محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855022182
اشکذر | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: وجه تسمیه اشکذر
در تاریخ جدید یزد آمده است که بنای اشکذر به دست اشکین زال (اشک بن زال) که از ملوک الطوایف زمان اشکانیان بوده ، بنیانگذاری شده است که اهالی نیز این موضوع را تایید می کنند و لذا پیشوند « اشک» دقبقا به همین علت می باشد در مورد پسوند « ذر» به دلیل نبودن منبع تاریخی اطلاع دقیقی در دست نیست ، ولی به گفته ی اهالی اشک بن زال زنی داشته به نام « آذر» که به گفته ی آنها پسوند « ذر» مخفف همان نام آذر در لهجه ی بومب بوده است.نویسندگان کتب تاربخی ، بنای اولیه ی شهر اشکذر را از زمان اشکانیان می دانند . احمد بن حسن بن علی کاتب یزدی ، مولف کتاب تاریخ جدید یزد می نویسد : « در زمان اشکانیان ، اشک بن زال (اشکین زال) که از ملوک الطوایف بود ، اشکذر را او ساخت » با این توضیح ، اشکذر در زمان اشکانیان به وجود آمده است و قدمت آن به حدود ۲۰۰۰ هزار سال می رسد. عده ای اشکذر را خیلی قدیمی ترمی دانستند و معتقدند که بنای اولیه ی اشکذر به علت حمله ی شنهای روان در زیر خاک مدفون گشته است . بنای موجود اشکذر ، با احداث قنات کویر به دست اشک بن زال که منشا آن در نزدیکی صفاییه کنونی در یزد است ، آغاز و شروع به رشد نموده است و مردم در کمال خوشی و آبادانی به کشاورزی می پرداخته اند . این قنات از زمان احداث حدود ۱۲۰ قفیز آب داشته و اراضی بسیاری را به زیر کشت می برده است.
آب و هوای اشکذر
این منطقه فاقد کوهستان و در نتیجه دارای آب و هوای صحرایی با طوفان های توام با شن و ماسه می باشد . تپه های هلالی شکل که یکی از پدیده های فرسایش بادی است در تمام مناطق مشاهده می گردد به همین علت از زمان های بسیار قدیم برای مصون بودن روستاها از طوفان های کویری ، خانه ها و اماکن اصلی ده به صورت متمرکز و مزارع و باغات ، مساکن را محاصره کرده اند . ویژگیهای طبیعى
شهرستان اشکذر شبیه مثلثى است که یک رأس آن متوجه جنوب است و در ضلع شمالى آن شهرستان اردکان، در ضلع شرقى آن بخش مرکزی و در ضلع غربى آن نیز بخش خضرآباد همین شهرستان قرار گرفته است و با مساحت ۴۵ کیلومتر مربع در ۲۰ کیلومتری شمال غربی شهرستان یزد قرار گرفته است و جمعاً ۱۳۴ آبادی در خود جای داده است ؛ شهرستان اشکذر در دشت یزد – اردکان واقع شده است . در سراسر این دشت برخانهای (تپههای شنى هلالى شکل) متعدد که حاصل فرسایش بادی است، به چشم مىخورد. گفته مىشود که منشأ این شنهای روان ناحیه ندوشن و باتلاق گاوخونى است. بهطور کلى این ناحیه دارای ویژگیهای آب و هوای صحرایى است. میانگین حداکثر و حداقل دما طى یک دوره کوتاه مدت ۶ ساله (۱۳۵۷-۱۳۶۳ش) به ترتیب حدود ۲۸ و ۱۰ درجه سانتىگراد برآورد شده است. میانگین بارش سالانه طى همان سالها ۶۸ میلىمتر بوده است. شهر اشکذر فاقد رودخانه دائمى است و تنها، رودخانه رحمتآباد که از ارتفاعات خونزا در شمال باختر یزد سرچشمه مىگیرد، در فصل بارندگى دارای جریان آب است . بروز طوفانهای شن و ماسه و فرسایش بادی حاصل از آن از ویژگیهای این ناحیه است که همراه دیگر عوامل نامساعد طبیعى از جمله کمى ریزشهای جوی و کاهش تدریجى منابع آب زیرزمینى، موجب فقدان پوشش گیاهى شده است. در این دشت جانورانى مانند آهو، روباه، خرگوش و گونههایى از پرندگان مانند کبوتر و تیهو وجود دارند.
شهرستان اشکذر در اواسط نیمه نخست سده حاضر از بخشهای یازدهگانه شهرستان یزد بهشمار مىرفته، و ۲۲۴۵۲نفر را در خود جای مىداده است. با تغییراتى در حدود سیاسى – اداری کشور، اشکذر هماکنون به عنوان یک شهرستان در استان یزد است و از ۱۳۴ آبادی آن، ۲۶ آبادی دارای سکنه و ۱۰۸ آبادی خالى از سکنه شده که خود گویای افزایش مهاجرت روستاییان به شهرهای بزرگ است . بر مبنای آخرین سرشماری عمومى نفوس و مسکن،۲۹۱۷۷نفر ( ۶۲۷۷خانوار) در این بخش سکنى دارند که۱۵۴۰۱تن از آنان مرد و ۱۳۷۷۶تن زن بودهاند. بدینسان در مقابل هر ۱۰۰ زن، ۱۱۱ مرد در این بخش وجود داشته است . ویژگیهای اقتصادی
فعالیت اقتصادی ساکنان اشکذر و دهستان رستاق ، در رشته کشاورزی، صنایعدستى، پیشهوری و کارگری است. با وجود مشکلات دسترسى به منابع، کشاورزی مهمترین فعالیت مردم ناحیه بهشمار مىرود. درگذشته بیش از ۵۰ قنات، آب موردنیاز کشت را فراهم مىکردهاند که در ایجاد و توسعه ی روستاها نقش مهمى داشتهاند. با حفر چاههای عمیق و نیمهعمیق متعدد و بهرهبرداری بىرویه از آنها و همچنین کمى بارش، بهتدریج بسیاری از قنات ها خشک و بدون استفاده ماندهاند. آمار موجود نشان مىدهد که در ۱۳۵۸ش، از ۲۲ قنات موجود دربخش اشکذر همگى خشک بودهاند، در عوض در همان سال از ۳۷ چاه عمیق و ۲۹ چاه نیمهعمیق در این نواحى بهرهبرداری مىشده است. خشک شدن قناتها، خود عاملى برای مهاجرت روستاییان به شهرها بوده است. این مهاجران اغلب در شهرهای قم، تهران، سبزوار و مشهد سکنى گزیدهاند. عدهای نیز در جست و جوی کار به کشورهای حاشیه ی خلیجفارس رفتهاند.
در اشکذر از دیرباز برای اندازهگیری آب از واحدی محلى به نام جرّه یا جرعه – معادل ۱۲ دقیقه آب – و برای اندازهگیری زمین از مقیاسى بهنام قفیز استفاده مىشده است. فرآوردههای کشاورزی اشکذر بهطور عمده عبارتند از گندم و جو، نباتات علوفهای، دانههای روغنى، حبوبات و پیاز که در کنار آنها نباتات جالیزی، انار، پسته، گوجهفرنگى و سیب درختى نیز به عمل مىآید و اخیراً به علت مساعد بودن زمین، تولید پسته رو به افزایش گذاشته است. چرخاب یکى از نواحى مساعد کشاورزی بخش اشکذر بهشمار مىآید که بهسبب برخورداری از آب فراوان و خاک حاصلخیز در تولید محصولات کشاورزی و جالیزی اهمیت دارد. بهطور کلى برخى از فرآوردههای کشاورزی بخش اشکذر به نواحى دیگر استان و نیز سایر استانها صادر مىشود . در سالهای اخیر، دولت برای تثبیت شنهای روان در این منطقه اقدام به کشت نهال های ویژه ی نواحى کویری مانند تاغ و گز و اسکنبیل کرده است و این خود افزون بر جلوگیری از فرسایش بادی و محافظت از روستاها، در مساعد نمودن نسبى آب و هوای منطقه مؤثر بوده است.
پرورش دام و طیور در کنار زراعت از دیگر فعالیتهای اقتصادی مردم این نواحى است.
ویژگیهای طبیعى این بخش نیز سبب توسعه صنایعدستى، بهویژه قالىبافى به عنوان کمک درآمد خانوارهای ساکن دهستان رستاق است، به گونهای که کارگاههای نساجى قدیمى (شَعْربافى) بهتدریج به کارگاههای صنعتى بدل شده است. هماکنون، از کارگاههای متعدد قالىبافى،گلیمبافى،ریسندگىو بافندگىالیافو تولیدپارچهبهرهبرداری مىشود. علاوه بر صنایع نساجى، کارگاههای رنگسازی، فیلترسازی، اتاق و تانکرسازی، موزائیکسازی، آجر پزی، سنگبری، مواد پلاستیکى و کفشدوزی نیز در این بخش فعالیت دارند. از دیگر تولیدات مهم اشکذر، آجر است که در کارخانهای واقع در سرچشمه تولید مىشود؛ همچنین از معدن سنگ گچ واقع در نزدیکى روستای عصرآباد به نحو مطلوبى بهرهبرداری مىشود . ویژگیهای فرهنگى
مجموعهای از شرایط طبیعى، اقتصادی و فرهنگى موجب علاقهمندی ساکنان اشکذر به تحصیل علم بوده است؛ بهگونهای که هماکنون۷۵ دبستان، ۲۷ مدرسه راهنمایى، ۱۰ دبیرستان و یک مدرسه فنى و حرفهای در آنجا وجود دارد. عدهای نیز برای فراگیری علوم اسلامى راهى مدارس علوم دینى دیگر نواحى بهویژه شهر قم مىشوند . ساکنان اشکذر، بهطور عمده مسلمان و شیعه هستند . علاوه بر اماکن متعدد مذهبى مسلمانان، یک آتشکده بهنام «درب مهر»، متعلق به زرتشتیان، در روستای اللهآباد دایر است. آثار باستانی
۱)اسفنجریه ی اشکذر (اسفنجرد)
۲)مسجد جامع اشکذر (مربوط به دوره ی صفوی)
۳)آسیاب آبی اشکذر (مربوط به قرن هشتم ه.ق)
۴)مسجد حاجی رجبعلی اشکذر
۵)قلعه ی قدیمی اشکذر
۶)مسجد ریگ رضوانشهر
۷)باغ وزیر حجت آباد
۸)بادگیر عصرآباد
۹)گنبد تاج در روستای ابراهیمآباد
۱۰)قلعه و خندقى در روستای عزآباد ۱۱)خانقاه و آرامگاه سلطان محمودشاه
۱۲)امامزاده سیدحسین در روستای بندرآباد ۱۳)ویرانههای شهر کهنه در مجومرد درباره ی شهر تاریخی اشکذر
این شهر مرکز بخش اشکذر در ۲۲ کیلومتری شمال یزد و در ۸ کیلومتری باختر جاده یزداردکان واقع شده است. طول جغرافیایى آن ۵۴ و ۱۳ و عرض جغرافیایى آن ۳۲ و ارتفاع آن از سطح دریا ۱۱۷۵متر است .
برخى منابع تاریخى یزد، زمان برپایى اشکذر را به دوره ملوک الطوایفِ پارتى و به اشک، پسر زال نسبت دادهاند . بعید نیست که این نسبت به سبب شباهت اسمى بوده باشد . ولى بهطور قطع، اشکذر در دوره اسلامى در ابتدای سده ۸ق وجود داشته است، چه بناهایى متعدد مربوط به آن دوره در این شهر برپا بوده است. نخستین آنها خانقاهى بوده که شیخى صاحب کرامت، بهنام شیخ تقىالدین دادا آن را ساخته بوده است. دیگری خانقاهى است منسوب به امیر رکنالدین محمد قاضى (د ۷۳۲ق) از اعیان یزد. در این مکانها نیازمندان اطعام مىشدهاند. بسیاری از املاک و قناتهای اشکذر نیز بهصورت وقف اداره مىشده، و عایدات حاصل از آنها به مصرف درماندگان و نیازمندان مىرسیده است .
اشکذر در اواسط نیمه نخست سده حاضر قصبه مرکز بخش اشکذرِ شهرستان یزد بهشمار مىآمده، و ۲۹۴۳نفر جمعیت داشته است . در نخستین سرشماری عمومى جمعیت کشور در ۱۳۳۵ش، جمعیت شهر اشکذر ۲۲۲۰برآورد شده است . سرشماری های مربوط به سالهای ۱۳۵۵ و ۱۳۶۵ش جمعیت شهر را به ترتیب ۱۷۷۶و ۹۶۳۷نفر گزارش کردهاند و آخرین سرشماری جمعیت در ۱۳۷۰ش، گویای جمعیتى معادل با ۱۰۵۵۸نفر (۲۲۳۶خانوار) در شهر اشکذر است. بدینسان درصد رشد جمعیت بین سالهای ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۵ش، ۱/۵% و بین سالهای ۱۳۶۵ تا ۱۳۷۰ش ۹/۲% بوده است. جمعیت فعلى شهر در مساحتى بالغ بر ۱/۱۸ کیلومتر مربع به سر مىبرند. آمار موجود نشان مىدهد که در میان افراد ۶ ساله و بالاتر ساکن در اشکذر ۴/۶۷% با سواد بودهاند که این نسبت در بین مردان ۶/۷۴% و در بین زنان ۳/۵۹% بوده است.
ساکنان شهر در گروههای عمده زیر دارای فعالیت اقتصادی هستند: ۸/۱۷% در کشاورزی و دامپروری و ۹/۲۳% در صنعت، ۸/۲۳% در ساختمان و بقیه در سایر گروههای عمده اشتغال داشتهاند. در کنار فعالیتهای عمده اقتصادی، صنایعدستى از قبیل فرشبافى، زیلو بافى، پارچهبافى و یک کارخانه جوراببافى در این شهر دایر است .
براساس آخرین سرشماری عمومى نفوس و مسکن شهرستان یزد از خانوارهای معمولى ساکن این شهر، ۶/۹۷% از برق و ۷/۹۶% از آب لولهکشى و ۷% از تلفن در محل سکونت خود استفاده مىکنند. آب آشامیدنى ۸/۹۷% از خانوارهای شهر از مخزن عمومى تأمین مىشود. سوخت عمده مصرفى برای پخت و پز در ۸/۸۸% از خانوارهای معمولى ساکن، گاز و در ۳/۷% نفت سفید بوده است. سوخت عمده مصرفى برای ایجاد گرما در محل زندگى ۵/۹۵% از خانوارها نیز نفت سفید بوده است.
آثار کهن برجای مانده در اشکذر از این قرار است: یک آسیاب کهن که سقف آن گنبدی شکل است و برای ساخت آن از آجر استفاده شده، و سقفبندی و آجرکاری و نقشهایهندسى آندرخور توجهاست؛ مسجد جامع اشکذر که مربوط به سده ۹ق است؛ ویرانههای اسفنجرد و یک قلعه کهن که گفته مىشود قدمت آن به هزار سال پیش مىرسد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]
صفحات پیشنهادی
فعالان بومگردی خواستار انتخاباتی سالم شدند | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۰۲ ۱۲ – خبرگزاری میراث فرهنگی – گردشگری – اوایل اسفند ماه سال ۹۲ بود که مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری در سفری که به اصفهان داشت فعالیت اقامتگاههای بومگردی در کشور را مثبت ارزیابی کرد و بر وجود وفاق عمومی برای حل مشکلات اقامتگاههای بومگردی در صنعت گردشگریتصاویر همه صفحات روزنامه توریسم امروز ۱۳۹۳/۰۲/۱۷ | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
در ادامه می توانید تصاویر همه صفحات روزنامه توریسم منتشرشده در تاریخ چهارشنبه ۱۳۹۳ ۰۲ ۱۷ را مشاهده فرمائیدقلعه رباط ابرکوه | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
این قلعه در حاشیه غربی شهرستان ابرکوه در نزدیکی میدان ولی عصر ع این شهر واقع شده و متعلق به دوره صفویه است این قلعه که روزگاری مسکونی بوده دارای نه برج مدور است که روی آنها تزیینات هندسی دیده می شود دور تا دور برج نقش هایی صلیبی شکل مربع و لوزی ایجاد شده است برج ها به سهموزه صلح | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
موزه صلح یکی از موزههای شهر تهران است که در ساختمان اهدایی شهرداری تهران در پارک شهر در مرکز شهر و اراضی محله سنگلج قرار دارد موزه دارای یک سالن اصلی است که در آن نمادهایی برای نشان دادن پیامدهای جنگ در دنیا و عواقب کاربرد سلاحهای شیمیایی و اتمی در معرض نمایش قرار داده شدهامسجد جامع ابرکوه | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
مسجد جامع ابرکوه که مسجدی با دو قبله نیز خوانده می شود از دیدنی های شهرستان ابرکوه در سفر به این منطقه کهن از کشور به شمار می آید مساجد از صدر اسلام تاکنون علاوه بر نقش اصلی خود مرکز و پایگاهی برای فعالیت های مختلف اجتماعی بوده اند در این میان مسجدهای جامع با تکیه بر تأکیدی کهتنهاتر شدن آزادی به نام ساخت دسترسی به برج | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۰۲ ۱۷ – خبرگزاری میراث فرهنگی – گروه شهری – شهرداری سالها پیش یکی از سیاستهای خود را ایجاد فضای مکث و آرامش در شهر اعلام کرده بود بر اساس این برنامه فضاهای عمومی باید تبدیل به مکانهایی شوند که مردم برای لحظهای هم شده در آنجا بایستند و فارق از شلوغی شهر و مشغلموزه حیات وحش هفت چنار | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
موزه حیات وحش هفت چنار یکی از موزههای شهر تهران است که در یکی از محلههای قدیمی تهران به نام بریانک در خیابان قزوین واقع شده است محدوده جغرافیایی منطقه بریانک از شمال به خیابان کمیل از شرق به بزرگراه نواب و از جنوب به خیابان قزوین منتهی میشود ادامه این منطقه نیز از غرب بهقلعه روستاي شهرسب | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
شهرستان ابرکوه دارای قلعه های بسیاری است که تعداد آنها به عدد ۵۰ می رسد که مهمترین آنها قلعه بزرگ روستای شهرسب در ورودی شهر ابرکوه از سمت یزد است این قلعه قلعه ای عظیم با سردری رفیع است و آثاری از مجتمع مسکونی که هسته اولیه این مجتمع مسکونی عظیم را می توان به دوره صفویه نسبت داموزه سکه | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
موزه سکه یکی از بزرگترین و ارزشمندترین مجموعه سکههای قدیمی از ۲۷۰۰ سال قبل تاکنون است این موزه در سال ۱۳۴۲ خورشیدی به همت تیمسار آق اولی مدیرعامل وقت بانک سپه و به منظور حفظ میراث فرهنگی کشور تأسیس شد سکههای این مجموعه توسط شیرین ملکزاده بیانی یکی از سکهشناسان و پژوهشگرانرویدادهای نمایشگاهی و رونق گردشگری شهری | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۰۲ ۱۷ – محمدرضا رضوانی صدرالله طیبی حسین حاتمینژاد گردشگری شهری یکی از عوامل مهم توسعه اقتصادی و فرهنگی شهرها محسوب میشود نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به عنوان یکی از معتبرترین نمایشگاههای فرهنگی در تقویم نمایشگاههای جهان ثبت شده است از این رو شناختموزه نقاشی پشت شیشه | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
موزه نقاشی پشت شیشه یکی از موزههای شهر تهران است که در خیابان سعدی قرار دارد موزه نقاشی پشت شیشه در یکی از خانههای قدیمی تهران که متعلق به مرحوم دکتر سیاوش شقاقی اولین پزشک در رشته بیماریهای ریوی بوده راهاندازی شده است این خانه قدیمی به مساحت ۱۴۰۰ مترمربع و زیربنای ۵۰۰ متابرکوه | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
ابرکوه نیز ابرقو شهری است در استان یزد ایران این شهر مرکز شهرستان ابرکوه است و در بخش مرکزی این شهرستان قرار گرفته است ابرکوه یکی از قدیمیترین شهرهای ایران است که در مرکز ایران و در محدوده استان یزد واقع میباشد در مورد تاریخ این شهر حکایتها و روایتهای بسیاری نقل میشود آتفاهم نامه همکاری محیط زیست و میراث امضا شد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۰۲ ۲۴ – تهران- ایرنا- تفاهم نامه همکاری سازمان های حفاظت محیط زیست و میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری روز دوشنبه به امضای روسای این دو سازمان رسید به گزارش خبرنگار علمی ایرنا این تفاهم نامه در اجرای اصل پنجاهم قانون اساسی و تحقق اهداف سند چشم انداز۲۰ ساله و بهمنطقه گردشگری توسک | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
منطقه گردشگری توسکستان در ۱۸کیلومتری جنوب شرقی گرگان در مجاورت جاده زیبای گرگان شاهرود توسکستان بطول ۴۵کیلومترواقع شده که وجود جاذبه های طبیعی جنگل ابشار چشمه ساران فراوان وپیست برف بازی جاذبه های تاریخی کاروانسرای قدیمی قزلق ورباط سفید مسافران زیادی را به این منطقه می کشاند اضربه جبران ناپذیر انتقال آزمایشگاه میراث خاورمیانه به شیراز | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۲ ۱۶ – آزمایشگاه مرمت سازمان میراث فرهنگی را تا قبل از انتقال معاونت و پژوهشگاه میراث فرهنگی به شیراز در دولت قبل بهترین در خاورمیانه می دانستند منتها تخریب برخی از تجهیزات آن باعث شد این آزمایشگاه مدتی بدون استفاده بماند و اکنون برای راه اندازی مجدد هزینه های هنگایران سردمدار گردشگری حلال در دنیا می شود | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۰۲ ۲۴ – تهران- ایرنا- معاون رییس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گفت تکمیل زیرساخت ها ایران را به عنوان سردمدار گردشگری حلال در دنیا معرفی می کند به گزارش روز سه شنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری مسعودکمک یک میلیون دلاری ژاپن برای احیای دریاچه ارومیه | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۲ ۱۶ – به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران istta به نقل از اعتماد اگرچه سازمان حفاظت محیطزیست میزبان گری لوییس هماهنگکننده مقیم سازمان ملل متحد و اکیرا چیپا وزیر مختار سفارت ژاپن در تهران بود اما در این نشست نمایندهیی از س-
گوناگون
پربازدیدترینها