همچنان از آنها استفاده می شود.
ˈحسن طاهریˈ شهروند دیگر با تکمیل حرفهای این بانو گفت: در استان چهارمحال و بختیاری، شهربازی های موجود از لحاظ فضای فیزیکی و وسایل بازی در حد پارک بوده و فضای آن محدود است.
وی ادامه داد: در شهربازی شهرکرد بارها مشاهده کرده ام که افراد در همه رده های سنی از وسایل مختلف استفاده می کنند در صورتی که باید برای استفاده از هر نوع وسیله بازی، شرط سنی گذاشته و وزن افراد در نظر گرفته شود.
مدیرعامل پارک ها و فضای سبز شهرداری شهرکرد نیز اظهار داشت: هم اکنون یک شهربازی با 160 هزار مترمربع فضا و 11 نوع وسیله بازی اعم از پارک بادی، سرسره آبشار، آفتاب مهتاب، کاترپیرال، قطار کودک، استخر توپ، گردنه فنجال، تاب زنجیری، کشتی ثواب و تراندکی فعال است.
ˈمجید جلالیˈ گفت: فعالیت شهربازی و تمام دستگاه های موجود در آن با مجوز اداره استاندارد است .
به گفته وی، با وجود رعایت استانداردها در وسایل بازی، پرسنل و تمام مراجعه کنندگان به شهربازی بیمه هستند.
وی افزود: مالکیت شهربازی با شهرداری است و مدیریت آن از طریق مزایده برای 10 سال به بخش خصوصی واگذار می شود.
جلالی گفت: سازمان استاندارد، شرکت سازنده وسایل بازی مورد تائید این موسسه را به پیمانکار شهربازی معرفی می کند و خرید و تهیه وسایل بازی از این گونه شرکت ها انجام می شود.
مدیرعامل پارک ها و فضای سبز شهرداری شهرکرد ادامه داد: مطابق بازرسی ها و نظر کارشناسان اداره استاندارد هر پنج سال یکبار وسایل بازی در شهربازیها تعویض می شود.
جلالی همچنین گفت: یک بازرس شهرداری به صورت تمام وقت در شهربازی مستقر است و بر نحوه فعالیت این مکان نظارت دارد ولی لازم است اداره کل استاندارد نیز نظارت خود را بر پارک ها و شهربازیها بیشتر و دقیق تر کند.
به گفته وی، برنامه ریزی و اقدامات اولیه برای فعال کردن دو شهربازی در منطقه ˈمنظریهˈ و جنوب شهر شهرکرد نیز انجام شده است.
جلالی افزود: در سال 1385 استاندارد تجهیزات زمین بازی و در سال 87 استاندارد وسایل شهربازیها در کشور اجباری شده است تا خانواده ها با خاطری آسوده از این ظرفیت ها بهره برداری کنند.
شهردار بروجن نیز گفت: اکنون در بروجن یک شهربازی در منطقه گردشگری ˈسیاسردˈ با یکهزار و 500 مترمربع وسعت و همچنین در پارک ملت بروجن با دو هزار مترمربع فعال است.
ˈغلامرضا ایمانیˈ افزود: وسایل بازی شهربازی پارک ملت بروجن محدود و دارای قدمت 15 ساله است که بر اساس بازرسی های کارشناسان استاندارد، برخی از این وسایل در ماه جاری جمع آوری می شود.
وی گفت: فعالیت شهربازی و کنترل ایمنی دستگاه هایی آن از ابتدای آغاز فعالیت با مجوز اداره استاندارد انجام می شود و بازرسان این اداره بر نحوه فعالیت شهربازیها نظارت می کنند.
شهردار بروجن ادامه داد: شهربازی منطقه سیاسرد شش سال قبل راه اندازی شد و وسایل آن جدید و دارای استاندارد است.
به گزارش ایرنا، در استان چهارمحال و بختیاری تنها در شهرهای شهرکرد و بروجن شهربازی وجود داد اما در تمام شهرها و تفرجگاه های استان، برخی وسایل مورد استفاده در شهربازیها نیز در دسترس مردم قرار گرفته است.
مطابق اعلام کارشناسان فضای سبز شهرداریهای استان، موقعیت قرار گیری وسایل بازی در برخی از پارک ها و فضای های تفرجگاهی استان استاندارد نیست .
مدیرکل استاندارد چهارمحال و بختیاری گفت: تمام تجهیزات و زمینهای بازی که مستقیما زیرنظر شهرداری های استان مدیریت می شود، غیراستاندارد است و بخش قابل توجهی از وسایل بازی که توسط بخش خصوصی مدیریت می شود، نیز از استانداردهای لازم برخوردار نیست.
ˈعبدالله نظریˈ در زمینه استاندارد وسایل بازی مراکز واگذار شده به بخش خصوصی اظهار داشت: شهرداری بعنوان ارگان صادرکننده مجوز بهره برداری باید پیش از بهره برداری پیمانکاران از این مکانها و وسایل بازی، از رعایت اصول ایمنی و استانداردها مطمئن شده و سپس مجوز صادر کند.
وی اظهار داشت: این در حالی است که با وجود پیگیری متعدد اداره کل استاندارد استان، ارگان های ذیربط اقدام جدی در این زمینه انجام نداده اند.
نظری ادامه داد: شهرداریها در زمان قرارداد با افزودن تبصره ای، پیمانکار را موظف به دریافت گواهی و استانداردهای لازم کرده و از این طریق مسوولیت را متوجه بخش خصوصی می کنند .
مدیرکل استاندارد چهارمحال و بختیاری بیان داشت: از 9 مرکز و زمین بازی که شهرداریها به بخش خصوصی واگذار کرده، پنج مرکز موفق به دریافت گواهی استاندارد برای 25 وسیله بازی خود شده است .
نظری افزود: 64 وسیله و تجهیزات بازی شناسایی شده نیز در دست پیگیری و بازرسی برای صدور گواهی استاندارد است.
وی اظهارداشت: در مراکز 9 گانه بازی در استان بر اساس تعهدات دریافت شده از متولیان، تجهیزات خطرآفرین از ارائه خدمات منع شده است .
نظری تصریح کرد: مراکزی نیز که در این زمینه همکاری لازم را نداشته اند، پلمپ و متولیان آنها به مراجع قضایی معرفی شده اند.
وی ادامه داد: گواهی بازرسی استاندارد تجهیزات بازی یکساله است و بهره برداران باید پیش از اتمام اعتبار نسبت به تمدید گواهی اقدام کنند.
نظری با بیان اینکه بازرسی از مراکز و زمینهای بازی توسط بازرسان این اداره کل بصورت دوره ای انجام می شود، کمبود نیروی انسانی در این دستگاه نظارتی را از مشکلات پیش روی اداره کل استاندارد برای صدور گواهی استاندارد وسایل بازی عنوان کرد .
وی همکاری بیشتر دستگاه ها و متولیان تجهیزات مراکز و و زمین های بازی را با اداره کل استاندارد در زمینه رعایت استاندارد و دریافت گواهی خواستار شد.
یک کارشناس امور شهری، ارائه خدمات رفاهی و تفریحی را از وظایف مدیریت شهری دانست و تامین امنیت مراکز خدمات رفاهی و تفریحی را از مهمترین تکالیف متولیان این خدمات دانست.
ˈرضا امراللهیˈ اظهار داشت: بخش استاندارد نیز به بهانه کمبود نیرو نباید از خود سلب مسوولیت کند، چرا که بارها شاهد از دست دادن جان انسانهایی بر اثر استفاده از وسایل بازی غیراستاندارد بوده ایم و علاج واقعه را باید قبل از وقوع کرد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در شهرهای بزرگ نوع زندگی خانواده ها به آپارتمان نشینی تبدیل شده، ایجاد فضاهای بازی برای کودکان با توجه به محدودیت های خاص محل سکونت ضروری است اما در ایجاد این فضاها تامین امنیت و سلامت کودکان و حفظ جان آنان موضوعی نیست که با فرافکنی متولیان کم اهمیت جلوه کند.
امراللهی با یادآوری حادثه برق گرفتگی یک کودک در یکی از پارک های شهرکرد گفت: نه تنها وسایل بازی که محیط فضاهای عمومی باید برای استفاده کودکان ایمن شود تا خانواده ها ساعاتی را بدون استرس در این مکانها بگذرانند.
نکته پایانی این که باید استانداردها مورد توجه مجدانه قرار بگیرد تا شور و هیجان کودکان لابه لای چرخ دنده هرکول های شهربازیها خاموش نشود.
50 پارک شامل 35 پارک محله ای، 14 پارک شهری و یک پارک جنگلی در شهرکرد فعال است.
7361/8125/558/543
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]