محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826601897
مظهر جود چگونه سکاندار کشتی امامت و ولایت بود؟
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مظهر جود چگونه سکاندار کشتی امامت و ولایت بود؟
به تعبیر برخى امام جواد «نخستین نمونه زنده امامتى بود كه شیعه بدان معتقد است، با تمام معناى این كلمه و با تمام اوصاف و احوال و شؤونى كه در كتاب و سنت براى امام آمده است و بر مبناى آن، خداست كه متولى تسدید و تربیت مداوم او است.»
کد خبر: ۳۹۹۳۳۳
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۲ - 10 May 2014
امروز فرخنده زادروز امام نهم شعیان مظهور جود و صفا فرزند علی ابن موسی الرضا است؛ امام محمد تقى، ملقب به جواد الائمه (علیه السلام) در ماه رجب (یا رمضان) سال 195 هـ.ق زاده شد. پدرش امام رضا بود و مادرش سبیكه نام داشت و او را خیزران نیز مىگفتند و به ریحانه ملقب بود. گفته اند او از خاندان ماریه قبطیه، همسر رسول اكرم (صلی الله علیه واله وسلم) بوده است. مشهورترین القاب امام نهم، تقى و جواد است و القاب دیگرى چون زكىّ، مرتضى، مختار و … براى آن حضرت گفته اند. كنیه حضرت ابوجعفر بوده است كه در نقل ها از او به ابوجعفر ثانى یاد مى شود تا با امام ابوجعفر الباقر اشتباه نشود.
ایشان تنها فرزند ذكور امام رضا بود و اولین امام از ائمه بود كه در خردسالى (تقریباً هشت سالگى) متصدى شؤون امامت گردید و مسئولیت هاى رهبرى را به عهده گرفت. از این رو به تعبیر برخى امام جواد «نخستین نمونه زنده امامتى بود كه شیعه بدان معتقد است، با تمام معناى این كلمه و با تمام اوصاف و احوال و شؤونى كه در كتاب و سنت براى امام آمده است و بر مبناى آن، خداست كه متولى تسدید و تربیت مداوم او است.»
تعجب همگان
علی بن اسباط، می گوید: روزی به محضر امام جواد علیه السلام رسیدم. در ضمن دیدار، به سیمای حضرت خیره شدم تا قیافه ایشان را به ذهن خود سپرده، پس از بازگشت به مصر برای ارادتمندان آن حضرت بیان کنم. درست در همین لحظه، امام جواد علیه السلام که گویی تمام افکار مرا خوانده بود، در برابرم نشست و فرمود: «کاری که خداوند در مسئله امامت انجام داده، مانند کاری است که در مورد نبوت انجام داده است. خداوند درباره حضرت یحیی می فرماید: ما به یحیی در کودکی فرمان نبوت دادیم، و درباره حضرت یوسف می فرماید: هنگامی که او به حدّ رشد رسید، به او حکم (نبوت) و علم دادیم، و درباره حضرت موسی می فرماید: و چون به سن رشد و بلوغ رسید، به او حکم (نبوت) و علم دادیم. بنابراین، همان گونه که ممکن است خداوند علم و حکمت را در چهل سالگی به شخصی عنایت کند، می تواند همان حکمت را در دوران کودکی نیز به او ببخشد».
شیعه خالص
مردی بسیار شادمان خدمت امام جواد علیه السلام رسید. حضرت به او فرمود: «سبب شادمانی ات چیست؟» عرض کرد: ای فرزند رسول خدا! از پدرت شنیدم شایسته ترین زمانی که انسان باید شادمان باشد، روزی است که به دیگران نیکی کند. من امروز از ده نفر پذیرایی و به آنان کمک کردم. حضرت فرمود: «به جان خودم سوگند، تو شایسته این شادمانی هستی به شرط اینکه آن عمل را نابود نکرده باشی یا بعد از این نابود نکنی. آن مرد گفت: چگونه ممکن است چنین کنم، با اینکه از شیعیان خالص شما هستم؟ امام جواد علیه السلام فرمود: «صدقه خود را باطل کردی و خود را از شیعیان خالص دانستی. شیعه خالص ما سلمان، ابوذر، مقداد و عمار هستند و تو خود را به ناحق با چنین اشخاصی برابر دانستی». آن مرد گفت: توبه می کنم. حضرت فرمود: «بگو من از دوستان شما، و دشمن دشمنانتان و دوست دوستانتان هستم». آن مرد گفت: همین را می گویم و از گفته خود توبه می کنم. سپس امام فرمود: «اکنون ثواب های از بین رفته صدقه ات بازگشت».
دعای پس از نماز
استناد به شیوه گفتار یا رفتار بزرگان، عامل مهمی در تأثیر نکته های اخلاقی در مخاطب به شمار می آید. پیشوای نهم، امام جواد علیه السلام نیز گاه برای بیان معارف دینی، به روش پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله استناد می کردند. آن حضرت فرمودند: «پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله پس از نماز چنین دعا می کرد: خدایا! [گناهانی] را که پیش تر کرده ام یا می کنم، نهان و آشکار مرا، اسراف بر خودم را و آنچه را تو بهتر از من می دانی، بر من بیامرز. خدایا! تو پیش از همه و پس از همه هستی،... تا زمانی که زندگی را برایم بهتر می دانی، مرا زنده نگاه دار و آن گاه که مرگ را برایم بهتر می دانی، مرا بمیران.... خدایا! ما را به زینت ایمان زیبا کن و راهنما و رهیافته قرار ده. ای پروردگار من! دلی پیراسته و زبانی راستگو از تو می خواهم، از آنچه می دانی، آمرزش می طلبم و نیکوترین آنچه می دانی، از تو می خواهم و از بدی آنچه می دانی به تو پناه می برم، که تو می دانی و ما نمی دانیم و تو به نهان ها بسیار آگاهی».
خلوت با دوست
امام جواد علیه السلام چنان نزد یاران خود دوست داشتنی بود که همه می خواستند کارهای خود را به روش آن حضرت انجام دهند. به همین دلیل به همه ریزه کاری های رفتاری آن حضرت توجه می کردند. علی بن مهزیار می گوید: «در سال 215، امام جواد علیه السلام را دیدم که خانه خدا را طواف کرد و در هر دور طواف، به رکن یمانی دست می کشید. در دور هفتم رکن یمانی و حجر الاسود را لمس کرد و دست خود را بر چهره خود کشید، آن گاه کنار مقام ابراهیم علیه السلام آمد و پشت آن، دو رکعت نماز خواند. سپس به پشت کعبه ـ کنار ملتَزَم رفت و جامه از روی سینه خود کنار زد و خود را به خانه خدا چسبانید. مدت بسیاری، دعا کنان بر همان حالت ماند، آنگاه از درِ گندم فروشان بیرون رفت. نیز آن حضرت را در سال 217 دیدم که شب خانه خدا را وداع کرد.... در دور هفتم پشت کعبه، کنار ملتزم لباس از روی سینه کنار زد و خود را به کعبه چسبانید و آن قدر خود را به کعبه چسباند که برخی از یاران ما، هفت دور خانه خدا را طواف کردند».
یادگار اجدادی
همه رفتار و گفتار امام جواد علیه السلام برای یارانش درس آموز بود و آنان با دقت به تمام حرکت های آن حضرت، حتی در اعمال مستحبی حج نیز می نگریستند. علی بن مهزیار می گوید: «امام جواد علیه السلام را در شب زیارت دیدم. طواف نساء را انجام داد و پشت مقام نماز خواند. سپس وارد چاه زمزم شد و به دست خود با دَلْوی که نزدیک حجرالاسود بود، آب کشید و نوشید و بر بخشی از تنش ریخت. سپس دوباره به درون زمزم سرکشید [و نگریست]. یکی از یاران ما به من خبر داد که سال بعد نیز او را دیده که چنین کرده است».
آگاه از ناپیدا
داوود بن قاسم می گوید: به حضور امام جواد علیه السلام رفتم، در حالی که چند نامه بی آدرس همراه من بود و صاحبان آنها را نمی شناختم و از این رو اندوهگین بودم. در این هنگام، امام جواد علیه السلام یکی از آن نامه ها را برداشت و فرمود: این نامه زیاد بن شبیب است. دومی را برداشت و فرمود: این نامه فلانی است و همین طور تمامی صاحبان نامه ها را معرفی کرد. من در شگفت مانده بودم، ولی آن حضرت نگاهی به من کرد و لبخند زد.
راهنمایی امام
شخصی به امام جواد علیه السلام عرض کرد: ای فرزند رسول خدا! من از دوستداران شما هستم. پدرم به طور ناگهانی از دنیا رفت و من از محل دارایی او که هزار دینار بود آگاهی ندارم. امام جواد علیه السلام به او فرمود: «بعد از نماز عشا، صد مرتبه بر محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله صلوات بفرست، پدرت به خواب تو می آید و محل اموال را به تو می گوید». آن شخص دستور امام را انجام داد و شب در عالم خواب پدرش مکان پول ها را گفت و افزود: نزد امام جواد علیه السلام برو و به او خبر بده که این اموال را برداشتی؛ چرا که آن حضرت به من امر فرمود. آن مرد جریان را به امام جواد علیه السلام گفت و عرض کرد: سپاس خدایی را که تو را گرامی داشت و برگزید.
پاسخ به پرسش ها
اباصلت هِرَوی، از یاران امام رضا علیه السلام و حضرت جواد علیه السلام می گوید: در مجلس امام جواد علیه السلام بودم. شخصی برخاست و عرض کرد :آقای من! قربانت گردم. پیش از آنکه او سخنش را ادامه دهد، امام جواد علیه السلام فرمود: «نمازت را شکسته و دو رکعتی نخوان، بنشین». او نیز نشست. وقتی مجلس تمام شد و همه رفتند. به حضرت عرض کردم: چیز شگفت انگیزی دیدم؟! امام فرمود: «در مورد آن مرد می پرسی؟» عرض کردم: آری. فرمود: «آن شخص برخاست تا در مورد کشتی بان بپرسد که آیا می تواند نمازش را دو رکعتی و شکسته بخواند. به او گفتم: نه شکسته نخواند؛ زیرا کشتی به منزله خانه اوست و از آن خارج نمی شود».
نشانه امامت
یحیی بن اکثم، به یکی از دوستانش چنین گفت: روزی در شهر مدینه، وارد مسجد رسول خدا صلی الله علیه و آله شدم تا به زیارت قبر پیامبر صلی الله علیه و آله بروم. در این حال، امام جواد علیه السلام را دیدم که به زیارت مشغول است. من با آن حضرت در مورد مسائلی که داشتم مناظره کردم و حضرت همه را پاسخ داد. سپس گفتم: می خواهم از مسئله بپرسم، ولی به خدا سوگند از شما خجالت می کشم. حضرت فرمود: پیش از آنکه تو بپرسی به تو می گویم، می خواهی درباره امام بپرسی. عرض کردم: سوگند به خدا! پرسش من همین است. حضرت فرمود: «امام من هستم». عرض کردم: نشانه آن چیست؟ در این هنگام، عصایی که در دست آن حضرت بود به صدا در آمد و گفت: «به راستی که مولای من، امام این زمان است و او حجت خداست». راستی، وقتی عصای موسی به اذن خداوند، به موجودی جاندار تبدیل می شود و سحر ساحران را باطل می کند، جای هیچ شگفتی نیست که عصای امام منصوب از سوی خدا نیز چنین قدرتی را داشته باشد.
معرفی پیشوایان
امام جواد علیه السلام گاهی برای اینکه معرفت شیعیان را به مقام امامت افزون سازد و باور درستی از امامت به آنان بشناساند، روایاتی در این باره می فرمود. از جمله از ایشان نقل شده که: «ما گنجوران علم و غیب و حکمت خدای متعالی، و جانشینان پیامبران او و بندگان ارجمندش هستیم». آن حضرت در روایتی دیگر فرمود: «سپاس خدای را که ما را از نور خویش آفرید، از میان بندگانش برگزید و مورد اعتماد در میان مخلوقات قرار داد».
دعا برای مصلحان
انتظار منجی موعود، در معارف شیعه فصلی گسترده به خود اختصاص داده است؛ به طوری که از همه امامان در این باره روایاتی نقل می کنند. امام جواد علیه السلام هم افزون بر ذکر روایاتی درباره حضرت مهدی(عج)، در قنوت نماز خود چنین می فرمود: «بار خدایا! دوستانت را بر دشمنان ستمگرت پیروز گردان؛... همانان که اموال تو را در میان خود، دست به دست چرخاندند و بندگانت را به بردگی گرفتند و سرزمین تو را در کری و کوری و تاریکی شدید رها کردند. چشمانشان باز است و دل هایشان کور، و برای آنان بر تو حجتی نمانده است. بار خدایا! تو آنان را از عذاب خود برحذر داشتی و کیفرت را برایشان روشن نمودی و به فرمان برداران وعده احسان دادی... خدایا! مؤمنان را در برابر دشمن خود و دشمن دوستانت تأیید فرما. آنان دعوتگر به سوی حق شدند و پیروی از امام منتَظَر عدالت گستر را پیشه کردند».
انتظار موعود
عبدالعظیم حسنی، از یاران امام جواد علیه السلام می گوید: به نزد مولای خود امام جواد علیه السلام رفتم و می خواستم از قائم(عج) بپرسم. امام آغاز سخن کرد و فرمود: «ای ابوالقاسم! قائم ما همان مهدی است؛ کسی که باید در غیبتش او را انتظار کشند و در ظهورش او را فرمان برند. او سومین از فرزندان من است. سوگند به کسی که محمد را به نبوت مبعوث فرمود و ما را به امامت مخصوص گردانید، اگر از عمر دنیا بیش از یک روز باقی نمانده باشد، خداوند آن روز را طولانی گرداند تا در آن قیام کند و زمین را پر از عدل و داد نماید؛ چنان که پر از ظلم و جور شده باشد. خدای تعالی امر او را در یک شب اصلاح فرماید؛ چنان که امر موسی کلیم اللّه را اصلاح فرمود. او رفت تا برای خانواده اش شعله ای آتش بیاورد، ولی چون برگشت، رسول و پیامبر شده بود». سپس حضرت ادامه داد: «برترین اعمال شیعیان ما انتظار فرج است».
آماده سازی یاران
یکی از یاران امام جواد علیه السلام می گوید: از آن حضرت شنیدم که می فرمود: «امام پس از من، فرزندم علی است. دستور او دستور من و سخن او سخن من و طاعت او طاعت من است و امام پس از او فرزندش حسن است». گفتم: ای فرزند رسول خدا! امام پس از حسن کیست؟ فرمود: «پس از حسن، فرزندش قائم به حق، امام منتظر است». گفتم: ای فرزند رسول خدا! چرا او را قائم گویند؟ فرمود: «زیرا او پس از آنکه یادش از بین برود، قیام می کند». گفتم: چرا او را منتظَر گویند؟ فرمود: «زیرا روزگار غیبتش طولانی گردد. در این هنگام، مخلصان در انتظار قیامش باشند، شکاکان انکارش کنند، منکران یادش را استهزا نمایند، تعیین کنندگان وقت ظهورش دروغ گویند، شتاب کنندگان در غیبت هلاک شوند و تسلیم شوندگان در آن نجات یابند».
برخورد با فرقه های منحرف
امام جواد علیه السلام در برابر فرقه هایی که در دوران آن حضرت وجود داشت، شیعیان خود را راهنمایی می کردند. یکی از این فرقه ها، مجسِّمی مذهب بودند و خدا را دارای جسم می پنداشتند. امام درباره آنان به شیعیان می فرمود که اجازه ندارند پشت سر کسی که خدا را دارای جسم می داند، نمازگزارند و به او زکات بپردازند. آن حضرت همچنین واقفی مذهب ها که امامت را فقط تا امام کاظم علیه السلام پذیرفته بودند، شامل این حکم می دانستند و شیعیان را از نماز خواندن پشت سر آنان نهی می کردند. گروه دیگری به نام غالیان (غلو کنندگان) که در بدنام کردن شیعه سهم به سزایی داشتند، مورد تنفر امامان بودند. خطر اینها برای شیعیان بسیار جدی بود؛ زیرا به نام امامان، روایاتی را جعل می کردند و بدین وسیله، شیعیان را به انحراف می کشاندند. امام جواد علیه السلام این گروه را نیز لعن و نفرین می کرد.
ماه نهم
مرحوم شیخ بهایی می نویسد: نقل شده است که روز را به دوازده بخش قسمت کنند و هر بخش را به یکی از دوازده امام علیه السلام نسبت دهند و برای هر یک دعای مخصوصی بخوانند. بخش نهم، از نماز عصر است تا دو ساعت پس از آن و آن قسمت منسوب است به حضرت امام جواد علیه السلام و دعای آن این است: «خدایا! ای خالق نورها و ای اندازه دهنده شب و روز،... هر چیز نزد تو به مقدار معینی است. چون کاری سخت شود، همه به تو توسل جویند؛ چون همه درها بسته شود، درگاه فضل تو را بکوبند؛ هنگامی که نیازها شدت گیرد، به احسان گسترده تو پناه آورند؛ زمانی که امیدها از خلق بریده شود، به تو بپیوندند؛ و چون مردم نومید شوند، به تو امید بسته شود...».
ساعتی پربرکت
مرحوم شیخ عباس قمی، نویسنده کتاب مفاتیح الجنان می نویسد: بخش نهم از دوازده قسمت روز، مخصوص امام جواد علیه السلام است. توسل به آن حضرت در این بخش برای فزونی روزی بسیار مؤثر بوده، شایسته است در توسل به آن امام، این دعا را بخوانند: «خدایا! به حق ولی ات محمدبن علی [امام جواد علیه السلام ]، از تو می خواهم از فضل و کرمت بر من احسان کنی... و از رزق خود بر من تفضل نمایی و مرا از غیر خودت بی نیاز سازی و نیازهای مرا به سوی خودت قرار دهی و آنها را برآورده سازی که تو بر هر چیزی که بخواهی، توانایی». مرحوم شیخ عباس قمی در ادامه می نویسد: بعضی گفته اند این دعا بعد از هر نماز برای ادای دین تجربه شده است.
مصیبت های امام جواد علیه السلام
سفر اجباری
معتصم خلیفه عباسی، امام جواد علیه السلام را در سال 220 قمری، یعنی همان نخستین سال حکومتش از مدینه به بغداد احضار کرد. فراخوانی آن حضرت در آن مقطع زمانی، جنبه های سیاسی داشت. دشمنی عباسیان با آل علی علیه السلام به ویژه با امام شیعیان که در آن زمان پیروان بسیاری داشتند، شاهدی بر توطئه عباسیان در شهادت امام جواد علیه السلام است. همچنین فراخوانی امام جواد علیه السلام به بغداد و درگذشت ایشان در همان سال، همگی شواهد انکار ناپذیری بر شهادت آن بزرگوار به دست عوامل عباسی به دست می دهد. رفتن امام جواد علیه السلام از مدینه به بغداد، با میل و رغبت ایشان نبود. در چندین منبع تاریخی و روایی آمده که معتصم به ابن زیات مأموریت داد تا کسی را برای آوردن امام از مدینه به بغداد بفرستد.
توطئه دشمنان
ام فضل دختر مأمون و همسر امام جواد علیه السلام گاهی از مدینه نامه ای به مأمون می نوشت و از امام جواد علیه السلام گلایه می کرد. وی پس از مرگ پدرش، همراه با برادرش جعفر عمویش معتصم، خلیفه عباسی هم دست شدند و توطئه شهادت امام جواد علیه السلام را طرح ریزی کردند. در نهایت، چنین تصمیم گرفته شد که ام فضل آن حضرت را مسموم کند. ام فضل پس از شهادت امام، به پاس این عمل خود به دار الحکومه معتصم راه یافت و همین، ردپای معتصم را در به شهادت رساندن امام جواد علیه السلام آشکار می سازد.
خیانت همسر
معتصم، خلیفه عباسی و جعفر، پسر مأمون، سمی را در انگور تزریق کردند و برای ام فضل فرستادند. ام فضل نیز آن را در میان کاسه ای گذاشت و جلو امام جواد علیه السلام نهاد و از آن انگور بسیار توصیف کرد. سرانجام آن حضرت از انگور خورد و طولی نکشید که آثار سم را در خود احساس کرد. در همان حال ام فضل پشیمان شد و گریه کرد. حضرت به او فرمود: «چرا گریه می کنی؟ اکنون گریه تو سودی ندارد. این را بدان که به سبب این جنایت، به چنان دردی مبتلا می شوی که هرگز علاج ندارد و چنان به تنگدستی افتی که جبران پذیر نباشد». بر اثر نفرین آن حضرت، ام فضل به دردی بیمار شد که همه اموالش را در راه معالجه آن مصرف کرد، ولی سودی نبخشید و با نکبت بارترین وضع به هلاکت رسید. برادرش جعفر نیز در حال مستی به چاه افتاد و جسد بی جانش را از چاه بیرون آوردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
حامی 12 میلیاردی کشتی چگونه پرید؟
حامی 12 میلیاردی کشتی چگونه پرید حامی مالی 12 میلیارد تومانی کشتی در پای میز امضای قرارداد انصراف داد مسلما ورزش کشتی برای رسیدن به برنامه های گسترده خود نمی تواند تنها متکی به بودجه وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک باشد و باید اسپانسر جذب کند اما در این میان انگار برخی نمی خواهند کطرح اتهامات علیه دولت کره جنوبی به خاطر غرق شدن کشتی با وجود عذرخواهی پارک
بین الملل آسیا اقیانوسیه طرح اتهامات علیه دولت کره جنوبی به خاطر غرق شدن کشتی با وجود عذرخواهی پارک رسانه ها از طرح اتهامات علیه دولت کره جنوبی به خاطر کوتاهی در واکنش به سانحه غرق شدن کشتی کره جنوبی با وجود عذرخواهی رئیس جمهوری این کشور خبر دادند به گزارش خبرگزاری مهر با وحداد عادل: در مهمانی سعدآباد هیچگونه خلاف شرع و اسرافی وجود نداشت
حداد عادل در مهمانی سعدآباد هیچگونه خلاف شرع و اسرافی وجود نداشت نماینده مردم تهران با بیان اینکه در مهمانی سعدآباد هیچگونه خلاف شرع و اسرافی وجود نداشت اظهار کرد به رسانهها توصیه میکنم که انصاف حق و حقیقت را رعایت کنند به گزارش ایسنا حداد عادل در حاشیه مراسم افتتاح دانشکدهزیارت جامعه کبیره، منشور امامت و ولایت است
استاد حوزه و دانشگاه زیارت جامعه کبیره منشور امامت و ولایت است خبرگزاری رسا- استاد حوزه و دانشگاه گفت زیارت جامعه کبیره منشور امامت و ولایت است چرا که این زیارت زمینه شناخت و معرفت نسبت به ائمه معصومین ع را فراهم می کند به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد زهرا حیدریگرشاسبی: فدراسیون کشتی با تدبیر مشکلات موجود را حل خواهد کرد
گرشاسبی فدراسیون کشتی با تدبیر مشکلات موجود را حل خواهد کرد تهران - ایرنا - مشاور و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت ورزش و جوانان گفت مشکلات اخیر محمد بنا سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی ایران با تدبیر برطرف می شود حمیدرضا گرشاسبی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه مپنجمین اختر آسمان ولایت و امامت
به مناسبت میلاد باقرالعلوم علیهالسلام پنجمین اختر آسمان ولایت و امامت خبرگزاری رسا پیشواى ششم مىفرمود مکتب ما و احادیث پدرم را چهار نفر زنده کردند زراره ابوبصیر محمد بن مسلم و برید بن معاویه عجلى اگر اینها نبودند کسى از تعالیم دین و مکتب پیامبر صلی الله علیه و آله بهرهاقتدار جمهوری اسلامی به برکت وجود ولایت فقیه است
اقتدار جمهوری اسلامی به برکت وجود ولایت فقیه است تبریز - ایرنا - مسوول نمایندگی ولی فقیه در سپاه عاشورا گفت اقتدار و صلابت جمهوری اسلامی در عرصه های مختلف به برکت وجود ولایت فقیه در راس هرم نظام است حجت الاسلام ابوالفضل ولایی روز چهارشنبه در آیین گرامیداشت هفته عقیدتی - سیاسی دحداد عادل: در مهمانی همسر رئیس جمهور هیچگونه خلاف شرع و ریخت پاشی وجود نداشت/نگفتم برای ریاست مجلس با باهنر صح
حداد عادل در مهمانی همسر رئیس جمهور هیچگونه خلاف شرع و ریخت پاشی وجود نداشت نگفتم برای ریاست مجلس با باهنر صحبت کرده ام نماینده مردم تهران با بیان اینکه در مهمانی سعدآباد هیچگونه خلاف شرع و اسرافی وجود نداشت اظهار کرد به رسانهها توصیه میکنم که انصاف حق و حقیقت را رعایت کنندهفت ایرانی در فهرست سفر بی بازگشت/ بولتون: باید با اشتیاق زائدالوصفی به دنبال تغییر نظام ایران باشیم / حامی 12
گزیدهای از اخبار فضای مجازی روز هفت ایرانی در فهرست سفر بی بازگشت بولتون باید با اشتیاق زائدالوصفی به دنبال تغییر نظام ایران باشیم حامی 12 میلیاردی کشتی چگونه پرید حامی 12 میلیاردی کشتی چگونه پرید اخراج دو ناشر متخلف آمریکایی و انگلیسی هفت ایرانی در فهرست ۷۰۵ نفرههیچگونه مشکلی در تامین کالاهای مورد نیاز شهروندان در گیلان وجود نخواهد داشت
شنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۱ رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت گیلان گفت با توجه به آغاز مرحله دوم هدفمندی سازی یارانهها تدابیر لازم توسط مسئولان استان به ویژه در بخش تولید و تجارت اتخاذ شده است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا – منطقه گیلان علی منتظری افزود دربرای آزادی اندیشه و قلم محدودیتی وجود ندارد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل برای آزادی اندیشه و قلم محدودیتی وجود ندارد اردبیل - ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت آزادی اندیشه و قلم موهبتی الهی به انسان بوده و محدودیتی در آن به جز تجاوز به حریم دیگران وجود ندارد به گزارش خبرنگار ایرنا ناصر اسحاقبازدید کمیسیون فرهنگی از نمایشگاه کتاب: نکته نگرانکنندهای ندیدیم/ محدودیت مکان کماکان وجود دارد
بازدید کمیسیون فرهنگی از نمایشگاه کتاب نکته نگرانکنندهای ندیدیم محدودیت مکان کماکان وجود دارد فرهنگ > کتاب - ایسنا نوشت سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه عصر امروز اعضای این کمیسیون برای دیدن نمایشگاه کتاب رفته بودند گفت با توجه به بازدیمشهورترین عکس چگوارا چگونه گرفته شد؟+ تصاویر
مشهورترین عکس چگوارا چگونه گرفته شد تصاویر مبارز چریکی قهرمان یکی از ماندگارترین پرترههای تاریخ معاصر است که تصویر چگوارا را نشان میدهد با کلاهی که نشان ستاره بر آن دیده میشود پرتره مبارز چریکی قهرمان که تصویر چگوارا انقلابی آمریکای لاتین را با کلاهی سیاه بر سر نشانچند کتاب از نمایشگاه جمع شد؟/ ناشری که کتابهایی فروخته که اصلا وجود ندارد
چند کتاب از نمایشگاه جمع شد ناشری که کتابهایی فروخته که اصلا وجود ندارد فرهنگ > کتاب - رئیس هیات رسیدگی به تخلف ناشران از شناسایی و صدور آرای 22 ناشر متخلف و جمعآوری 12 کتاب غیرمجاز در نمایشگاه کتاب تهران خبر داد همایون امیرزاده امروز دوشنبه 15 اردیبهشت ماه بادلجویی مدیرعامل خانه تئاتر از علیزاده/ به وجود نازنین شما مفتخریم
فرهنگ و هنر تئاتر دلجویی مدیرعامل خانه تئاتر از علیزاده به وجود نازنین شما مفتخریم ایرج راد مدیرعامل خانه تئاتر در پی اتفاق اخیر در مراسم تجلیل از حسین علیزاده که موجب دلگیری این هنرمند و ترک مراسم توسط وی شده بود در یادداشتی از این هنرمند عرصه موسیقی دلجویی کرد به گزارش خبرگیکهزار و 750 غار در لرستان وجود دارد
یکهزار و 750 غار در لرستان وجود دارد خرم آباد - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از وجود یک هزار و 500 غار ثبت نشده و 250 غار ثبت شده در این استان خبر داد به گزارش خبرنگار ایرنا محمدحسین بازگیر شامگاه دوشنبه در کارگروه غارشناسی استان گفت تشکیل بانک اطلاعاتی در لرستانحديث جود در راديو صدای آشنا
حديث جود در راديو صدای آشنا گروه دین و اندیشه شبکه جهانی صدای آشنا دو ویژه برنامه حدیث جود را به مناسبت روز میلاد امام جواد علیه السلام تهیه و تولید کرده است به گزارش حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی و امورمخاطبان شبکه جهانی صدای آشنا حدیث جود ق-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها