واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون امور بین الملل وزیر نفت: امکان صادرات گاز به اروپا از طریق خط لوله و ال.ن.جی/ آمادگی ترکمنستان و قزاقستان برای سواپ تهران - ایرنا - معاون برنامه ریزی و امور بین الملل وزیر نفت با بیان این که، ایران آمادگی دارد گاز مورد نیاز کشورهای اروپایی را از طریق خط لوله و ال.ن.جی تامین کند گفت: موضوع صادرات گاز ایران به انگلیس، آلمان و فرانسه از زمان دولت هشتم شروع شد، اما تاکنون به نتیجه نرسیده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، علی ماجدی روز چهارشنبه در نشستی خبری با بیان این که، ایران برای صادرات گاز به اروپا از طریق خط لوله سه مسیر پیش بینی کرده است افزود: مسیر اول از طریق ترکیه، مسیر دوم از طریق عراق، سوریه و لبنان و مسیر سوم از طریق ارمنستان، گرجستان و دریای سیاه است.
وی خاطر نشان کرد: برای صادرات گاز به اروپا خط لوله فعلی که از طریق آن، گاز به ترکیه ارسال می کنیم کافی نیست و باید خط لوله جدیدی احداث شود.
ماجدی با بیان این که، صادرات گاز به اروپا از طریق ال.ن.جی نیز امکان پذیر است خاطر نشان کرد: برنامه صادرات گاز به اروپا زمان بر بوده و از نقطه آغاز تا وصول حداقل سه سال زمان می برد.
وی با بی تاثیر دانستن تحولات اوکراین و اختلاف نظر روسیه و اروپا در صادرات گاز ایران به قاره سبز گفت: این حق ایران و اروپا است که بخواهند از این تبادل استفاده کنند.
ماجدی در خصوص صادرات گاز به هند نیز اظهار داشت: دولت هند از صادرات گاز به این کشور از طریق خط لوله صلح استقبال نکرده است، اما اخیرا برخی شرکت های هندی خواستار دریافت گاز از ایران از طریق احداث خط لوله در دریا و اقیانوس هستند و به همین خاطر مذاکرات برای صادرات گاز به هند در مراحل اولیه به سر می برد.
معاون برنامه ریزی و امور بین المللی وزیر نفت با اشاره به فعالیت شرکت چینی در میدان آزادگان شمالی گفت: اگر چه از فعالیت این شرکت چینی راضی نیستیم، اما به دلیل اینکه بخش عمده ای از این پروژه را این شرکت انجام می دهد تمایل داریم این قرارداد ادامه داشته باشد، البته از این پیمانکار چینی خواسته ایم که فعالیت های خود را گسترده تر کند.
وی افزود: در مورد پروژه آزادگان جنوبی به علت کم کاری پیمانکار چینی این پیمانکار را اخراج کردیم.
ماجدی با انتقاد از عملکرد متناقض دولت پاکستان در احداث خط لوله صادرات گاز گفت: بر اساس قرارداد باید این خط لوله تا پایان سال 2014 احداث شود و ایران تاکنون 900 کیلومتر از این خط لوله را احداث کرده است.
وی با بیان این که، پاکستان از نظر سیاسی خواستار احداث و استفاده از این خط لوله است، اما وجود تحریم را بهانه ای برای نساختن آن قرار داده است اظهار امیدواری کرد که در سفر نخست وزیر پاکستان به ایران پیشرفتی در روند احداث این خط لوله فراهم شود.
ماجدی در خصوص گرفتن طلب ایران از هند به صورت ریال عمان گفت: در گرفتن پول خود از هند دچار مشکل هستیم، اما این مساله که از دهلی خواسته باشیم تا بدهی خود را به ما به صورت ریال عمان پرداخت کند تاکنون به نتیجه نرسیده است.
وی با اشاره به برنامه وزارت نفت برای احیای سواپ نفتی با همسایگان اظهار داشت: ما آماده سواپ بوده و مذاکراتی را نیز با قزاقستان انجام دادیم و ترکمنستان نیز به طور شفاهی برای احیای سواپ نفتی با ایران اعلام آمادگی کرده است.
اقتصام (3)** 2022** ل.ا**1594
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]