واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: شیفتگان احمدینژاد در شورای نگهبان
شورای نگهبان و اعضای آن همیشه مورد توجه رسانهها بوده و هستند و اظهار نظرهای آنان میتواند زمینهساز مسائل مختلف از جمله جنجالهای فراوان در کشور شود. بسیاری معتقدند که شورای نگهبان، داور انتخاباتهای ایران از جمله ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی است و نباید اعضای این شورا وارد بازیهای سیاسی شوند و از جریان خاصی حمایت کنند.
کد خبر: ۴۰۱۳۱۲
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۳ - 18 May 2014
شورای نگهبان و اعضای آن همیشه مورد توجه رسانهها بوده و هستند و اظهار نظرهای آنان میتواند زمینهساز مسائل مختلف از جمله جنجالهای فراوان در کشور شود. بسیاری معتقدند که شورای نگهبان، داور انتخاباتهای ایران از جمله ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی است و نباید اعضای این شورا وارد بازیهای سیاسی شوند و از جریان خاصی حمایت کنند.
نامهنیوز با این مقدمه نوشت: ظهور پدیدهای به نام محمود احمدینژاد در فضای سیاسی ایران و با توجه به گروهبندیهای سیاسی آن زمان ایران بهویژه در زمان انتخابات ریاست جمهوری سالهای 84 و 88 باعث شد تا برخی از اعضای شورای نگهبان در حمایت از احمدینژاد در مقابل هاشمی رفسنجانی و میرحسین موسوی وارد صحنه سیاسی شوند و به تمجید از احمدینژاد بپردازند.
همین حمایتها باعث شد تا جریان مقابل احمدینژاد، شورای نگهبان را متهم به جانبداری از احمدینژاد کند و اعلام کند که شورای نگهبان، داوری عادل نبوده است.
در همین ارتباط محسن اسماعیلی از حقوقدانان شورای نگهبان در گفتوگو با برنامه شناسنامه در روز جمعه در واکنش به این اظهار نظر و طرفداری از یک نامزد خاص در انتخابات ریاست جمهوری 88 گفت که «من این صحبت را قبول ندارم اما ای کاش این اظهار نظرها انجام نمیشد. این اظهار نظرها به معنای دخالت در نتیجه انتخابات نبود. بدون رودربایستی عرض میکنم که بعضی از اعضای شورای نگهبان (که البته من جزو آنها نبودم) شیفته آقای احمدینژاد بودند و به ایشان حسن ظن داشتند».
بعد از این سخنان و نظر اسماعیلی در مورد نظر مثبت برخی از اعضای شورای نگهبان نسبت به احمدینژاد این سوال ایجاد میشود که شیفتگان احمدینژاد در شورای نگهبان چه کسانی بودند؟
اما اشارات اسماعیلی مربوط به دوره پنجم فعالیت شورای نگهبان است؛ دورهای که افراد زیر به عنوان فقها و حقوقدانهای این شورا فعالیت میکردند:
فقها: آیتالله احمد جنتی (دبیر)، آیتالله محمد مومن، آیتالله صادق آملی لاریجانی، آیتالله محمدرضا مدرسی یزدی و آیتالله محمد یزدی.
حقوقدانان: غلامحسین الهام، محمدرضا علیزاده، محسن اسماعیلی، ابراهیم عزیزی، عباسعلی کدخدایی و آیتالله عباس کعبی
از میان فقهای شورای نگهبان، سه تن از اعضا از محمود احمدینژاد حمایت جدی کردند و همین حمایت زمینهساز بروز شائبه حمایت شورای نگهبان از احمدینژاد شد.
آیتالله احمد جنتی در راس این فقها قرار دارد. او در یکی از گفتوگوهای خود در حمایت از احمدینژاد گفته بود: «حمایت من از آقای رئیسجمهور یکی به دلیل حمایتهای «آقا» بوده است و دیگر اینکه غالبا مواضع و شاخصههای وجودی رئیسجمهور را میپسندم؛ مانند سادهزیستی، تواضع، پرکاری، عدالتخواهی صادقانه، علاقه به خدمت به محرومین، شهامت و شجاعت در اقدام به کارهای سنگین و احیانا خطرناک، مبارزه با ظلم و فساد و استکبار و سلطهطلبان زورگو در حد تحقیر آنها و برخورد از موضع قدرت با آنها و ابتکار در عمل که همیشه حرف اول را مبتکران میزنند. این مجموعه خصالی است که من در هر که باشد او را دوست دارم و از او حمایت میکنم و این خصال در افراد گذشته وجود نداشته و یا کمتر وجود داشته است و مردم هم به همین دلیل، آن آرای بالا را به او دادند.»
آیتالله محمد مومن دیگر فقیه شورای نگهبان بود که در حمایت از احمدینژاد سخن گفت و اعلام کرد: «من آقای احمدینژاد را از سه نامزد دیگر بهتر میدانم. باید فردی از سوی مردم انتخاب شود که صلاحیت لازم برای اداره مملکت را داشته باشد و خواسته و دستورات پیامبر (ص) و امامان (ع) را برآورده سازد.»
آیتالله محمد یزدی رئیس سابق قوه قضائیه نیز دیگر فقیه حامی احمدینژاد در شورای نگهبان بود. او حتی در بیانیهای که بعدها برخی از اعضای جامعه مدرسین آن را تکذیب کردند، اعلام کرد که نظر جامعه مدرسین در انتخابت 88 احمدینژاد است. در بخشی از این بیانه آمده بود: «جناب آقای احمدینژاد در مقایسه با سایر افراد به ارزشهای اسلامی توجه بیشتری داشته و شاخصهای مورد نظر امام و رهبری را رعایت مینماید. نظر شخصی بنده به عنوان یکی از اعضای جامعه مدرسین قبلا اعلام شده است و مجددا عرض میکنم به هیچوجه مجوز شرعی برای عبور از آقای احمدینژاد را ندادیم و البته این نظر شخصی بنده میباشد.»
از میان حقوقدانان شورای نگهبان نیز بودند کسانی که شیفته محمود احمدینژاد بودند. غلامحسین الهام و ابراهیم عزیزی، دو حقوقدان شورای نگهبان به ترتیب در دولت نهم عهدهدار وزارت دادگستری و معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور بودند که همین معنا کافی بود تا آنها در سال 88 در رده حامیان احمدینژاد قرار بگیرند.
عزیزی حتی در میتینگ تبلیغاتی رئیسجمهور در مصلای تهران حضور پیدا کرد که همین امر باعث بروز مشکلات فراوانی برای وی شد. غلامحسین الهام هم که از زمان به قدرت رسیدن احمدینژاد تا به امروز از سرسختترین حامیان رئیسجمهور پیشین ایران بوده است. همچنین آیتالله کعبی نیز از جمله حامیان احمدی نژاد در سال 88 بود. کعبی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علیمه قم است که همنوا با آیتالله یزدی از احمدینژاد در مقابل میرحسین موسوی حمایت کردند.
همانطور که مشاهده میشود از میان 12 عضو شورای نگهبان، شش عضو به صورت رسمی از نامزدی احمدینژاد حمایت کردند و همین امر باعث بروز مشکلات فراوانی در جریان انتخابات سال 88 شد. گرچه همانگونه که اسماعیلی از حقوقدانهای این شورا اشاره کرده است، حمایت این افراد از احمدینژاد نمیتواند به معنای دخالت در نتیجه انتخابات باشد اما بهتر بود این افراد با توجه به پست خطیر خود از اظهار نظرهای سیاسی و انتخاباتی خودداری میکردند، چه آنکه جریانهای سیاسی ایران، این شورا را به عنوان داور و نهادی که میتواند گرههای سیاسی کشور را باز کند، قبول دارند و این اظهار نظرها میتواند براین باور خدشه وارد کند. شورای نگهبان بدون شک از ارکان بیبدیل جمهوری اسلامی ایران است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]