واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > کردستان قديمي:
کرامت ارباب رجوع اولويت اصلی ارائه خدمات در حوزه سلامت در كردستان است
سنندج - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: برنامه و هدف اصلي ارائه خدمات سلامت در استان كردستان توجه به کرامت ارباب رجوع و برقراری ارتباط عاطفی با آنهاست.
به گزارش خبرنگار مهر، طیب قدیمی ظهر امروز در مراسم گرامیداشت روز جهانی ماما و تجلیل از ماماهای نمونه استان كردستان که درسالن آمفی تئاتر مرکز پزشکی بعثت سنندج برگزارشد، به تحولات عرصه نظام سلامت کشور در سال جاری اشاره کرد و گفت: سیاست های کلی نظام سلامت توسط رهبر انقلاب اسلامی در 14 بند که هر بند نیز دارای چندین تبصره است،15 اردیبهشت ماه امسال ابلاغ شد. وی ادامه داد: ابلاغ سیاست های کلی سلامت از سوی معظم له، با هدف توسعه و ترویج عرصه بهداشت و سلامت در نقاط مختلف کشور و توجه ویژه به مناطق کمتر برخوردار و غیر برخوردار است. وی با بیان اینکه ابلاغ سیاست های کلی سلامت از طرف رهبرانقلاب رویکردهای مهمی را فرا روی مسئولان حوزه بهداشت قرار داده است، افزود: دغدغه ها و وظایف و رسالتی های پزشکان،پیراپزشکان و مسئولان بهداشتی در این سیاست های کلی در نظرگرفته شده و قابل مشاهده است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان طرح تحول نظام سلامت را از دیگر رویدادهای موثر نظام سلامت کشور خواند و بیان کرد: این طرح حاوی هفت دستورالعمل اجرایی و یک دستورالعمل نظارتی است. قدیمی ادامه داد: از 15 اردیبهشت ماه امسال تاکنون سه دستورالعمل اجرایی اقدامات مربوط به آن آغاز شده و مابقی هم در خرداد ماه شروع می شود. وی اظهارداشت: مامایی یکی از رشته های مهم پزشکی است که دارای نقش بسیارگسترده اعم از مشاوره ای، آموزشی، مراقبتی، حمایتی، درمانگری و تحقیقاتی است که تمامی این نقش ها در ارتباط با مادر و کودک مفهوم پیدا می کند. وی افزود: ماماها علاوه بر مسوولیت خطیر حرفه ای و طبی در مراقبت از مادران و نوزادان نقش مهمی نیز در زمینه فرهنگی و آموزشی نیز بر عهده دارند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به حساسیت و تاثیرگذاری زحمات این قشر زحمتکش در جامعه،افزود: رعایت، هدایت و پیگیری سلسه مراتب و مراحل قبل و بعد از تولد نوزاد برای تضمین سلامت حرف اول را می زند که ماماها در این عرصه نقش آفرینی می کنند. قدیمی اظهار داشت: توجه جدی و احساس مسوولیت کارشناسان مامایی در آموزش مادران باردار می تواند ارتقای فرهنگ جامعه در استقبال از زایمان طبیعی را به همراه داشته باشد.
وی با تاکید براینکه شاخص توسعه جوامع بشری به سلامتی زنان و کودکان وابسته است،افزود:ماماها باید با آگاهی بخشی عمومی و تشویق مادران به زایمان به روش طبیعی در راستای تامین و حفظ سلامت خانواده ها و جامعه تلاش کنند. وی با تاکید بر تمامی دستورالعمل های نظام سلامت کشور افزود: عامل ومهره اصلی ارائه خدمات سلامت کرامت ارباب رجوع و برقراری ارتباط عاطفی با آنهاست. وی ادامه داد: بعد از ترخیص بیماران به ویژه مادران باردار پزشکان و ماماها در حوزه آموزش مراقبت های بعد زایمان هم مسئولیت هایی برعهده دارند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان از پزشکان و تمامی مدیران و مسئولان و کارکنان حوزه سلامت استان خواست با ارائه خدمات با کیفیت به مردم پاسخ مطلوبی به اعتماد رهبر معظم انقلاب، دولت و مجلس بدهند. در پایان این مراسم از ماماهای نمونه استان در حوزه بهداشت از پروانه رحیمی ،معصومه سفری از شهرستان بانه ، لیلامرتضوی ،زهراشیخی از بیجار، لیلا نورانی پور شهلا مرادی از شهرستان سنندج وغیره با دادن هدایا ولوح تقدیری تجلیل شد.
۱۳۹۳/۲/۲۰ - ۱۶:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]