واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۳:۱۲ب.ظ)
دبير سنديکاي صنايع آلومينيوم مطرح کرد: کمبود نقدينگي توليدکنندگان شمش/دولت امنيت سرمايه گذاران صنعت آلومينيوم را تامين کند دبير سنديکاي صنايع آلومينيوم با اشاره به اينکه ايران تمام مزيتهاي لازم براي سرمايهگذاري در صنعت آلومينيوم را دارد، گفت: سومين کنفرانس بينالمللي آلومينيوم ايران فرصت بسيار مناسبي براي ارائه پتانسيلها و ظرفيت هاي ايران براي جذب سرمايهگذاري در راستاي توسعه صنعت آلومينيوم است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، کيانوش حشمتي، با بيان اين مطلب توضيح داد: برگزاري کنفرانس بينالمللي آلومينيوم اثر بسيار مثبتي خواهد داشت و آبروي ارزندهاي را براي صنعت آلومينيوم کشور ايجاد ميکند و در عين حال وجهه خوبي را براي کشور در سطح بينالمللي ايجاد ميکند.
وي با اشاره به اينکه حضور شرکتهاي معتبر آلومينيوم جهان در ايران خود يک نوع پيام به جهان محسوب ميشود، گفت: زماني که مديران اين شرکتها به ايران ميآيند و متوجه ميشوند که اوضاع کشورمان آنقدرها هم که در عرصه بينالمللي تبليغات ميشود نامساعد نيست برخي سوءتفاهمها از بين ميرود و کم کم ميتوان انتظار داشت سرمايهگذاري خارجي وارد صنعت آلومينيوم کشور شود.
حشمتي با اشاره به اينکه وجهه علمي کنفرانس باعث شده ديد بسيار مثبتي به آن ايجاد شود، اظهار کرد: ايران براي سرمايهگذاري در صنعت آلومينيوم تمام پتانسيلهاي لازم از جمله انرژي ارزان قيمت، نيروي کار ارزان قيمت و نيروي متخصص را در اختيار دارد و سرمايهگذاري خارجيها در صنعت آلومينيوم ايران هم باعث سود بردن آنها ميشود و هم اينکه ما از اين سرمايهگذاري منتفع ميشويم.
دبير سنديکاي صنايع آلومينيوم با تاکيد بر ضرورت ارائه گزارشي جامع و کامل درباره صنعت آلومينيوم ايران در سومين کنفرانس بينالمللي آلومينيوم توضيح داد: طبق آمارهاي منتشر شده سرانه مصرف آلومينيوم ايران يک چهارم اروپا هم نيست و اين در حالي است که ايران از نظر پتانسيلي بزرگترين بازار آلومينيوم منطقه محسوب ميشود.
وي با اشاره به اينکه واحدهاي توليد شمش آلومينيوم در کشور دچار کمبود نقدينگي هستند و متاسفانه بانکها نيز خود را از وظيفه تامين نقدينگي توليد کنار کشيدهاند، توضيح داد: کمبود نقدينگي توليدکنندگان شمش روي عرضه آنها در بورس کالا نيز تاثير منفي گذاشته و بازار را متشنج کرده است. اين وضعيت به ويژه ظرف دو سال گذشته وخيمتر شده است. البته توليدکنندگان شمش نيز مجبور شدهاند آلومينا و ديگر مواد افزودني و مواد اوليه موردنياز خود را که صد در صد وارداتي هستند با ارز آزاد از خارج وارد کنند که همين باعث تحت فشار قرار گرفتن نقدينگي موردنياز آنها شده است. براي واردات ارز مبادلهاي به آنها داده نميشود و از سوي ديگر گشايش اعتبار اسنادي آنها نيز 120 درصدي است.
دبير سنديکاي صنايع آلومينيوم درباره دلايل عدم توسعه يافتگي صنعت آلومينيوم ايران ظرف 30 سال گذشته نيز توضيح داد: به نظر من اصليترين دليل عدم توسعه يافتگي صنعت آلومينيوم ايران مربوط به وضعيت کلي اقتصاد ايران بوده که در اين مدت ارتباط کمي با اقتصادهاي دنيا داشته و به غير از چند سال محدود در ساير سالها اقتصاد ايران درگير بحرانهاي بزرگ بوده است و نتوانسته به سمت اقتصاد بازار آزاد برود.
حشمتي گفت: نميتوان از مزيت ارزان بودن انرژي در ايران به سادگي گذشت. تقريبا در هيچ کجاي دنيا مانند ايران برق کيلوواتي 2 سنت نيست و اين رقم براي صنعت آلومينيوم توجيه اقتصادي بسيار بالايي دارد. به نظر من اگر دولت يازدهم بتواند تحريمهاي اقتصادي را بردارد و روابط بانکي ما با دنيا مجددا برقرار شود شرکتهاي خارجي قطعا براي سرمايهگذاري در صنعت آلومينيوم ايران وارد عمل خواهند شد چرا که اين امر هم براي آنها سودآور خواهد بود و هم براي ايران.
وي متذکر شد: در غفلت ما کشورهاي حاشيه خليج فارس مانند امارات، قطر، عمان و بحرين سرمايهگذاريهاي سنگيني در صنعت آلومينيوم کرده و ظرفيت توليد خود را به شدت بالا بردهاند اين در حالي است که کشور ما مزيتهاي بيشتري نسبت به اين کشورها در زمينه صنعت آلومينيوم دارد.
وي در پايان خاطرنشان کرد: تامين امنيت سرمايهگذاري بايد اصليترين اولويت دولت در حوزه جذب سرمايهگذاري خارجي در صنعت آلومينيوم باشد. بايد به شرکتهاي خارجي ضمانت نامه هاي مناسب داده شود تا آنها به سرمايهگذاري در صنعت آلومينيوم ايران راغب شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]