واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
آیت الله نوری همدانی: معرفی چهره های برجسته تشیع ارزشمند است قم ـ ایرنا ـ آیت الله ˈحسین نوری همدانیˈ از مراجع تقلید گفت: تفکر معرفی چهره های برجسته و علمای تشیع از ابعاد مختلف علمی، فرهنگی و حکومتی کاری ارزشمند و بزرگ است.
به گزارش ایرنا، وی روز سه شنبه در دیدار با اعضای کمیته برگزاری همایش بین المللی ˈعلامه طباطباییˈ افزود: این اقدام مقدمه معرفی تمام چهره های تاثیرگذار عالم تشیع است.
آیت الله نوری همدانی گفت: تفسیر المیزان علامه طباطبایی مانند دریا و مطالب آن بسیار زیاد است که اگر بتوانیم دسته بندی و شرح آن را بنویسیم کاری مهمی انجام داده ایم.
وی بر ضرورت ارائه تفسیر مقارن به مانند فقه مقارن تاکید کرد و افزود: ارائه تفسیر، تاریخ مقارن و حدیث مقارن موجب می شود تا اجازه رسوخ برخی مطالب ناصحیح و نسبت دادن آن به مذهب تشیع را ندهیم.
دبیر همایش نیز درابتدای این دیدار با بیان اینکه همایش بین المللی علامه طباطبایی به معرفی شخصیت و آثار وی می پردازد افزود: اگر چه این معرفی تا حدودی صورت گرفته است اما نیازمند تلاش بیشتر است.
حجت الاسلام و المسلمین ˈمحمود رجبیˈ از تلاش موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) برای برگزاری هر چه بهتر این همایش خبر داد و افزود: این همایش به صورت بین المللی در آبان ماه امسال به مدت سه روز در قم برگزار می شود.
وی گفت: همایش با مشارکت 30 مرکز داخلی و خارجی ترتیب یافته و در آن اندیشمندان داخلی و خارجی به طرح نظرات خود می پردازند.
رجبی با بیان اینکه این همایش در 10محور اصلی و 700 محور فرعی برگزار می شود ˈمطالعات و روش شناختیˈ، ˈمطالعات و دین شناختیˈ، ˈمطالعات و جهان شناختیˈ، ˈمطالعات و قرآن شناختیˈ و ˈمطالعات حدیث شناختیˈ را از جمله این محورها ذکر کرد.
رجبی گفت: دراین رابطه 10 پیش همایش نیز برگزار می شود.
آیت الله ˈسید محمدحسین طباطباییˈ معروف به علامه طباطبایی، فیلسوف و مفسر قرآن در سال ۱۲۸۱ در تبریز به دنیا آمد و پس از طی مراحل مقدماتی تحصیل وارد مدرسه طالبیه تبریز برای کسب علوم دینی و سپس عازم نجف اشرف شد و 10 سال در نجف اشرف به تحصیل علوم دینی و کمالات اخلاقی و معنوی پرداخت.
سید علی قاضی،مرتضی طالقانی، سید حسین بادکوبه ای، سید ابوالقاسم خوانساری، محمدحسین غروی اصفهانی و میرزا حسین نائینی از جمله اساتید وی در علوم مختلف از جمله رجال، فقه و اصول، فلسفه، عرفان و ریاضیات بودند.
وی سپس به تبریز بازگشت و پس از مدتی اقامت در این شهر در سال 1325 وارد قم شد و مهمترین آثار علمی خود را در این شهر نگاشت که ˈتفسیر المیزانˈ در 20 جلد به زبان عربی مهمترین آن است.
اثر مهم دیگر علامه طباطبایی اصول فلسفه و روش رئالیسم مشتمل بر ۱۴ مقالهٔ فلسفی است و بدایه الحکمه و نهایه الحکمه از دیگر آثار مهم او در زمینه فلسفه است.
این فقیه فرزانه در ۲۴ آبان ماه ۱۳۶۰ هجری شمسی دارفانی را وداع گفت و در حرم مطهر حضرت معصومه(س) بخاک سپرده شد.ک/2
569/ 550/ 1539
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]