تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843486179




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقش کلنگ زنی فازهای35 ماهه در عقب ماندگی ایران از قطر در پارس جنوبی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

نتیجه سوءمدیریت در مدیریت گذشته وزارت نفت؛ نقش کلنگ زنی فازهای35 ماهه در عقب ماندگی ایران از قطر در پارس جنوبی تهران - ایرنا - تصمیم نسنجیده وزیر اسبق نفت در کلنگ زنی فازهای 35 ماهه در پارس جنوبی نه تنها کمکی به افزایش برداشت ایران از پارس جنوبی نکرد بلکه با پراکنده کردن منابع فنی و مالی، باعث تاخیر طولانی در تکمیل پروژه ها و عقب ماندن ایران از قطر در برداشت گاز و سود سرشار این کشور شد.


به گزارش ایرنا، وزارت نفت در دولت های نهم و دهم تاوان تصمیمات عجولانه و نسنجیده ای را داد که نتیجه آن عقب ماندن ایران در توسعه میادین مشترک گازی و نفتی و از جمله میدان عظیم پارس جنوبی است.
کلنگ زنی چندین فاز جدید در پارس جنوبی در دوره فعالیت وزیر اسبق نفت که به فازهای 35 ماهه موسوم شد، باعث گردید که برنامه توسعه پارس جنوبی تغییر اساسی کند و با پراکنده کردن بودجه محدود و امکانات فنی میان فازهای قدیم و جدید، زمان بهره برداری از فازهایی که کار ساخت آنها زودتر شده بود با تاخیر چندین ساله مواجه شود.
در دوران مدیریت اسبق وزارت نفت، بدون توجه به ظرفیت و توان داخلی و بدون در نظر گرفتن محدودیت های بودجه، در اقدامی احساسی و سیاسی، در خرداد سال 89 کلنگ اجرای فازهای 13،14،19،20،21،22،23 و 24 موسوم به فازهای 35 ماهه به زمین زده شد.
طبق قرارداد باید در خرداد ماه سال 92 تولید زودهنگام از این هشت فاز آغاز می شد اما این مساله در تاریخ اعلام شده محقق نشد و حتی نگاهی به وضعیت پیشرفت این فازها نشان داد که این فازها در آن مقطع تنها 50 تا 60 درصد پیشرفت داشته اند.
نکته قابل توجه این است که در زمان امضای پر سروصدای قرارداد فازهای 35 ماهه کارشناسان صنعت نفت هشدار می دادند که راه اندازی فازهای 35 ماهه اقدامی احساسی است و با واقعیت های صنعت نفت همخوانی ندارد.
آغاز فازهای 35 گانه نه تنها کمکی به پیشرفت پارس جنوبی نکرد بلکه با بلعیدن بودجه هنگفت، مانع از اتمام کار پروژه های قدیمی پارس جنوبی شد، بنابراین وزارت نفت دولت یازدهم برای ساماندهی به وضعیت پروژه های در حال اجرا اقدام به اولویت بندی فازهای در دست ساخت پارس جنوبی کرد.
براین اساس، زنگنه اعلام کرد تکمیل فازهای ١٢، ١٥، ١٦، ١٧ و ١٨ میدان مشترک پارس جنوبی در اولویت قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: باید نخست تکلیف پروژه های قدیمی را روشن کنیم و مطمئن شویم به موقع می آیند و بعد روی فازهای ٣٥ ماهه تمرکز کنیم، نمی گویم آنها را تعطیل کنیم، اما هم اکنون تمرکز بر ٥ فاز قدیمی پارس جنوبی است.

** روند کند توسعه پارس جنوبی با کلنگ زنی فازهای 35 ماهه
قرارداد فازهای 35 ماهه خرداد 89 بین شرکت نفت و گاز پارس به عنوان کارفرما و پیمانکاران داخلی بسته شد. طبق قرارداد باید خرداد ماه سال گذشته، تولید زودهنگام از این هشت فاز آغاز می شد اما این برنامه هیچ گاه تحقق نیافت.
فارهای 35 ماهه شامل فازهای 13،14،19،20،21،22،23 و24 هستند که قرارداد آنها با انتقاد کارشناسان صنعت نفت در دوران وزارت مسعود میرکاظمی امضا شد.
تعریف فازهای 35 ماهه باعث شد که بودجه در نظر گرفته شده برای توسعه فازهای پارس جنوبی بین طرح های متعدد تقسیم شده و بدین ترتیب فازهای قدیمی پارس جنوبی نیز به میزان لازم توسعه نیافتند و از برنامه اولیه عقب هستند.
پس از استقرار دولت جدید، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، اقدام به اولویت بندی فازهای پارس جنوبی کرد و براین اساس، تکمیل و توسعه فازهای 5گانه 12، 15، 16، 17 و 18 در اولویت قرار گرفت.
در این راستا، سیدعماد حسینی معاون وزیر نفت در امور مهندسی از تشکیل تیم های کارشناسی برای بازنگری فعالیت های مهندسی فازهای جدید پارس جنوبی خبر داده و با انتقاد از سیاست های دولت دهم در توسعه پارس جنوبی، تاکید کرده است: دولت قبلی بدعتی جدید و غیرعقلانی در فرآیند مهندسی صنعت نفت ایران گذاشت و متاسفانه هم اکنون، شاهد خسارات جبران ناپذیر آن هستیم.

** ارزش اقتصادی پارس جنوبی برابر با ارزش 120 سال فروش نفت خام صادراتی ایران
میدان گازی پارس جنوبی، یکی از بزرگترین منابع گازی جهان است که بر روی خط مرزی مشترک ایران قرار دارد.
مساحت این میدان 9700 کیلومتر مربع است که سهم متعلق به ایران 3700 کیلومتر مربع وسعت دارد. ذخیره گاز این بخش از میدان 14 تریلیون مترمکعب گاز به همراه 18 میلیارد بشکه میعانات گازی است که حدود 8 درصد از کل گاز دنیا و نزدیک به نیمی از ذخایر گاز کشور را شامل می شود.
ارزش اقتصادی میدان پارس جنوبی با ارزش 120 سال فروش نفت خام صادراتی ایران برابری می کند و توسعه کامل این میدان به 110 میلیارد دلار درآمدزایی سالانه منجر خواهد شد و اگر نفت خام نیز در این میدان به تولید برسد، رقم درآمدزایی سالانه آن به 130 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.

** افزایش 15 برابری برداشت قطر از میدان پارس جنوبی
نشریه اقتصادی مید چندی پیش با اشاره به افزایش 15 برابری برداشت قطر از میدان گازی مشترک با ایران طی 18 سال، میزان تولید گاز قطر از میدان مذکور در سال 2012 را 157 میلیارد مترمکعب اعلام و پیش بینی کرد این رقم در سال 2015 به 237 میلیارد مترمکعب برسد.
نشریه اقتصادی مید در گزارشی از بهره برداری قطر از میدان پارس جنوبی که بین این کشور و ایران مشترک است، نوشت: میدان شمالی (در ایران پارس جنوبی نامیده شده است) در سال 1971 کشف شد و در سال 1991 نخستین بار برداشت گاز از این میدان آغاز شد.
قطر در اواخر سال 1996 برای نخستین بار اقدام به صادرات گاز تولیدی میدان شمالی کرد. گاز تولیدی این میدان با تشکیل شرکت گاز مایع قطر به ال.ان.جی تبدیل و محموله های ال.ان.جی به خارج صادر شد.
این گزارش افزود: برداشت قطر از میدان شمالی از سال 2000 رشد قابل توجهی داشته است. این کار به همراه سرمایه گذاری گسترده در بخش تولید ال.ان.جی انجام شده است.
قطر در سال 2012 بالغ بر 157 میلیارد مترمکعب گاز از میدان گازی مشترک با ایران برداشت کرده است.
مید پیش بینی کرده است تولید گاز قطر از این میدان مشترک با ایران تا سال 2015 بیش از 50 درصد رشد کند و به 237 میلیارد مترمکعب در سال برسد.
براساس این گزارش برداشت قطر از میدان شمالی طی 18 سال گذشته 15 برابر شده است. قطر در سال 1995 تنها حدود 10 میلیارد مترمکعب گاز از این میدان برداشت می کرد.

** سوزاندن 30 میلیارد دلار سوخت مایع به دلیل توقف تحویل گاز به نیروگاه ها
همچنین در نتیجه تاخیر در راه اندازی فازهای قدیمی تر پارس جنوبی مانند فازهای 12، 15، 16، 17 و 18 در طی سالهای اخیر، معضل کمبود گاز در فصل زمستان رخ داد که باعث قطع تحویل گاز به پتروشیمی ها و وارد آمدن ضرر چندین میلیارد دلاری به این واحدها شد.
به دلیل لزوم تامین گاز واحدهای مسکونی، گاز تحویلی به نیروگاه ها و صنایع بزرگ نیز در فصل سرما قطع و حدود 30 میلیارد دلار سوخت مایع جایگزین به آنها تحویل داده شد که در صورت راه اندازی به موقع فازهای پارس جنوبی این ضرر سنگین به کشور وارد نمی شد.
از: میثم طاهری
اقتصام(5)2022**1558

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




27/03/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن