واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۹:۳۳ق.ظ)
رئيس پژوهشگاه صنعت نفت در گفتگو با موج؛ سخنان وزير نفت واقعه مبارکي بود/تحريم؛ سبب رشد و خودکفايي صنعت نفت شده است گروه انرژي؛
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، سخنان وزير نفت در آيين افتتاحيه نمايشگاه نوزدهم صنعت نفت، واکنش هاي مثبتي را در بين فعالان اين بخش به همراه داشت. برخي از سخنان زنگنه، در دل بسياري از صنعتگران و پيمانکاران داخلي بود که سال هاست کسي به آنها توجه نمي شد.
حميد رضا کاتوزيان رئيس پژوهشگاه صنعت نفت يکي از افرادي است که از نظرات وزير نفت خشنود است.
خبرنگار خبرگزاري موج با وي گفتگويي کرده است که ماحصل آن را در ذيل مي خوانيد:
*آقاي دکتر کاتوزيان ضمن تشکر از وقتي که در اختيار ما گذاشتيد، لطفا نظر خود را در مورد صحبت هاي وزير نفت در مراسم افتتاحيه نمايشگاه بفرمائيد.
اين ديدگاه آقاي زنگنه که امروز منعکس شد واقعه بسيار مبارکي است که مي تواند اميد را به صنعت نفت باز گرداند.قدمت صنعت نفت در ايران بيش از 100 سال است و در حال حاضر در مرحله خوبي قرار داريم که مي توانيم در بسياري از فن آوري ها و ساختارهاي مرتبط با اين صنعت خودکفا شويم.
تحريم هاي اقتصادي در چند ساله اخير، يک انگيزه خوبي را به صنعت کشور به ويژه در بخش نفت افزوده است و اين انگيزه باعث شده کشور براي توسعه اقتصادي تلاش بيشتري کند و روي پاي خود بيستد.
ما امروز صاحب تکنولوژي ها و فناوري هاي خيلي خوبي هستيم و وزير محترم نفت نيز با علم به اين دستاوردها در مورد آينده صنعت نفت صحبت مي کند.
در چند دهه گذشته، کشور در صنايع نفت و گاز پيشرفت هاي بسياري کرده است که از آن جمله مي توان به تغيير در دانش و تکنولوژي توليد دربخش هاي مختلف صنعت نفت اشاره کرد.
*آيا پژوهشگاه نيز در رسيدن به اين اهداف علمي نقشي را براي خود متصور است؟
پژوهشگاه صنعت نفت مي تواند نقش بسيار ويژه اي در زمينه توليد علم و رسيدن به تکنولوژي هاي تازه و به روز داشته باشد که البته تا به امروز نيز در اين راه، فعاليت هاي خوبي کرده است.
*آيا تا به حال فعاليت هاي پژوهشگاه، باري را از روي دوش صنعت نفت برداشته است؟
بله صد در صد.
تنهاغ يک مثال براي شما مي زنم. زماني که ما را تحريم کردند، حتي ورود کاتاليست هاي مورد نياز در صنايع نفت، پالايش و پتروشيمي را براي ما ممنوع کردند.
پژوهشگاه يکي از پيشگامان تحقيقاتي و پژوهشي بود که در زمينه کاتاليست ها ورود کرد. در حال حاضر نزديک به 19 کاتاليست پر مصرف در صنايع وابسته به نفت را در مقياس آزمايشگاهي توليد کرده ايم و از اين تعداد 9 کاتاليست به توليد انبوه رسيده و توسط صنايع بصورت انبوه توليد مي شود.
*آيا در زمينه کاتاليست، ارگان ديگري نيز فعال بود؟
بله. شرکت تحقيقات و پژوهش پتروشيمي نيز در اين زمينه فعاليت و پژو هشهاي خوبي انجام داده است و خوشبختانه آنها نيز توانسته اند چند کاتاليست را به توليد برسانند و تا چندي ديگر اين توليد خود را تجاري خواهند کرد.
*رويکرد جديد صنعت نفت چيست؟
همين مسير را ادامه خواهند داد و اين را مهندس زنگنه در صحبت هاي خود به صراحت اعلام کرد.
ايشان به اين نکته اشاره کردند که صنعت نفت و گاز بايد همين رويکرد خود به دانش و خودکفائي را ادامه دهد و البته اين اتفاق هيچ منافاتي با همکاري بيشتر با کشورهاي خارجي ندارد.
*خودکفائي با افزايش مبادلات با ساير کشورها شدني است؟
بله.اتفاقا استفاده از دانش و تجربه خارجي ها مي تواند براي کشور ما بسيار مهم باشد و از نظر ما خيلي هم حائز اهميت باشد. اما به حر حال ما فکر مي کنيم اگر در مسير همکاري با خارجي ها بتوانيم دانشي را کسب کنيم، اين همکاري، بسيار مطلوب خواهد بود. اين دانش را مي توانيم در جهت خودکفائي اقتصادي و استقلال اقتصادي ميهنمان به کار بگيريم.
*آقاي دکتر؛ آيا پژوهشگاه با شرکت هاي خارجي حاضر در نمايشگاه نوزدهم، تعامل مي کند؟
مطمئنا ما از اين فرصت به دست آمده هاستفاده مناسبي خواهيم کرد.
ما رويکرد جديدي را درقبال همکاري با شرکت هاي صاحب تکنولوژي در سراسر جهان تدوين کرده ايم تا بتوانيم براي پيشبر مقاصد نظام و دولت از تجربيات سايرين نيز بهر مند شويم.
پژوهشگاه با آغوش باز اين همکاري را مي پذيرد و در همين راستا در روز اول نمايشگاه تفهم نامه هاي مهمي را با ساير شرکت ها به امضا رساند.
البته ما قبلا هم با شرکت هاي خارجي همکاري داشته ايم اما در فضاي جديد که دولت يازدهم ايجاد کرده است اين همکاري ها را افزايش خواهيم داد.
گفتگو از محمد علي رفيعي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]