واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
شیوع ویروس فلج اطفال در 10 کشور، جهان را به شرایط اضطراری کشاند تهران- ایرنا- سازمان بهداشت جهانی به دلیل گسترش و شیوع ویروس فلج اطفال در 10 کشور آسیایی و آفریقایی با انتشار بیانیه ای شرایط اضطراری دراین زمینه اعلام کرد.
به گزارش ایرنا از پایگاه خبری این سازمان، سازمان بهداشت جهانی روز گذشته در جلسه اضطراری به این نتیجه رسید که انتشار ویروس فلج اطفال از ابتدای سال جاری میلادی به ˈوضعیتی غیرعادیˈ تبدیل شده است و به همین دلیل این وضعیت را شرایط اضطراری برای سلامت جهانی اعلام کرد.
به گزارش منابع خبری این ویروس در سال جاری میلادی در بسیاری از کشورهای آسیایی و افریقایی شیوع یافته است که از آن جمله می توان به افغانستان، کامرون، گینه استوایی، اتیوپی، عراق، اسرائیل، نیجریه، پاکستان، سومالی و سوریه اشاره کرد.
در بیانیه این سازمان بین المللی ضمن هشدار این موضوع که اگر اقدام مناسبی انجام نشود، سلامت عمومی در جهان به خطر می افتد، تاکید شده است: اگر اقدام هماهنگ بین المللی انجام نشود، ریشه کنی این ویروس به خطر می افتد در حالیکه این بیماری با استفاده از واکسن یکی از قابل پیشگیری ترین بیماری های عفونی دنیاست.
در این بیانیه آمده است: ˈدر پایان سال گذشته میلادی 60 درصد موارد فلج اطفال ناشی از انتشار بین المللی ˈویروس مهاجم فلج اطفالˈ (wild poliovirus) بود و شواهد روز افزونی وجود داشت که مسافران بزرگسال در شیوع آن نقش داشتند. اما این ویروس مهاجم، در فصل کم سرایتسال جاری میلادی تا به حال از سه کشور به ده کشور سرایت کرده است: در مرکز آسیا (از پاکستان به افغانستان)، در خاورمیانه (از سوریه به عراق) و در مرکز آفریقا (از کامرون به گینه استوایی).
طبق این گزارش، این وضعیت در سال جاری به گونه دیگری است فصل پرسرایت امسال آغاز شده و سازمان بهداشت جهانی به این نتیجه رسیده که اقدام یکسویه و منفرد کم اثر است و باید اقدامی یکپارچه و بین المللی برای جلوگیری از گسترش این ویروس صورت گیرد.
سازمان بهداشت جهانی در بیانیه خود هشدار داده است که کشورهای زیادی هستند که به ویروس آلوده نیستند، اما جنگ و نا امنی و بی ثباتی به برنامه واکسیناسیون عمومی آنها به شدت لطمه زده و در مقابله با ویروس مهاجم با دشواری بسیاری روبرو هستند.
** علائم بیماری فلج اطفال
ویروس فلج اطفال (پولیو ویروس) بسیار مسری است و به دستگاه عصبی حمله می کند. علائم اصلی این بیماری، تب، خستگی، سردرد، استفراغ، سفتی گردن و درد اندام است.
طبق گزارش منابع پزشکی، از هر 200 مورد ابتلا، یک نفر به فلج دائم دچار می شود. در 5 تا 10 درصد مبتلایان به فلج، مشکلات تنفسی باعث مرگ می شود
از سال 1988 که برنامه ریشه کنی جهانی آن آغاز شد شمار مبتلایان از 30 هزار نفر به 223 نفر در سال 2013 کاهش پیدا کرد.
به گزارش منابع خبری، بیماری فلج اطفال در سال های اخیر در افغانستان، پاکستان و نیجریه مشکل ساز بوده است.
براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، از بین این 10 کشور، سه کشور هم آلوده به ویروس هستند و هم ویروس را به کشورهای دیگر گسترش می دهند: پاکستان، کامرون و سوریه.
این سازمان از همه 10 کشور خواسته است که اعلام وضعیت اضطراری کنند و مردم و افراد غیر مقیم خارجی که بیشتر از 4هفته در این کشورها زندگی کرده اند را پیش از سفر به خارج از این کشور با واکسن فلج واکسینه کنند.
علمی**1599
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]