واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
نیروهای کار ایران با چه درآمدی مهاجرت می کنند؟ اقتصاد > اقتصاد سیاسی - در حال حاضر مهاجرت نیروهای کار ایران به یکی از اصلی ترین دلمشغولی های فعالان اقتصادی بدل شده است.
آرش پورابراهیمی: ناپدید شدن هواپیمای خطوط هوایی مالزی و حضور دو پناهجوی ایرانی در آن باعث شد باردیگر موضوع مهاجرت نیروی کار ایرانی برای فعالان اقتصادی جذابیت پیدا کند. در حال حاضر یکی از اصلی ترین نگرانی های پیش روی اقتصاد ایران مهاجرت نیروهای متخصص و با انگیزه کار و متخصصان است. پناهجویان و نیروهای کار ایران چند نفرند؟ بنابر داده هایی که کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل (UNHCR) به تازگی منتشر کرده، در سال 2013 میلادی معادل 612700 درخواست پناهندگی در 44 کشور صنعتی جهان ثبت شده که این میزان نسبت به سال 2012 رشدی 28 درصدی را نشان میدهد. در واقع تعداد درخواست های پناهندگی در این سال نسبت به سال گذشته افزایشی 133 هزار موردی را تجربه کرده است. سال 2013 از منظر تعداد درخواست پناهندگی دومین سال در میان 20 سال اخیر محسوب میشود و گفتنی است که طی سه سال اخیر درخواست پناهندگی در جهان روندی صعودی به خود گرفته است.
نیروهای کاریبه چه کشورهایی میروند؟ 58 درصد نیروهای کار ایرانی راهی 5 کشور آلمان، ایالات متحده آمریکا، فرانسه، سوئد و ترکیه میشوند. در سال 2013 منطقه اروپای جنوبی بیشترین رشد را از نظر مقاصد پناهجویان داشته و تعداد پناهجویانی که راهی این منطقه شده اند 49 درصد رشد کرده است. در این منطقه ترکیه اصلی ترین مقصد پناهجویان محسوب میشود.
ایرانی ها در میان پناهجویان جهان در میان هشت کشوری که بیشترین تعداد پناهجویان را به خود اختصاص داده اند، ایران دومین کشور از نظر درآمد سرانه محسوب میشود. تعداد پناهجویان ایرانی در حالی نزدیک به تعداد پناهجویان پاکستانی و سومالیایی است که از منظر اقتصادی میتوان گفت که ایرانی ها وضعیت به مراتب بهتری دارند. برای مثال از کشور پاکستان با درآمد سرانه تقریبا 10 هزار دلار کمتر از ایران و جمعیتی حدود 180 میلیون نفری تقریبا هر سال همانقدر پناهجو راهی دیگر کشورها میشود که از ایران. در سال 2013 تعداد 23900 پناهجوی ایرانی راهی کشورهای صنعتی شده اند و این درحالی است که در سال تعداد پناهجویان نزدیک به 2000 نفر بود. در واقع میتوان گفت که تعداد پناهجویان ایران در سال 2013 نسبت به سال 2012 رشدی 20 درصدی را تجربه کرده است. ترکیه، آلمان و استرالیا با به تریتب 5897، 4424 و 4370 مورد، اصلی تری مقصد پناهجویان ایرانی محسوب میشوند و پس از آن ها نیز کشورهای انگلستان، آمریکا، سوئد و هلند قرار میگیرند. اگر توزیع فصلی درخواست پناهندگی ایرانیان در دیگر کشورها در نظر گرفته شود، فصل بهار پرترددترین فصل پناهجویان ایرانی خواهد بود و اواخر پاییز و اوایل زمستان نیز کم تردد ترین فصل سال. همچنین باید گفت در میان پناهجویانی که در سال 2013 وارد استرالیا شده اند، بیشترین پناهجویان ملیت ایرانی داشته اند. 3535
جمعه 19 اردیبهشت 1393 - 12:17:04
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]