واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کارشناس اقتصادی: معدن و صنایع معدنی مسیر رسیدن به توسعه پایدار هستند مشهد - ایرنا - کارشناس حوزه معدن و مشاور عالی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: معدن و صنایع معدنی مسیر رسیدن به توسعه پایدار هستند و برای توسعه به تکنولوژی، انرژی ارزان، نیروی متخصص و سرمایه نیاز دارند.
ˈسوسن شاهندهˈ روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: خراسان رضوی جزو استانهای دارای ظرفیت بسیار معدنی است و دارای 658 معدن فعال با پروانه بهره برداری و 71 معدن متروکه می باشد که ذخیره قطعی آنها نزدیک به سه میلیارد تن و ظرفیت اسمی استخراج آنها 26.4 میلیون تن در سال است.
وی گفت: تعداد پروانه های اکتشاف معدن در خراسان رضوی 156 فقره و تعداد گواهی کشف 230 مورد با ذخیره 34 میلیون تن است و حدود 140 مورد مجوز برداشت معدن صادر شده است.
وی بیان کرد: علاوه بر این، ذخایر معدنی ناشناخته ای نیز در این استان هستند که با سرمایه گذاری مناسب می توان نسبت به شناسایی، اکتشاف، استخراج و فرآوری آنها اقدام کرد.
این کارشناس حوزه معدن افزود: معدن کاری در ایران سابقه طولانی دارد و از گذشته های دور روشهای سنتی در استخراج معدن و فروش خام آن رواج داشته و اکنون نیز ادامه دارد.
وی گفت: ارزش معدن با ارزش نفت برابری می کند و جزو تحریم های بین المللی نیز قرار ندارد اما به دلیل عدم فرهنگ سازی در این زمینه، سرمایه داران در این بخش سرمایه گذاری نکرده و ترجیح می دهند سرمایه خود را در بانک ها بخوابانند.
وی اظهار کرد: بخش معدن از هزینه و ریسک بسیار برخوردار است و در مرحله اکتشاف و بهره برداری نیازمند سرمایه گذاری بسیار است اما به رغم طولانی بودن مدت بازگشت سرمایه، مزایای بسیاری در پی دارد و علاوه بر اینکه به اقتصاد و اشتغال کمک می کند سرمایه اولیه را چند برابر می سازد که سود آن به مراتب از بهره های بانکی بیشتر است.
این کارشناس حوزه معدن در ادامه با اشاره به مشکلات بخش معدن در خراسان رضوی گفت: معدن کاری در این استان به شکل علمی انجام نمی گیرد و مردم نیز شناخت کافی از معادن ندارند.
وی بیان کرد: از سوی دیگر روستائیان در مسیر استخراج و بهره برداری از معادن مشکلات بسیار برای بهره برداران ایجاد می کنند در حالی که نمی دانند معدن جزو انفال است و سود بهره برداری از آن شامل حال همه مردم می شود.
وی اظهار کرد: در خراسان رضوی نیز برخی روستائیان بویژه در شهرستان چناران ممانعت زیاد برای بهره برداری از معادن منطقه ایجاد می کنند زیرا از منفعت بهره برداری اصولی از معادن و صنایع معدنی بی اطلاع هستند.
شاهنده گفت: رونق یک معدن در روستا موجب اشتغالزایی برای روستاییان و رونق روستا می شود زیرا سرمایه گذاری در بخش معدن، ساخت راه، کارخانه و تکمیل زیرساخت های دیگر را در پی دارد که به آبادانی منطقه کمک می کند.
وی ادامه داد: در کنار اکتشاف ذخایر معدنی و استخراج اصولی و بهینه از معادن تلاش برای ایجاد ارزش افزوده در قالب صنایع معدنی و جلوگیری از صادرات و خام فروشی مواد معدنی ضروری و حایز اهمیت است.
وی بیان کرد: منابع طبیعی هر کشور همراه با نیروی انسانی زیربنای توسعه اقتصادی آن محسوب می شود و وجود منابع متنوع معدنی تجدیدپذیر خراسان رضوی فرصتی خدادادی است که با استفاده مطلوب از آن می توان ضمن ایجاد اشتغال و افزایش درآمد زمینه گسترش صنایع معدنی مرتبط را فراهم کرد.
مشاور عالی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: اولویت های سرمایه گذاری در حوزه معدن و صنایع معدنی باید در ابتدا شناسایی و مزیت های نسبی آن مشخص شود تا سرمایه گذاران بتوانند با اطمینان خاطر از این مهم استفاده کنند.
شاهنده افزود: رونق بخش معدن مستلزم تامین امنیت سرمایه گذاری، ثبات قوانین و مقررات، شفاف سازی اطلاعات معدنی، ارتقای دانش فنی و تکنولوژی، معرفی و ترویج فرهنگ معدن کاری، ایجاد انگیزه و سرمایه گذاری در بخش معدن، اختصاص تسهیلات برای بازسازی و نوسازی ماشین آلات و تجهیزات معدنی با بهره کم و بازپرداخت طولانی مدت، تامین تسهیلات سرمایه در گردش در این زمینه مورد نیاز می باشد./3
7489 /664
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]