واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
در جریان بازدید از نمایشگاه کتاب مطرح شد/ نظر رییس کمیسیون فرهنگی مجلس درباره مزاحمان نمایشگاه تهران - ایرنا - اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از بیست وهفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بازدید و با مسئولان برگزاری این رویداد گفت وگو کردند.
به گزارش خبرنگار حوزه کتاب و ادبیات ایرنا - امیرمسعود شهرام نیا قائم مقام رئیس نمایشگاه در ابتدای جلسه ای که با حضور اعضای کمیسیون فرهنگی برگزار شد، گفت: 70 درصد کتاب های بازار نشر کشور افغانستان در ایران تولید می شود و این مساله فرصتی برای دیپلماسی فرهنگی ایران محسوب می شود.
وی ادامه داد: در این دوره از نمایشگاه سالن جدیدی با عنوان سالن ترجمه برپا شده است که بیش از 8 هزار عنوان از کتاب هایی که از زبان فارسی به دیگر زبان ها ترجمه شده در آن نمایش داده می شود.
حجت الاسلام والمسلمین پژمان فرد از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس نیز اظهار داشت: اگر بحث کتاب برای ما اهمیتی دارد به این دلیل است کتاب یک تیر دو دم محسوب می شود و طبیعتا بخشی از محتواهای آن باید کنترل شود.
وی ادامه داد: یکی از مسایلی که از زمان وزارت آقای حسینی مورد تاکید ما بود، موضوع ممیزی و فروش برخی آثار در نمایشگاه و ورود آنها به بازار کتاب بوده است.
پژمان فرد افزود:اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس نگرانی هایی درباره برخی کتاب های عرضه شده در نمایشگاه دارند که از مسئولان می خواهیم درباره آنها توضیح دهد.
حجت الاسلام والمسلمین احمد سالک رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز خاطرنشان کرد: برگزاری بیست وهفت دوره نمایشگاه کتاب همت زیادی می طلبد که باید با بررسی های دقیق بهره ای از آن ببریم که در دوره های آینده از آن استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه سرانه کتابخوانی در ایران نسبت به دیگر کشورهای جهان پایین است، گفت: باید مردم به کتابخوانی تشویق شوند و از مسئولان نمایشگاه و معاونت فرهنگی وزارت ارشاد می خواهم برنامه های خود را در این زمینه بیان کند.
سالک بر لزوم توجه به جهت دهی جامعه از طریق کتاب و مطبوعات تاکید کرد و گفت: نمایشگاه کتاب یکی از مراکز تولید علم است و رشد علمی کشور در این نمایشگاه رقم می خورد.
وی افزود:نباید به ناشری که در جریان فتنه قرار دارد میدان داد که ما از این ناشران بعنوان مزاحمان نمایشگاه یاد می کنیم.
وی افزود: به ما درباره برخی کتاب های ارائه شده در نمایشگاه اطلاعاتی رسیده که باید مسئولان درباره آنها توضیح دهند.
وی در نظر گرفتن تخفیف ویژه برای جوانان ، حفظ حرمت و کرامت مردم در نمایشگاه ، ایجاد ارتباط بین ناشران داخلی و خارجی برای معرفی انقلاب اسلامی به جهان و حل مشکل گرانی کاغذ را از دیگر مسایلی دانست که باید مورد توجه مسئولان وزارت ارشاد قرار گیرد.
حسین نوش آبادی معاون حقوقی مجلس و امور استان های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با اشاره به بازدیدهای سالیانه مقام معظم رهبری از نمایشگاه کتاب ، این مساله را نشان دهنده اهمیت این رویداد فرهنگی دانست و گفت: مهم ترین ویژگی کتاب این است که به جریان رشد فرهنگی کمک می کند.
در پایان این نشست محمد الهیاری معاون فرهنگی و اجرایی بیست وهفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب گزارشی از روند برگزاری و برنامه های اجراشده در این دوره از نمایشگاه را برای اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تشریح کرد.
فراهنگ (3) ** 2024 ** د . الف*1580
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
14/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]