واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
درخواست محققان آمریکایی برای تاخیر در نابودی ویروس آبله تهران – ایرنا - در حالیکه سازمان بهداشت جهانی در ماه جاری برنامه تخریب یکی از ذخایر آخرین نمونه آبله را در دست دارد، محققان آمریکایی درخواست تاخیر دارند.
به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پلاس وان، باوجودیکه بیماری آبله از سال 1977 ریشه کن شده است؛ تحقیقات مهمی در مورد این ویروس هنوز ادامه دارد و محققان بر این باورند که ذخایر باقیمانده از ویروس آبله نباید نابود شود.
ویروس های زنده آبله در آزمایشگاه های با امنیت بالا در روسیه و آمریکا برای اهداف تحقیقاتی نگهداری می شوند.
یکی از محققان در این زمینه گفته است که باوجود پیشرفت های قابل ملاحظه، تحقیقات در زمینه ویروس زنده آبله هنوز به اتمام نرسیده است و هنوز شکاف های قابل ملاحظه ای در این زمینه وجود دارد. منبع واکسن آبله بسیار محدود است و عوارض جانبی ناشی از آن قابل قبول نیست؛ همچنین آزمایش های تشخیص آبله و تمیز آن از بیماری های مشابه کامل نیست و در صورت شیوع مجدد، داروی مناسبی برای درمان آن وجود ندارد.
محققان در تلاش هستند که تحقیقات گسترده تری را در زمینه نحوه ورود این ویروس به بدن ، عملکرد آن و پاسخ بدن انجام دهند. مدل های حیوانی برای این منظور گزینه مناسبی نیستند؛ چراکه نمی توانند بیماری را به طور کامل شبیه سازی کنند.
قرار است در این ماه مجمع بهداشت جهانی برای تصمیم در مورد تخریب ویروس های زنده باقیمانده یا حفظ آن برای اهداف تحقیقاتی، تشکیل شود.
خطر استفاده از این ویروس کشنده برای عملیات کشتار جمعی؛ همانند آنچه در ایالت جورجیای آمریکا اتفاق فتاد، همواره بشر را تهدید می کند.
تولید واکسن جدید و ایمن، ساخت داروهای موثر ضد ویروس و تشخیص بهتر آبله در دستور کار سازمان بهداشت جهانی قرار دارد.
با توجه به گزارش سازمان بهداشت جهانی، آبله به طور کامل در سال 1980 ریشه کن شد و تنها بیماری بشر است که به طور کاملا رسمی نابود شده است. آخرین مورد گزارش شده از این بیماری در آمریکا مربوط به سال 1949 و آخرین مورد گزارش شده در جهان مربوط به سال 1977 و در سومالی بوده است.
بیماری آبله توسط ویروس آبله بوجود می آید و علایم اولیه آن شامل تب و خستگی است. پس از آن لکه هایی در ناحیه صورت، بازو و پا دیده می شود. پس از گذشت چند روز، لکه ها تبدیل به جوش های آبدار می شوند و چرک می کنند و در نهایت خشک می شوند. این بیماری به احتمال 30 درصد منجر به کوری و مرگ می شود. آبله حدود 3 هزار سال به عنوان خطرناک ترین بیماری تاریخ وجود داشت تا اینکه توسط یک برنامه واکسیناسیون جهانی ریشه کن شد. همان طور که گفته شد آخرین ابتلای طبیعی آبله در سال 1977 در سومالی گزارش شد؛ ولی یکسال بعد این بیماری بر اثر یک حادثه آزمایشگاهی در بیرمنگام انگلیس، جان یک نفر را گرفت.
نتایج این تحقیقات در شماره اخیر نشریه PLOS Pathogens منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1599
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
13/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]