واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک مقام وزارت بهداشت: برنامه ریزی ها باید در راستای ارتقای نرخ باروری باشد شیراز - ایرنا ، مدیر کل دفتر سلامت خانواده ، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت گفت : برنامه ریزی ها باید در راستای ارتقای نرخ باروری کلی در کشور باشد .
به گزارش خبرنگار ایرنا ، دکتر محمداسماعیل مطلق روز یکشنبه در نشست کشوری رویکردهای ارتقای نرخ باروری کلی و لزوم آن ، در شیراز افزود: میزان باروری کلی در حال حاضر 1.85 است که می توان با توجه به ساختار فعلی وضع زناشویی و استفاده از شیوه های مختلف و برنامه ریزی های لازم در ارتقای آن موثر واقع شد .
وی اظهار داشت : در صورتیکه 10 درصد کاهش افراد بدون همسر در اثر فوت ، با ارایه آموزش های خود مراقبتی داشته باشیم به1.87می رسیم ، با 10 درصد کاهش افراد بدون همسر در اثر طلاق به 88/1 می رسیم ، با 10 درصد کاهش افراد مجرد به 2.60 می رسیم و در صورت 10 درصد کاهش همه موارد گفته شده به میزان باروری کلی 65/2 می رسیم ، که با رسیدن به این آمار دغدغه های فعلی رفع می گردد .
وی بیان کرد : برای دست یابی به این هدف باید تمامی نهادها و سازمان ها همکاری نمایند و در زمینه افزایش تعداد فرزندان فرهنگ سازی شود .
او خاطرنشان کرد: سن ازدواج در کشور از سال 45 تا سال 90 سیری صعودی داشته که خطری بزرگ محسوب می شود.
وی با اشاره به این که قبل از سال 45 میانگین سن ازدواج در خانم ها 18 و چهار دهم سال بوده بیان داشت: در حال حاضر میانگین سن ازدواج در آقایان 26.7 سال و در خانم ها 23.4 سال است.
وی ابراز داشت: 11میلیون جوان در آستانه ازدواج در کشور وجود دارند که به دلیل تاخیر در این امر سنین مناسب برای باروری را پشت سر می گذارند.
مدیرکل سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت اضافه کرد: بهترین سن برای باروری 18 تا 35 سال بوده و سه سال برای فاصله بین فرزند اول تا دوم مناسب است.
مطلق گفت: جامعه ای که در آن جوان کم باشد چرخ آن به کندی می چرخد و شادابی از بین می رود و بنیاد خانواده دچار آسیب می شود.
دکتر مطلق گفت: ارتقای مشاوره های هنگام ازدواج و پس از ازدواج با تاکید بر مهارت های زوجین و سلامت جنسی با رعایت چارچوب های مذهبی ، فرهنگی و اجتماعی ، مشاوره برای کاهش میانگین فاصله زمانی بین فرزندان ، پیشگیری از بارداری های پرخطر و سقط ، جلوگیری از مرگ مادر ، نوزاد و شیرخوار و مشاوره برای کاهش میانگین فاصله زمانی بین ازدواج و فرزند اول از رویکردهایی است که وزارت بهداشت برای افزایش نرخ باروری در پیش دارد .
مشاور فنی دفتر سلامت خانواده ، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت نیز اظهار داشت : حدود سه میلیون زوج نابارور در کشور داریم و با توجه به اینکه بسیاری از ناباروری ها اکتسابی هستند و فرد از ابتدا نابارور نبوده است باید در راستای ارتقای نرخ باروری کلی آموزش های لازم به جامعه ارایه گردد تا از بروز ناباروری پیشگیری شود .
دکتر محمد اسلامی افزود : زوج ها نباید پس از ازدواج باروری خود را به تاخیر بیندازند و در صورتیکه می خواهند بچه دار شدن را به تاخیر بیندازند باید از توان باروری خود مطمئن شوند و پس از آن فرزند آوری را به تاخیر بیندازند .
وی بیان کرد : طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده با حدود 53 ماده پیش بینی شده ، به مجلس ارایه گردیده و مقرر است در نیمه اول امسال مصوب گردد .ک/2
677/506
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
29/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]