واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
کمک پاکستان به تامین امنیت انتخابات افغانستان خبرگزاری رسا ـ سی و هفتمین نشست سهجانبه بین رئیسان ستاد ارتش دو کشور و فرمانده کل ناتو برگزار شد.
به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، بی بی سی فارسی در خبری گفت: در آستانه برگزاری دومین دور انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، مقامهای افغان خواستار کمک پاکستان برای تامین امنیت انتخابات شده و رئیس ارتش این کشور هم وعده همکاری داده است.
ژنرال ظاهر عظیمی سخنگوی وزارت دفاع افغانستان به بیبیسی گفت: مقامهای دفاعی افغانستان این درخواست را در اجلاس سهجانبه افغانستان، پاکستان و ناتو در کابل مطرح کردند.
این نشست با شرکت ژنرال شیرمحمد کریمی رئیس ستاد ارتش افغانستان، ژنرال راحیل شریف رئیس ستاد ارتش پاکستان و ژنرال جوزف دانفورد فرمانده کل نیروهای بینالمللی در افغانستان در وزارت دفاع این کشور برگزار شد.
آقای عظیمی گفت: در این گفتوگوها علاوه بر تامین امنیت انتخابات، نگرانی افغانستان از تنشها و ناآرامیها در دو سوی مرزهای مشترک دو کشور مطرح شد که به گفته او، ژنرال شریف از جانب کشور خود برای کمک به امنیت انتخابات و مبارزه با تروریسم اطمینان داد.
توسعه همکاریهای سهجانبه و دوجانبه بین افغانستان و پاکستان در امر مبارزه با تروریسم، از دیگر مسایل مطروحه در این نشست بود که معمولاً در سایر نشستهای مشابه هم مورد تاکید قرار میگیرد.
این سی و هفتمین نشست سهجانبه بین رئیسان ستاد ارتش دو کشور و فرمانده کل ناتو بود. ژنرال شریف برای نخستین بار بود که پس از رسیدن به ریاست ستاد ارتش پاکستان به افغانستان سفر و در چنین نشستی شرکت میکرد.
راحیل شریف در این سفر با بسم الله محمدی وزیر دفاع افغانستان هم دیدار و گفتوگو کرد. منابع وزارت دفاع افغانستان گفتهاند که در این گفتوگو هم خواستهای افغانستان از پاکستان در زمینه تامین امنیت انتخابات و کاهش تنشهای مرزی تکرار شد.
هرچند این نشست سهجانبه و دیدار آقایان محمدی و شریف خود تازگی ندارد، اما در زمان مهمی برگزار شده است. از یک سو امنیت انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان اولویت عمدهای شمرده میشود و از سوی دیگر، تنشهای مرزی بین افغانستان و پاکستان تا حدی افزایش یافته است.
دومین دور انتخابات ریاست جمهوری افغانستان با شرکت عبدالله عبدالله و اشرف غنی احمدزی در 24 خرداد برگزار می شود. دور اول انتخابات با شرکت هشت نامزد در شانزدهم فروردین برگزار شد.
در دور قبلی انتخابات هرچند گروه طالبان برای برهم زدن امنیت به صورت گستردهای برنامهریزی کرده بودند، اما نیروهای امنیتی تا حد زیادی موفق به تامین امنیت شدند. به همین دلیل، این نیروها به صورت گستردهای مورد ستایش قرار گرفتند که باعث بالا رفتن اعتماد مردم به ارتش و پلیس شد.
افغانستان و پاکستان 2600 کیلومتر مرز مشترک دارند، ولی دولت افغانستان این مرز را به عنوان مرز بینالمللی بین دو کشور به رسمیت نمیشناسد. اخیرا دولت این کشور دستور داده که ادارههای دولتی از آن به عنوان "خط دیورند" یاد کنند./1421/1409/ح
۱۳۹۳/۲/۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]