واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
وزیر سابق آموزش و پرورش:شان و جایگاه معلم در جامعه باید ارتقا یابد مشهد - ایرنا - وزیر آموزش و پرورش در دولت دهم با تاکید بر ارتقای شان و جایگاه معلم در جامعه گفت: برای رساندن دانش آموز به قله های دانش و تربیت اسلامی باید در ابتدا زمینه ارتقای تربیتی و علمی معلم فراهم شود.
به گزارش ایرنا، ˈحمیدرضا حاجی باباییˈ این مطلب را پنجشنبه شب در سلسله نشست های بزم اندیشه که با موضوع تحلیل وضعیت کنونی آموزش و پرورش با نگاهی بر سند تحول بنیادین که در سازمان خدمات مشاوره ای جوانان و پژوهشهای اجتماعی آستان قدس رضوی برگزار شد، اعلام کرد.
وی افزود: نمی توان تربیت کامل و برخورداری از علوم مختلف را از معلم انتظار داشت در حالیکه وی را صاحب این تربیت و علوم نکرده باشیم.
وی بیان کرد: وزارت آموزش و پرورش یک نهاد حاکمیتی است و در راس سایر وزارتخانه ها قرار گرفته است لذا نظام برای اجرای بخشهای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، ارتقای شان و جایگاه معلم در جامعه، رفع مشکلات معیشتی معلمان، ناگزیر به تامین خواسته های معلمان است.
وزیر سابق آموزش و پرورش راه اندازی دانشگاه فرهنگیان و اجرای نظام رتبه بندی معلمان را از بخشهای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در راستای ارتقای جایگاه معلم در جامعه دانست.
حاجی بابایی گفت: هدف اصلی ایجاد دانشگاه فرهنگیان تربیت معلمی است که مهمترین ویژگی اش عزت باشد، در مقابل هیچ قدرتی سر خم نکند و با در اختیار داشتن همه امکانات و حقوق مکفی تنها دغدغه او تعلیم و تربیت دانش آموزان باشد.
او اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب از همان ابتدا دغدغه اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را داشتند و به اجرای کامل آن امید بسته اند لذا این وزارتخانه به کمک شورای عالی انقلاب فرهنگی بیش از دو سال برای تدوین سند تلاش کردند و با تایید رهبری آن را به تصویب رساندند.
وی گفت: اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در سال 1391 آغاز شد و شامل شش سند بالادستی و مجموعه ای از اسناد پایین دستی است که نقشه جامع علمی کشور به شمار رفته و 67 حکم و 70 راهکار درباره تحول در نظام آموزشی دارد.
نماینده سابق مردم همدان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی مشکلات در راه اندازی پایه ششم ابتدایی یا محتوای کتب درسی گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مانند نقشه یک شهر است که اتوبان ها و خیابانهای زیادی در آن ساخته شده یا در حال مطالعه است.
وی افزود: اگر اشکالی در اجرای بخشهای مختلف این سند وجود دارد نباید کل سند را دارای اشکال دانست همان طور که وجود اشکال و نقص در بخشی از خیابان نمی توان کل نقشه شهر را نادرست دانست.
وی بیان کرد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش آرزوی 35 ساله ملت است زیرا تا قبل از سال 1391 نظام تعلیم و تربیتی که در کشور اجرا می شد کپی برداری از غرب بود.
وی افزود: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش شامل تغییری کلی در محتوای تعلیم و تربیت برگرفته از اندیشه اسلامی است که نظام غربی آموزش و پرورش کشور را تبدیل به نظام دینی تعلیم و تربیت کرده است.
او اظهار داشت: فقط سیستم تربیتی مورد نظر خداوند، پیامبرش و کتاب قرآن قابل نقد نیست و لذا اگر اشکالاتی در زمینه اجرای سند تحول بنیادین از جمله مطالب کتب درسی، کمبود تجهیزات در کلاس ها یا کمبود معلم بوجود آمده به محتوای کل سند باز نمی گردد بلکه این مشکلات در دراز مدت برطرف می گردد.
وی با بیان اینکه عمده بخشهای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به مرحله اجرا رسیده است، گفت: این سند باید تحت مراقبت قرار گیرد و نظارت گسترده ای از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی اعمال شود تا به آن خدشه ای وارد نگردد.
وزیر سابق آموزش و پرورش قرار داشتن پیش دبستانی ها زیر پوشش سازمان بهزیستی را اشکالی اساسی دانست و گفت: براساس سند تحول بنیادین باید همه بخشهای تعلیم و تربیت تا سال آخر متوسطه زیر پوشش وزارت آموزش و پرورش باشد و نبود پیش دبستانی در این میان مشکلی است که باید به آن رسیدگی شود.
7489/659
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
19/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]