تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):خردمند به کسى که از او نصیحت مى خواهد، خیانت نمى کند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831322834




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از دنیای صفر و یکی مسئولان تا آینه‌ها و تصاویر مغشوش!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: از دنیای صفر و یکی مسئولان تا آینه‌ها و تصاویر مغشوش!
اما نکته خاص ماجرای اینستاگرام برای ایرانیان، نه ویژگی های این نرم افزار، که برخورد مسئولان در قبال آن بود؛ اگر فیسبوک به دزدی اطلاعات محکوم می‌شد، گوگل ابزار جاسوسی گسترده تر از فیسبوک معرفی می‌شد، امثال وی چت بنیان ستیز خوانده می‌شد و حتی این اواخر، واتس اپ و وایبر صهیونیستی لقب گرفته و محکوم می‌شدند، این برچسب ها برای اینستا چندان چسبیدنی به نظر نمی‌رسید ولی اینستا شبکه اشتراک عکس است و همین عامل برای محکوم بودن آن کافی تر از کافی به نظر می‌رسد!
کد خبر: ۳۹۹۵۴۷
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۹ - 10 May 2014




از تقاضای «برخورد» با برخی شبکه‌های اجتماعی که گاه توسط برخی مطرح می‌شود تا رهاکردن آنها به حال خود، غالبا رویکرد مسئولان در برخورد با این دست ابزارهای امروزی اینچنین صفر و یکی است.

به گزارش «تابناک»، در میان شبکه‌های اجتماعی پر کاربرد میان ایرانیان، یکی «اینستاگرام» است که علاقمندان پر و پا قرصی را به خود جذب کرده است؛ شبکه‌ای اجتماعی برای اشتراک گذاری تصاویر که از خریداری شدن آن توسط فیسبوک یکی دو سالی می‌گذرد و از آن تاریخ به بعد یکبار هم برای ساعاتی در کشورمان فیلتر و با نظر دولت مردان رفع فیلتر شد.

در توصیف محبوبیت این شبکه اجتماعی همین بس که نرم افزار تهیه شده برای یک سیستم عامل خاص، به رغم آنکه نیازمند اتصال به اینترنتی به نسبت خوب (در مقیاس کشورمان "بسیار خوب") است، توانسته یکسال پس از راه اندازی در سال 2010، نظر همگان را خود جلب کرده و سال بعد از آن آنچنان برتری‌های محسوسش را به رخ همگان بکشد که مدیران فیسبوک، پر طرفدارترین شبکه اجتماعی جهان، از ترس آنکه مبادا زیر پای آن له شوند، سر کیسه را تا آنجا شل کنند که به نرخ یک میلیارد دلار مالک آن شوند.

اما نرخ این معامله هرچقدر شبیه اختلاس بزرگ سه هزار میلیاردی در کشورمان بود، محصول مورد معامله قرار گرفته در آن بسیار ساده به نظر می‌رسد؛ اینقدر که هر عکسی بتواند با آن کار کند، از امکانات پیش فرض آن بهره برده و تصاویر ادیت کرده منتشر نماید، توضیح نوشتن بر عکس را بیاموزد و در لابلای تصاویری که افراد مختلف منتشر کرده‌اند، تجربه اندوزی کرده و لذت ببرد.

گویی تا پیش از این گم شده‌ای در دنیای مجازی وجود داشت که کسی آن را ندیده بود. گم شده‌ای اینقدر مهم که وقتی افرادی به آن دست یافتند، به کان ثروت و شهرت رسیدند و بخش بزرگی از جمعیت کره زمین را مجذوب خود کردند؛ مجذوب نرم افزاری که با این همه شهرت و کاربر، گاه به دلایلی عجیب و غریب هنگ می‌کند و کارآیی کامل خود را از دست می‌دهد.


از دنیای صفر و یکی مسئولان تا آینه‌ها و تصاویر مغشوش!



اما نکته خاص ماجرای اینستاگرام برای ایرانیان، نه ویژگی های این نرم افزار، که برخورد مسئولان در قبال آن بود؛ اگر فیسبوک به دزدی اطلاعات محکوم می‌شد، گوگل، شبکه اجتماعی آن و دیگر متعلقاتش ابزار جاسوسی گسترده تر از فیسبوک معرفی می‌شد، امثال وی چت بنیان ستیز خوانده می‌شد و حتی این اواخر، واتس اپ و وایبر صهیونیستی لقب گرفته و محکوم می‌شدند، این برچسب ها برای اینستا چندان چسبیدنی به نظر نمی‌رسید ولی اینستا شبکه اشتراک عکس است و همین عامل برای محکوم بودن آن کافی تر از کافی به نظر می‌رسد!

برای درک این مفهوم کافی است به تعداد روزافزون سایت های آپلود عکس در کشورمان توجه کنیم که نیازی را هدف گرفته اند که حتی ارائه دهندگان خدمات وبلاگی کمتر به آن توجه کرده بودند. بالاخره باید بپذیریم که وقتی یافتن تلفن های همراه بدون دوربین دشوار است، لاجرم تقاضا برای نمایش تصاویر دیجیتالی تهیه شده فراوان خواهد بود و اینستاگرام یکی از بسترهای خوب برای رفع این نیاز را فراهم آورده.

دیگر نیاز به توضیح نخواهد داشت که تا چه اندازه این قابلیت می‌تواند مشکلات جامعه را بروز داده و هم سنجه ای برای جنبه کاربران باشد و هم عیاری برای ارزیابی واکنش مسئولان. بدین ترتیب طبیعی است که جمله دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه درباره آن، «این نرم‌افزار محتوای مجرمانه فراوانی دارد»، هر دو وجه ماجرا را آشکار کند.

باز هم عده‌ای عرصه را برای آزادشدن انرژی فنرهای فشرده شده باز دیده و هر چه خواسته‌اند کرده‌اند، بعضی این بدیها را اطلاع داده‌اند و برخی دربراه آنها اظهار نظر کرده‌اند تا همه چیز دیده شود الا نیمه پر لیوان. آن نیمه‌ای که چه بسا خیلی بزرگتر از نیمه است اما نادیده مانده و این پرسش همواره برایشان مطرح است که چه باید بکنند تا دیده شده و نیازهایشان مورد توجه قرار گیرد؟

شاید بد نیست هنوز که اینستاگرام فیلتر نشده و سخن درباره آن به «هنوز برای فیلترینگ این نرم‌افزار تصمیمی گرفته نشده است» رسیده، به روایت تصاویری چند، سری به این نیمه زده و این پرسش تکراری و ملال آور را تکرار کنیم که آیا شبکه های اجتماعی آینه جامعه‌ای هستند که در آن زندگی می‌کنیم یا تصویری مغشوش از «آرامشی» که در آن زندگی می‌کنیم؟  

































































































































































این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن