تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بنگر در چه (لباسى) و بر چه (چيزى) نماز مى گزارى، اگر از راه صحيح و حلالش نباشد، قبول ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815682455




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اگر صدایتان می گیرد حتما بخوانید


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



اگر صدایتان می گیرد حتما بخوانید
درست است كه با گذشت زمان ظاهر انسان ضعيف مي‌شود و صدا هم از اين امر مستثنا نيست، اما مي‌توان شرايط مناسبي را براي حفظ كيفيت صدا فراهم كرد.



به این مطلب امتیاز دهید

 
 
به گزارش سرویس علمی جام نیوز، درست است كه با گذشت زمان ظاهر انسان ضعيف مي‌شود و صدا هم از اين امر مستثنا نيست، اما مي‌توان شرايط مناسبي را براي حفظ كيفيت صدا فراهم كرد.
درست است كه با گذشت زمان ظاهر انسان ضعيف مي‌شود و صدا هم از اين امر مستثنا نيست، اما مي‌توان شرايط مناسبي را براي حفظ كيفيت صدا فراهم كرد. منشا توليد صدا حنجره است و موثرترين قسمت حنجره، تارهاي صوتي هستند كه مهمترين نقش را در توليد صدا دارند. صداي توليد شده با تارهاي صوتي كه صوت با فركانس پايه‌اي گفته مي‌شود، كيفيت كلام را ندارد. اين صوت اوليه با عبور از قسمت‌هاي مختلف حلق، دهان و بيني كه در اصطلاح آن راتونل صوتي گويند، فرم كلامي پيدا مي‌كند.

فركانس پايه‌اي حنجره در خانم‌ها 240 هرتز است. يعني 240 بار در ثانيه اين تارها به لرزش در مي‌آيند و در آقايان اين فركانس 140 هرتز مي‌باشد. علت اختلاف اصلي بين صداي آقايان و خانم‌ها همين تفاوت فركانس پايه‌اي است و به همين دليل صداي خانم‌ها زيرتر از آقايان است.


درست است كه با گذشت زمان ظاهر انسان ضعيف مي‌شود و صدا هم از اين امر مستثنا نيست، اما مي‌توان شرايط مناسبي را براي حفظ كيفيت صدا فراهم كرد. ايجاد صدا به 2 عامل بستگي دارد:

1- حجم هواي ذخيره شده در ريه در موقع بازدم

2- توانايي عضلات تارهاي صوتي و منضمات آن كه با مشاوره با متخصصان آسيب‌شناسي گفتار و انجام تمرينات ورزشي و تنفسي مي‌توان بر اين كاستي‌ها فائق آمد. استفاده از دخانيات در سنين بالا آسيب شديدي به حنجره وارد مي‌كند.
   

گرفتگي صدا در خانم‌ها تحت عوامل مختلفي صورت مي‌گيرد

تغييرات هورموني در دوران تخمك‌گذاري، حاملگي و دوران يائسگي هر كدام مي‌تواند موج تغيير صدا شود. عامل تغييرات روحي و خلقي كه در ساعات مختلف روز رخ مي‌دهد و گفتني است كه اولين تظاهرات و تغييرات روحي و خلقي در كيفيت صدا اثرگذار است. در صورت بروز بيماري‌هاي التهابي حنجره، بهبودي به علت بالا بودن فركانس پايه‌اي و رعايت نكردن استراحت صوتي با تاخير رخ مي‌دهد. همچنين صحبت كردن بيش از حد با تلفن، حنجره را خسته مي‌كند و مخصوصا در زمان بيماري لارنژيت باعث تاخير در بهبودي مي‌شود. همچنين استفاده بيش از حد از مواد شوينده شيميايي و همچنين لوازم آرايشي و استنشاق انواع عطر و اسپري عامل موثر گرفتگي صدا در خانم‌هاست. لازم به ذكر است استفاده از داروهاي محرك، تاثير نامطلوب بر لايه‌هاي مخاطي محافظتي حنجره دارد و در برخي موارد اين تغييرات در خانم‌ها غيرقابل برگشت است و باعث تغيير صداي ماندگار خواهد شد.

گرفتگي صدا و حرفه‌اي‌ها

افرادي كه حرفه آنها به صحبت كردن وابسته است، بايد بيش از افراد معمولي به حفظ و سلامتي صداي خود توجه كنند. چنانچه فردي در مواقع سرمازدگي استراحت صوتي را رعايت نكند و با شدت و بلند صحبت كند، باعث خونريزي‌هاي كوچك در تارهاي صوتي مي‌شود كه تدريجا اين تغييرات به علت رعايت نكردن بهداشت حنجره به گره صوتي تبديل مي‌شود كه نياز به عمل جراحي دارد. تعداد كمي از مدرسان در ساعات استراحت و پس از تدريس از سيگار استفاده مي‌كنند كه بسيار مضر است، زيرا بيشترين آسيب تارهاي صوتي در مواقع خستگي و خشكي مخاط پوششي تارهاي صوتي رخ مي‌دهد كه به مدرسان توصيه مي‌شود با مصرف آب باعث افزايش رطوبت و لطافت تارهاي صوتي شوند و از آسيب‌هاي متعدد در امان باشند.

اما چند كلامي با آنهايي كه مي‌خواهند صداي حرفه‌اي داشته باشند: صداي حرفه‌اي داراي شرايط خاصي از نظر فيزيولوژي و آناتومي تارهاي صوتي و همچنين توانايي‌هاي ويژه است كه پس از بررسي‌هاي دقيق با تمرينات صحيح مي‌توان اين توانايي‌ را افزايش داد. در غير اين صورت، صرفا به دليل يك ميل و تفكر احساسي و تمرينات ناصحيح و غيراستاندارد توانايي ذاتي و اصلي حنجره مختل شده و تغييرات غيرقابل جبران در تارهاي صوتي ايجاد مي‌كند. نكته ديگر اين كه بعضي افراد با تقليد صداي خواننده‌هاي حرفه‌اي در زمان كوتاهي كيفيت صداي واقعي خود را از دست مي‌دهند كه اين اتفاق در بعضي قاريان و مداحان ديده شده است. به اين افراد توصيه مي‌شود با ارزيابي‌هاي دقيق و بررسي توانايي‌هاي حنجره و مشورت با كارشناسان قدم به ورطه صوت حرفه‌اي بگذارند.

گرفتگي صدا در سرطان حنجره

شناخت بيشتر ما از يك بيمار با سرطان حنجره فردي است كه قدرت تكلم ندارد و با يك دستگاه با صداي خاصي صحبت مي‌كند و سوراخي در جلوي گردن براي تنفس دارد. نكته قابل توجه اين است كه اين بيماران اگرچه از نظر عارضه سرطان بهبود كامل يافته‌اند و بيماري آنها مسري نيست، اما آشنايي بيشتر مردم با اين بيماري لازم است به نحوي كه چنانچه فردي دچار گرفتگي صدا و عدم بهبودي آن در 3 هفته شد بايد به پزشك متخصص گوش و حلق و بيني مراجعه كند تا با معاينات دقيق و بررسي‌هاي لازم و با تشخيص و بررسي نسج مخاط حنجره، علت گرفتگي صدا مشخص شود و در صورتي كه احتمال عارضه سرطان ابتدايي حنجره، مطرح شد، با انجام معاينات دقيق‌تر تحت بيهوشي عمومي و با استفاده از ميكروسكوپ و انجام بيوپسي (نمونه‌برداري از نسج) به تشخيص صد درصد رسيده و با استفاده از ميكروسكوپ و جراحي به درمان عارضه سرطان ابتدايي حنجره پرداخت. گاه با استفاده از روش پرتودرماني مي‌توان درمان را كامل كرد و مي‌توانيم مطمئن باشيم كه درمان بدون از دست دادن حنجره انجام پذيرفته است. متاسفانه بيماران مبتلا به عارضه سرطان ابتدايي با بي‌توجهي، باعث پيشرفت عارضه سرطان به قسمت‌هاي مختلف حنجره مي‌شوند كه به ناچار نياز به اعمال جراحي وسيع‌تر و با نقص عضو بيشتر مي‌شود.   2008




۱۱/۰۲/۱۳۹۳ - ۲۱:۱۵




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن