واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
روزنامه نگار فیلیپینی با شلیک گلوله کشته شد کوالالامپور– ایرنا – یک روزنامه نگار فیلیپینی که به عنوان مدیر ایستگاه رادیویی در استان تاوی تاوی در جنوب جزیره میندانائو فعالیت می کرد، کشته شد.
به گزارش ایرنا، فیلیپین سال گذشته میلادی نیز شاهد قتل های زنجیره ای روزنامه نگاران بود که با واکنش های زیادی در این کشور و سطح بین الملل مواجه شد.
اتحادیه اروپا از این قتل ها ابراز نگرانی کرد و محافل داخلی خواستار پیگیری دولت مانیل برای پایان این خونریزی ها شدند .
گزارش روز چهارشنبه رسانه های فیلیپین حاکیست ریچارد ناجد روزنامه نگار این کشور روز گذشته در نزدیکی محل کار خود در بنگائو از استان تاوی تاوی مورد اصابت گلوله قرار گرفت و کشته شد.
سه موتور سوار مسلح به این روزنامه نگار و مدیر یک ایستگاه رادیویی حمله کرده و وی را با شلیک گلوله کشتند.
پلیس محلی اعلام کرد تاکنون سرنخی از افرادی که به این روزنامه نگار فیلیپینی شلیک کرده اند بدست نیامده است.
اتحادیه ملی روزنامه نگاران فیلیپین اعلام کرد در دولت بنیگنو آکینو رییس جمهور کنونی فیلیپین حداقل 28 روزنامه نگار به قتل رسیده اند.
روزنامه استار فیلیپین نیز اعلام کرد تعداد روزنامه نگاران کشته شده در دولت آکینو از دولت های قبلی فیلیپین پیشی گرفته است.
گفته می شود پلیس های محلی که از سیاستمداران محلی در فیلیپین محافظت می کنند در 80 درصد قتل روزنامه نگاران دست دارند.
بدنبال افزایش قتل روزنامه نگاران در فیلیپین، اتحادیه اروپا پیش از این نیز از دولت مانیل خواسته بود اقدامات بیشتری برای پایان مصونیت افرادی که اقدام به این قتل ها، شکنجه، آدم ربایی خارج از چارچوب قانون می کنند، انجام دهد.
دیده بان بین المللی حقوق بشر نیز از بنیگنو آکینو خواسته است حملات مرگبار به روزنامه نگاران فیلیپینی را فاجعه ملی اعلام کند و آن را تهدید آزادی های مدنی بداند.
برخی آمارها نشان می دهد نزدیک به 160 روزنامه نگار در فیلیپین از زمان سقوط فردیناند مارکوس در سال 1986 به قتل رسیده اند.
آزادی مطبوعات و سایر نهادهای دموکراتیک در فیلیپین پس از سقوط و پایان دیکتاتوری مارکوس در سال 1986 بهتر شد، اما روزنامه نگاران این کشور همچنان دچار مشکل هستند و به قتل می رسند.
بسیاری از روزنامه نگاران علت این مشکل را در سیستم قضایی این کشور جستجو می کنند و برخی نقش و اراده دولت را در آن می یابند.
در گزارش سال 2012 میلادی گزارشگران بدون مرز، فیلیپین به عنوان هفتمین مکان خطرناک برای روزنامه نگاران شناخته شد. بحرین، ساحل عاج، مصر، لیبی، مکزیک، پاکستان، فیلیپین، سومالی، سوریه و یمن رتبه اول تا دهم خطرناک ترین کشورهای جهان برای فعالیت روزنامه نگاران را به خود اختصاص داده اند.
آساق**1611
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]