واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۴:۹ب.ظ)
ايجاد دفتر نمايندگي ستاد مبارزه با موادمخدر در حوزه علميه قم قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر ديدار با مرجع عاليقدر تقليد حضرت آيت الله جوادي آملي گفت: بحث آگاه سازي و پيشگيري از اعتياد، از اهميت بسزايي برخوردار است و ستاد در نظر دارد دفتري را در حوزه علميه ايجاد كرده تا تعامل بيشتري با اين نهاد داشته باشد.
به گزارش خبرگزاري موج، دكتر عليرضا جزيني در اين ديدار با اشاره به وضعيت مواد مخدر در افغانستان گفت: توليد مواد مخدر در افغانستان افزايش يافته به گونه اي كه كشت خشخاش در سال 2013 ، به 5500 تن رسيده است، در عين حال سود حاصل از قاچاق مواد مخدر در جهان 680 ميليارد دلار مي باشد كه اين رقم در ايران سه ميليارد دلار برآورد شده است.
به نقل از روابط عمومي ستاد مبارزه با موادمخدر؛ وي افزود: براساس تحقيقات انجام شده در سال 90، يك ميليون و 325 هزار معتاد در كشور وجود دارد و 4 دهم درصد از دانش آموزان در سنين 16 و 17 سالگي يک بار ماده محرک شيشه را استفاده كرده اند كه امسال تصميم داريم طرح سرشماري معتادان و شيوع شناسي را در بين دانش آموزان انجام دهيم.
قائم مقام دبيركل ستاد اظهار داشت: مواد مخدر يكي از مهم ترين آسيبهاي اجتماعي است و عامل اصلي 55 درصد طلاق ها، 65 درصد همسرآزاري ها و 30 درصد كودك آزاري ها ميباشد.
جزيني با بيان اينكه قيمت هر كيلو شيشه از 118 ميليون به 18 ميليون رسيده است، گفت: آمارها در حوزه اعتياد نگران كننده است، از منظر مردم نيز، اولين دغدغه بعد از بيكاري، بحث اعتياد و مواد مخدر است و روزانه ده نفر بر اثر سوء مصرف مواد مخدر ميميرند، به واقع هر كس به سمت مواد مخدر شيميايي برود رو به نابودي خواهد رفت.
وي با اشاره به اقدامات انجام شده در امر مبارزه با مواد مخدر گفت: پوشش 9 ميليون نفر در برنامههاي پيشگيري از اعتياد، كاهش 19 درصدي مرگ و ميرهاي ناشي از مصرف مواد مخدر در سال 92 نسبت به سال 91، افتتاح 5 اردوگاه محكومين مواد مخدر (ماده 42 قانون مبارزه با مواد مخدر) در سطح كشور، تحت درمان قرار گرفتن 50 درصد جامعه معتادان، آموزش 44 هزار معتاد در آموزش هاي فني و حرفهاي و افزايش سازمان هاي مردم نهاد اين حوزه به تعداد 1858 تنها بخشي از اين اقدامات است اما باز هم اعتقاد داريم همه مردم بايد در اين امر كمك كنند و امر مبارزه با مواد مخدر اجتماعي شود.
جزيني در ادامه گفت: در سال گذشته، 15 هزار معتاد تحت پوشش مراكز درماني دولتي و غير دولتي استان قرار گرفتند، همچنين در سال گذشته 7600 كيلو مواد مخدر در سطح استان كشف و 3 كارگاه توليد شيشه نيز منهدم شد كه اقدامات خوبي محسوب ميشوند اما باز هم بايد تلاش بيشتري شود.
وي ادامه داد: بحث آگاهسازي و پيشگيري خيلي مهم است و ستاد در نظر دارد دفتري را در حوزه علميه ايجاد كرده تا تعامل بيشتري با اين نهاد داشته باشد، همچنين توسعه مراكز درماني اعتياد در سطح استان در دستور كار قرار گرفته و در آينده نيز مركز درماني اعتياد ويژه بانوان راه اندازي خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]