واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۲:۵۹ب.ظ)
يک تهيه کننده در گفتگو با موج؛ ساخت فيلم با موضوع محيط زيست؛ ريسک بسيار دارد/دکتر ابتکار تهيه کننده اولين فيلم محيط زيستي شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، افتتاح سينماي پارک پرديسان با ظرفيت 120 نفر مهم ترين خبر محيط زيستي و البته هنري هفته گذشته بود، سينمايي در شمال غربي پارک پرديسان و در جوار طاووس هاي زيباي پارک.
اين سينما با حضور جمع کثيري از هنرمندان کشور و برخي از نهاد هاي مردمي حافظ حيات وحش و محيط زيست با هدف ايجاد روحيه نشاط و شادابي در بين مردم و فرهنگ سازي محيط زيستي افتتاح شد.
از نگاه بسياري، محيط زيست مي تواند در هنر به يک موضوع تبديل شود اما اين تغيير را بدون پول نمي توان تصور کرد.
تزريق بودجه به بدنه هنر و سينما بي شک بدون پشتيباني دولت و حمايت بدنه قديمي و کارکشته هنر، ميسر نمي شود.
سعيد تهراني يگانه تهيه کننده و کارگردان سينما و تلويزيون يکي از مدعوين ويژه افتتاح سينماي محيط زيستس پارک پرديسان بود که کمبود جاي هنر در عرصه سينما را به خوبي درک کرده اما براي ورود به اين عرصه شروطي دارد.
تهراني در روز افتتاح سينما پرديسان با خبرنگار موج هم کلام شد که ما حصل آن را در ذيل مي خوانيد.
جناب آقاي تهراني ضمن تشکر از اين که وقت خود را در اختيار ما مي گذاريد، نظر خودتان را به اضافه شدن سينماي محيط زيستي پرديسان به مجموعه هنري کشور بفرمائيد؟
اين اتفاق بسيار خوب و خوشايند است و بالاخره اين کار بايد از يک جا شروع مي شد و حال که شروع کار توسط رياست سازمان محيط زيست کليد خورده است بايد از ايشان تقدير کرد.
البته بي شک اين اتفاق، قطره اي است در برابر درياي نياز کشور به بحث فرهنگ سازي در حوزه محيط زيست.
آمار تعداد سينماهاي رسمي کشور که گنجايش بالاي 100 صندلي را داشته باشد کمي بيش از 100 سينما است و اين آمار تا رفع نياز کشور راه بسياري در پيش دارد.
از نگاه اينجانب، براي اينکه محيط زيست يک موضوع هنري و سينمائي شود، بايد يک ستاد ويژه تشکيل و ضعف ها را پوشش داد.
مطمئنا افتتاح اين سينما که قرار است در دو روز آخر هر هفته ميزبان مردم باشد، مي تواند به بار ترافيکي تهران، کاهش آلودگي هوا و حضور مردم در فضاي سبز و پر از اکسيژن خالص کمک شاياني کند.
آيا افتتاح اين سينما، مي تواند تمام مشکلات ما را مرتفع سازد؟
خير. اينطور نيست اين يک قدم کافي بوده و ديگر به حرکت جديدي نياز نباشد.
مطمئنا در پارک بزرگي مانند پرديسان ظرفيت پذيرش يک سينما بيش از 120 نفر است و اين مهم مي طلبد که در آينده فضاي بزرگتري را براي سينما اختصاص دهند.
اگر اين ظرفيت افزايش پيدا کند، مي توان از ظرفيت مردمي که براي ورزش به پارک مي آيند بهترين استفاده را کرد.
اما براي رسيدن به اين نقطه، تبليغات حرف اول را مي زند و اين تبليغات نه براي تاييد يک کار بلکه براي تغيير نگاه مردم و هدفمند سازي نگرش افراد بايد بهره گرفت.
به نظر شما سازمان ها چه نقشي در موضوع بخشي محيط زيست در هنر و سينما بازي مي کنند؟
براي ورود سينما به موضوعاتي که خواهان زيادي ندارند، سازمان ها و ارگان هاي ذي نفع بايد خود دست به کار شوند.
ساخت سينما، اولين قدم است که فرقي هم نمي کند خانم ابتکار سازنده آن باشد و يا شهرداري.
بخش خصوصي بسازد يا وزارت ارشاد. مهم اين است که نياز حال و حاضر کشور ما 900 سينما است و ما تنها کمي بيش از 100 سينماي رسمي داريم و اين اختلاف بسيار زياد را يک نفر يا يک ارگان نمي تواند رفع کند و نياز به يک همت همگاني دارد تا اولا نياز کشور به سالن سينما رفع شود و ثانيا موضوعات وارد شده به سينما تعدد و تنوع بيشتري پيدا کند. البته ما در کشور به سالن هايي نياز داريم که بيش از 500 نفر را در خود جاي دهند و ساخت سينماهاي کوچک دردي را از ما دوا نمي کند.
اما به هر حال در ميان اين همه نداشتن ها، ورود يک سينماي محيط زيستي به جمع سالن هاي سينماي کشور، کار بسيار قشنگي بود.
آقاي تهراني همه صحبت هاي شما در مورد وظيفه مديارن و سازمان ها در مورد ساخت فضائي مناسب براي پخش فيلم هاي موضوعي همانند محيط زيست بود اما از وظيف فيلم سازان و همکاران خود چيزي نفرموديد. آيا براي اين فرهنگ سازي، شما و دوستانتان نيز وظيفه اي بر دوش داريد؟
صد در صد.
جذب طرفداران سينما مي تواند اين صنعت را هدفمند کند. بي شک بنده به عنوان يک تهيه کننده و کارگردان فيلمي را مي سازم که مردم نسبت به آن گرايش دارند.
ما براي جذب مردم، نگاه مي کنيم که جامعه به چه نقطه اي نگاه مي کند.
مطمئنا زماني که مي خواهيم مردم را به سينما بکشانيم، از قبل هدف گذاري کرده و موضوعي را انتخاب مي کنيم که برگشت سرمايه در آن تضمين شده باشد.
بي شک موضوع فضاي سبز و محيط زيست را بايد خود مسئولان ذي نفع، پشتيباني مالي کنند. يعني براي يکبار خودشان به عنوان تهيه کننده و سرمايه گذار، يک موضوع محيط زيستي را براي به تصوير کشيدن همراهي کنند.
اگر در اولين قدم، جامعه پاسخ مثبت دهد، مطمئنا ساير تهيه کنندگان نيز براي ورود به عرصه محيط زيست قدم بر خواهند داشت.
پس از نظر شما اولين پول را بايد سازمان هاي ذي نفع مثل محيط زيست به بدنه سينماي محيط زيستي وارد کند و بدون اين اتفاق، سينما از اين موضوع حمايت نخواهد کرد؟
متاسفانه سينماي امروز ما به علت مشکلات مالي بسياري که دارد، چنين تفکري دارد.
ابتدا بايد با سرمايه دولتي يک فيلم محيط زيستي ساخت، سپس بازخورد آن و استقبال مردم را سنجيد و سپس از سينما توقع سرمايه گذاري داشت.
ما حتي در حوزه انيميشن نيز مي توانيم کارهاي خوبي انجام دهيم و اين اتفاق اگر در سينماي پارک پرديسان بيفتد، با توجه به حضور کودکان در پارک، مي تواند انعکاس خوبي داشته باشد.
کار خوب بي تماشاگر نمي ماند اما اينکه هدف گذاري چه باشد و جامعه به کدام نقطه نگاه کند را بايد مسئولان فرهنگي کشور مشخص کنند.
ما آخرين بخش هنري هستمي که وظيفه ساخت موضوع هدف گذاري شده را بر عهده داريم.
آقاي تهراني اگر پيشنهاد ساخت يک فيلم محيط زيستي را دريافت کنيد، پاسخ مثبت مي دهيد؟
حقيقتا اين سوال مشکل است زيرا ساخت فيلم با موضوع محيط زيست يک کار ريسک دار است.
زيرا ريسک است که شما موضوعي را بسازيد که مردم کشش کمي نسبت به آن دارند.
متاسفانه فضاي فعلي سينماي کشور بر دو محور مثلث هاي عشقي و مشکلات اجتماعي حرکت مي کند و بسيار سخت است که به يکباره با يک چرخش 360 درجه از موضوعات فانتزي سينما وارد بحث مهمي مثل محيط زيست شويم.
موضوعات اجتماعي با درون مايه عشقي، تقريبا تمام سينماي ما را فراگرفته است و متاسفانه مردم مانيز از ديدن اين موضوعات لذت مي برند.
حال شما فکر کنيد در اين فضا به يکباره ما به دنبال ايجاد يک شکاف باشيم؛ اين کار شدني نيست و حداکثر مي تواني يک ترک در وضع موجود ايجاد کنيم.
اين انتظار که در لحظه يک تفکر و يک ديدگاه تغيير کند، منطقي نيست.
پس محيط زيست حالا حالاها به حمايت سينما اميدوار نباشد؟
مطمئنا اگر همين امروز خانم دکتر ابتکار از يک طرح سينمايي با موضوع محيط زيست حمايت کرده و سرمايه گذاري در آن را قبول کنند، بنده و تمام همکاران ديگرم در حوزه هنر هفتم، آماده همکاري براي اين طرح خواهيم بود.
اگر تنها سينماهاي خودشان را در کشور به پخش فيلم ساخته شده در موضوع محيط زيست اختصاص دهند و در هر روز نمايش 2000 نفر گنجايش سالن هاي اکران کننده فيلم باشد؛ بي شک بنده فيلمي با موضوع محيط زيست خواهم ساخت.
اما ساخت اين فيلم با توجه به شرايط امروز جامعه، بدون همياري و همکاري سازمان محيط زيست، تنها يک ريسک است که مي تواند ساير هنرمندان را از ورود به اين موضوع بازدارد.
گفتني است در روز افتتاح سينماي پارک پرديسان چهره هاي هنري و سينمايي مانند استاد ايرج، همايون اسعديان، سعيد تهراني يگانه، رابعه اسکويي، زهره حميدي، حميد کاشاني به منظور حمايت از اين اقدام حضور داشتند.
»
تصاویر مرتبط
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]